И сега ова е доволна причина да гласам за партија? Ова треба да ми е доволно и да ме убеди? Немаме образование, здравство, правда, економија...ама премиерот не е Албанец.
Да јас сум неопределен. Неможеш со сила некој да ме натера да гласам за зло од две страни да ме бричат како да сум овцичка. За кое зло да гласам? За СДСМ? ВРМО? Нешто трето има? Ливица? Со егото Апасиев или како и да се викаше? За менување на име, за со сила приваќање шиптари и шиптарски јазик? За со сила приваќање шиптар за примиер? И ВМРО И СДС се тртаат за албански пенис. За кој да гласам јас? Кое партиски пенис да го примам, м? Кажи ми ти просветен партиски потрчко? Кој пенис ти го прими до сега и го примаш сеуште?
Еве што се случува со ливчињата на оние коишто не излегле на гласање. Џабе викате дека не сте определени, тие ве определиле - немајте гајле. https://www.facebook.com/leni.partikova/posts/10222126928783073
Не мора да гласаш. Твое право, ама утре тие што не гласаат и немаат никакво мислење, не треба ни да одлучуваат.
Од "прогресивни" граѓани како Вајлдка сме си на ова дереџе дојдени. Да не се чудиме после зошто нема да има иднина во Македонија за македонците.
Чекај, по твојава логика само гласачите на актуелната политичка партија треба да се повластени кога нивните се на власт? Доста е со вакви реторики, мора вашиот партиско штабски испран мозок да разбере дека на обичниот човек му е преку кур од курто и мурто. 30 години владеат ништо не се менува.
Ако не гласам, не значи дека немам никакво мислење. А за плукање, секогаш ќе плукам. Сепак додека имам слобода на говор, ќе ја користам. Ти за тоа се залагаш? Кратење на права и слобода на говор?
Фетиш ми се вемеровски солзи. Да одлучуваат за ? Еве ти си гласал, каков и дали ќе имаш удел утре у некоја одлука на владата, и твоите да имаат победено ? Наивно.
Имам право и слобода за мислење и говор, апсолутно ќе кажам што мислам. Дали твојот партиски мозок го разбира тоа? Или сакаш да објаснувам како да имаш 5 годинки?
Ако на некого не му е јасно зошто Албанциве имаат толку многу пратеници на овие избори,а помала излезност, нека се сетат на 15 фебруари на седница на собрание Зоќи и Мицко си изгласаа измена на изборниот закон со кој ова им го овозможија на Албанците "Со 70 гласа „за“, Собранието утринава го изгласа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик. Според измените на Изборниот законик, Општините Дебар и Маврово-Ростуше место во Шестата ќе бидат во Петтата изборна единица. Со измените, од Општина Дебар, која во дел и досега беше во петтата изборна единица, во петката се селат дополнителни 11 избирачки места. Маврово и Ростуше се селат од шестка во петка, со вкупно 58 избирачки места " Терајте си го Заевиот концепт вие "едно опшество за сите" ќе ве прашам за краток период!
А за кое помало зло гласаше овојпат, баш ме интересира? И што очекуваше од тоа зло, што не би го очекувала од „баграта“?
Затоа потенцирав сто пати дека не функционираат институциите и не се спроведуваат законите прописно. Тоа е проблемот. Ако тоа е како што треба, ќе го пријавиш тој што не сака да те услужи и ќе добие казна за неостварување на службената должност, поради лични убедувања.