Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    How about да се забранат сите религии?

Едит.
    Ќе парафразирам: Човештвото да ја надрасти потребата од организирани религии.

2. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Моја познаничка албанка ми има кажано дека татко и ја тепал, тоа било излезено од рајот, морала дома да носи хиџаб поготово дури готви, дека доколку татко и сака да ја омажи таа одма ќе прифатела... жално

3. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    495
    Аууу, сакаш диктатура да воведеш и да ги забраниш сите религии! Браво.

На The Saturdays му/ѝ се допаѓа ова.
  4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.578
    „Победивме во Ново Село, Карпош, Кисела Вода, Демир Хисар, Вевчани...“ - Али Ахмети

На Ева33 и fana им се допаѓа ова.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    25.387
    Во Куранот е запишано дека жените и мажите не се мешаат никаде па ни во џамија . Имам другар албанец , и баш сум разговарала со него на таа тема . Инаку , може да се молат во џамија и жените , но да не се мешаат со мажи . Така кажуваше другарот .

6. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    495
    Така бе wild, кажи си ги мислењата не глуми либерална граџанка

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.092
    Дур сфатив кој ги викате брачеди :rofl::rofl::rofl:

На Biljarkata, Stache и truffles им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Правото на вероисповест не е исто со припадност на организирана религија.
    Ја знаеш разликата, или не?

9. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Убаво си кажа некој член на претходните страни. Сега е време за покажување патриотизам, за спасување од ДУИ. Апасиев да е паметен и да коалицира со Сдсм да се стави на прво место државата па се друго. Аман луѓе да се спасиме од канџите на злобниот Аљии нема на што не би се согласила да се прашувам јас.

10. The Saturdays

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    WildMk океј е нема потреба од повеќе расправии многу off topic се оди

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Баш сега ќе и' велев да продолжи со читање на подфорум Религија.
    Имам таму пишувано.

Ме претрка..

12. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    495
    Аха, значи сакаш да забраниш организирање на луѓето.
    Имаше такво нешто во комунизмот во советскиот сојуз.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Ако некој се сомнева дека Левица би коалицирала со СДС

IMG_20200716_155649.jpg

На темјанушка, Snowflake97, Veta и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Maslany

Maslany Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    127
    Апасиев сака да ја спаси државата од ЗЗ, не го интересира него државата, неговото его е побитно. Ги мрзи СДС од дното на душата, шо е битно шо државата ќе биде пак во рацете на Дуи. Клисарче.

На monibejbi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. The Saturdays

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Само во Макрдонија официјални резултати од изборите се чекаат толку долго (facepalm)

16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.549
    Допаѓања:
    39.531
    Околу 18 часот ДИК ќе одржи прес-конференција на која ќе ги објави конечните резултати од општинските изборни комисии и избирачките одбори, за да може после да течат роковите за приговори.

-Овој пат се задоцнети конечните резултати поради тоа што гласањето беше продолжено за 2 саати повеќе од вообичаеното, така што минатите резултати од претходните избори биле соопштени околу 16 часот, а од овие избори конечните резултати ќе бидат објавени во 18 часот, соопшти Оливер Деркоски, претседател на ДИК.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.092
    Ахахаха а бе колку се луди со изјавиве. Во превод "немаше никакво закаснување, не знам што бладате сите"

На Ahoy и The Saturdays им се допаѓа ова.
  18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.633
    Допаѓања:
    16.061
    Лошото водење на политика наназад триесет години ја доведе државата до ова дереџе,додека партиите на власт не понесат одговорност за своето владеење ќе биде се полошо и полошо.
    За почеток вмро-овците треба од корен да направат промени и да го искоренат злобниот начин на владеење,додека пак сдсм треба да не водат ваква климава политика.
    Инаку дајте бе нормално дека никој не би сакал да учи задолжителен шиптарски,нема ни потреба,и така на таа багра им е дозволено премногу,кај терористи во парламент,кај цело време го понижуваат македонскиот народ на секаков можен начин,законите за нив не важат,не почитуваат буквално ништо сега уште и ова,но додека се вадат на Рамковниот договор а македонските партии им го дудлаат ќе биде вака.
    Инаку баш ми е мило што Левица им ги помрсија конците,ако така и заслужуваат. :)

На темјанушка, azelea, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    2.149
    Еве Сега после изборите Мицковски достојно нека го подносе поразот и нека дозволи
    Заев како победник да коалицира за влада.
    Еве Сдсм нека пробаат да коалицираат со помалите албански заедници па и со нашата Левица.
    Нека ги приближат ставовите, програмите и сл.
    Нормално дека не одговарра Дуи да оценува и да бара Премиер Албанец кога такво нешто н е можно и плус што се малцинство. Не е легитимно да бара таков случај , а и не би им одговарало да паднат како опција можеби.ПОвеќе им Одговара СДсм заради Еу интеграциите и тако даље.
    А И недај боже да тргнат еве лошо преговорите со некоја од Албанските Партии ете некој не уценува практично еве нека покаже Солидарност Мицовски нека му даде неколку пратеници колку што би било зада формира влада Заев.
    Еве за да не не уценуваат нека ја покаже Македонштината на дело.
    Истото го изјави и Заев дека ако изгубат пратеници Ке му дадат на Вмро претеници за да не биде уценуван од албанскиот блок.
    Еве сега ке се види на Виделина дали Мицкоски и Компанија се само заради Фотељи или би Помогнал на
    СдсМ кога ке коалицира да и помогне со претеници.
    Е на Ваков начин ако се држиме и имаме Заедничка Стратегија Нема да не услуваат Албанците.
    А тоа што народот Македонсккитребаше да излезе во уште поголем број тоа е Факт.
    После некој нека не се жали зошто гласале повеќе Албанци.Тое е нивно право.
    Граѓани се на оваа држава исто како нас.
    Ајде да не ја тупам више.

На felisitas, azelea, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    jas seuste ne mozam da poveruvam deka lugeto glasaa za sdsm, pa cel mandat im e samo skandali i nisto drugo, nisto ne napravija za narodot (oven za albancite ) a za drzavata se samo loso (promeneto ime, dogovorot so bugarite itn)

ne sum ni za vmro ama sepak pokraj kradenjeto nesto i gradea bar da zamackaat oci,a od sdsm ni toa
    se si mislev se svestil narodot i ke dade sansa na dr partija pr levica bar za proba, ili bar da imaa mnogu poveke pratenici , da se raspredelea da ne moze ni sdsm ni vmro samo so siptarite da koaliciraat, tuku da morase da ima uste edna makednska partija plus, moze ke se smenese nesto na podobro

no pokraj se duri i vmro se podobri od sdsm, ne mi se veruva ova sto se sluci

a sega sto ? "vecnite" dui pak ke bidat vo vlast, pak uceni, a zaev pak ke im dava i taka do beskraj
    ovaa vlada na site glavni funkcii javni pretprijatija se se albanci direktori ,bitno imavme premier makedonec (sto menuvase mislenje sekoi 4 min) i narodot pak na nekoj takov dade mandatot?
    takov narod ne zasluzuva drzava !!!!!!! i ke ja nemame

На темјанушка и The Saturdays им се допаѓа ова.