Ќе има на пример повеќе Македонски партии еве како помала партија ок, но нардот треба многу помасовно да гласа.Секој да излезе да гласа. И на секого за било која партија да гласа Гласот да му биде Легитимен и Валиден. Еве Левица рекоа сакаат да имаат увид во документите. Тоа е нивно право се треба да биде транспарентно.
Јас искрено мислам и повеќе, колку што пратев во последно време баш пред изборите многу симпатизери собраа левица, а верувам и дека тие неопределените повеќето имаат гласано за нив или за некоја од другите мали партии. И овие избори како и претходните се исти, сдс пак дојдоа на власт со крадење гласови и со поткуп.
da ama ete ne im doaga umot deka i sdsm i vmro ne unistuvaat (nas makedoncite ) isepak mnozinstvoto glasa , bira edna od tie 2 partii poinakva ke bese prikaznata pr ako imavme 30 vmro 30 sdsm , 20 levica (ova samo pr) ke morase da vlzat 2 makedonski partii so poveke pratenici ,so 2-3 pratenici nisto ne se menuva a ni sega ke imame i imavme 1 makednska i 2-3 albanski partii ki sekogas ke pravat nekoj problem/baranje, cas ednata, cas drugata i makedoncite propagaat iako imaat poveke pratenici
ne veruvam deka e smeski.. mnogu luge se svestija i glasaa za levica da bese mk edna izborna edinica dr prikazna ke peeja site
А како им се украдени? Еве Апасиев изјавил, цитирам ,,цели фамилии ни кажуваат гласале за нас во Карпош, а како гласови ги нема,,. И тоа е релевантен факт дека некој ги украл? Па и ја можам да му кажам на Апасиев дека сум гласала за него, а за кого сум гласала никој не може да знае, пошто позади параванот сите сме сами. Друго е да понуди некој доказ, вака се е ветер и магла. И он многу убаво знае, пошто нели е професор по право, ама му иде у прилог да манипулира.
pa od kade jas da znam? amo edno znam, kaj nas cisti izbori nikogas nema i dokaz nema da najdes a od zarv pogolem manipulator tesko
хахахахаха незнам,само знам дека сдс неможе да победи од народот после се што направи,а и ке прави во иднина.
Извини ама за мене побитно беше да се реши името, не ми е јасно шо толку изгубивте со тој договор, само добивме, идентитетот не може никој да ти го земе, и какво градење е тоа со стиропор жити све?
Фалсификат има. Ама џабе докажување, тие се власт, институциите ги држат заробени, граѓанска свест 0 и им се може шо сакаат да прават.
Кога се пребројуваат гласовите тоа се прави од членовите на изборачки одбори и во присуство на набљудувачи од партиите учесници. Лист по лист се вади од кутијата и се брои. Бројот на гласови после мора да се совпадне со бројот на излезени гласачи. Како ги здиплиле 10000 гласа на Левица а да не се јави разлика со бројот на излезени, ја незнам. Ти ако знаеш еве пиши.