Тие можат да бараат колку сакааат... никој нема ' да им даде'. Иднината е во економската соработка, не во делење територии. Исто како што многумина веруваа (со цел памет), дека кога ќе заврши важноста на Букурешкиот договор, Егејска, Пиринска и Вардарска Македонија ќе се спојат. Во свет базиран на профит живееме.... не знам дали сте заприметиле.
За мене избориве најголеми победници се албанците, на крај пак кај нив ќе се иде, може нема премиер , ама богами некои јаки министерства има да им се даде ако сакаат коалиција... Пирова победа за Заев, јас не би се радувал на тоа, бидејќи се гледа дека полека им се ништи гласачкото тело, не е тотална победа како што беше за локалните пред 3 год, вмро се глеа истите 300 илјади ќе го гласат без разлика на што се дешава, Зајко го нема тој луксуз, ако не си превземе нешто со правосудството и остали побитни работи, за следни избори ќе ги гледа од опозиција. Али сепак благодарение на вмро ќе можам да откријам селата во Македонија што до сега не сум ги знаел дека постојат.
А, што е економија ако не грабање територии? Дали знаеш дека некој територијално може да те контролира преку економија? Не пишувај вакви работи. Само се бламираш. Релативизираш нешто што не е разумно.
Така, така, со тој ментален склоп секој ќе те 'онадува' а ти ќе велиш како сексот докажано е добар по здравјето.
Сопственото добро го гледам во намалување на нетрпеливоста и соработката и комуникацијата меѓу сите луѓе кои се потенцијални економски соработувачи. Не во мерењето на должината на имагинарниот национален фалус.
Албанскиот го знае цел свет каде би биле без него не ни пробувам веќе да се објаснувам за тебе е во ред да се учи Албански во Основно иако и самата признаваш немаме направено попис од 2002 ако сега се направи може да испадне Албанците да се само 20% а Сдсм/Вмро се спремаат и премиер да им дадат за да дојдат на власт. Си ја продадоа душата на 20-25% малцинство за власт.
Плус е ако доброволно го учам, а на сила не сакам да го учам. Кој ќе ме учи? Ќе треба да плаќам и професори по албански од парите кои преку даноци ги даваме во буџет? Јамка бре јамка за Македончето.
https://www.tiktok.com/@valonharacina/video/6849835293361589510?refer=embed Орото го гледаше од Дуи сигурно +ова види тие 20-25% како се однесуваат во време на пандемија
Престани со обидите твои аматерски да манипулираш правејќи ги сите националисти кога работите се јасни како ден. Ко да од вчера се па ти денес ќе ги учиш за мултикултура ставајќи ги во позадина сите срања.
Така си слават они во Чаир цивилизирани луѓе така се слави нормално ние сме ненормални што не испукавме некој куршум вчера.
И кај мене во село ова истото вчера се случуваше до 3 ноќта имаше музика, пукање и веселби а местото има чисто македонско население и тие што го правеа тоа беа Македонци. И сега?
Јас немам ништо против албанците ама кај се видело во било која држава малцинството да има толку многу права. Во нашата држава како ние да сме малцинство...
Да, ти го гледаш така, не значи дека секој ги има твоите намери. Нема ништо лошо во национализмот кога е потребен.
Додека на Сител се дебатираше кај Камени мост за изборни резултати во живо, на отворено, во позадина се слушна пукање. Се слушна славење од Чаир.