How about да се забранат сите религии? Едит. Ќе парафразирам: Човештвото да ја надрасти потребата од организирани религии.
Моја познаничка албанка ми има кажано дека татко и ја тепал, тоа било излезено од рајот, морала дома да носи хиџаб поготово дури готви, дека доколку татко и сака да ја омажи таа одма ќе прифатела... жално
Во Куранот е запишано дека жените и мажите не се мешаат никаде па ни во џамија . Имам другар албанец , и баш сум разговарала со него на таа тема . Инаку , може да се молат во џамија и жените , но да не се мешаат со мажи . Така кажуваше другарот .
Правото на вероисповест не е исто со припадност на организирана религија. Ја знаеш разликата, или не?
Убаво си кажа некој член на претходните страни. Сега е време за покажување патриотизам, за спасување од ДУИ. Апасиев да е паметен и да коалицира со Сдсм да се стави на прво место државата па се друго. Аман луѓе да се спасиме од канџите на злобниот Аљии нема на што не би се согласила да се прашувам јас.
Аха, значи сакаш да забраниш организирање на луѓето. Имаше такво нешто во комунизмот во советскиот сојуз.
Апасиев сака да ја спаси државата од ЗЗ, не го интересира него државата, неговото его е побитно. Ги мрзи СДС од дното на душата, шо е битно шо државата ќе биде пак во рацете на Дуи. Клисарче.
Околу 18 часот ДИК ќе одржи прес-конференција на која ќе ги објави конечните резултати од општинските изборни комисии и избирачките одбори, за да може после да течат роковите за приговори. -Овој пат се задоцнети конечните резултати поради тоа што гласањето беше продолжено за 2 саати повеќе од вообичаеното, така што минатите резултати од претходните избори биле соопштени околу 16 часот, а од овие избори конечните резултати ќе бидат објавени во 18 часот, соопшти Оливер Деркоски, претседател на ДИК.
Ахахаха а бе колку се луди со изјавиве. Во превод "немаше никакво закаснување, не знам што бладате сите"
Лошото водење на политика наназад триесет години ја доведе државата до ова дереџе,додека партиите на власт не понесат одговорност за своето владеење ќе биде се полошо и полошо. За почеток вмро-овците треба од корен да направат промени и да го искоренат злобниот начин на владеење,додека пак сдсм треба да не водат ваква климава политика. Инаку дајте бе нормално дека никој не би сакал да учи задолжителен шиптарски,нема ни потреба,и така на таа багра им е дозволено премногу,кај терористи во парламент,кај цело време го понижуваат македонскиот народ на секаков можен начин,законите за нив не важат,не почитуваат буквално ништо сега уште и ова,но додека се вадат на Рамковниот договор а македонските партии им го дудлаат ќе биде вака. Инаку баш ми е мило што Левица им ги помрсија конците,ако така и заслужуваат.
Еве Сега после изборите Мицковски достојно нека го подносе поразот и нека дозволи Заев како победник да коалицира за влада. Еве Сдсм нека пробаат да коалицираат со помалите албански заедници па и со нашата Левица. Нека ги приближат ставовите, програмите и сл. Нормално дека не одговарра Дуи да оценува и да бара Премиер Албанец кога такво нешто н е можно и плус што се малцинство. Не е легитимно да бара таков случај , а и не би им одговарало да паднат како опција можеби.ПОвеќе им Одговара СДсм заради Еу интеграциите и тако даље. А И недај боже да тргнат еве лошо преговорите со некоја од Албанските Партии ете некој не уценува практично еве нека покаже Солидарност Мицовски нека му даде неколку пратеници колку што би било зада формира влада Заев. Еве за да не не уценуваат нека ја покаже Македонштината на дело. Истото го изјави и Заев дека ако изгубат пратеници Ке му дадат на Вмро претеници за да не биде уценуван од албанскиот блок. Еве сега ке се види на Виделина дали Мицкоски и Компанија се само заради Фотељи или би Помогнал на СдсМ кога ке коалицира да и помогне со претеници. Е на Ваков начин ако се држиме и имаме Заедничка Стратегија Нема да не услуваат Албанците. А тоа што народот Македонсккитребаше да излезе во уште поголем број тоа е Факт. После некој нека не се жали зошто гласале повеќе Албанци.Тое е нивно право. Граѓани се на оваа држава исто како нас. Ајде да не ја тупам више.
jas seuste ne mozam da poveruvam deka lugeto glasaa za sdsm, pa cel mandat im e samo skandali i nisto drugo, nisto ne napravija za narodot (oven za albancite ) a za drzavata se samo loso (promeneto ime, dogovorot so bugarite itn) ne sum ni za vmro ama sepak pokraj kradenjeto nesto i gradea bar da zamackaat oci,a od sdsm ni toa se si mislev se svestil narodot i ke dade sansa na dr partija pr levica bar za proba, ili bar da imaa mnogu poveke pratenici , da se raspredelea da ne moze ni sdsm ni vmro samo so siptarite da koaliciraat, tuku da morase da ima uste edna makednska partija plus, moze ke se smenese nesto na podobro no pokraj se duri i vmro se podobri od sdsm, ne mi se veruva ova sto se sluci a sega sto ? "vecnite" dui pak ke bidat vo vlast, pak uceni, a zaev pak ke im dava i taka do beskraj ovaa vlada na site glavni funkcii javni pretprijatija se se albanci direktori ,bitno imavme premier makedonec (sto menuvase mislenje sekoi 4 min) i narodot pak na nekoj takov dade mandatot? takov narod ne zasluzuva drzava !!!!!!! i ke ja nemame