izvini, koj identtet imas? graganin na severna mk .. albancite se albanci, srbite, srbi, a ti /jas/nie makedoncite GRAGANI? izvini molim te graganko zaboravas ulici, avtopat, gradenje vo vnatresnosta zs ne e samo skopje makedonija , a da onoj parkot sto silegov izgradi za milionski sum samo treva moze od zlato e taa treva sto znam? aj da ne spomnuvam poubavo bidi gorda sto si graganin moze i toa ke go izgubis
И јас не можам да поверувам колку луѓе гласаа за сдсм, никако не им иди памет на народот. Не дека вмро не крадат ама овие за 3 години ја претераја, па Шекеринска има лице да иди во Битола и да биде носител после се, а луѓето па и да ја гласаат не знам што да речам.
Претседателот на ДИК е секогаш од опозиција + двајца членови. Потпретседател и тројца членови се од власта.
Тоа не знам, но вчера ДУИ и самите славеа победа за 12 пратеници, СДСМ - 49, ВМРО ги немаше никаде, а денес некако се смени приказната со гласови за ДУИ во Кисела Вода и Карпош и среќен Мицко што изјави дека ќе прави влада со ДУИ. Idk
И директорот на таа ДУНА, што го организираше сајтот за прв пат а договорот бил "склучен" пред недела дена, очи в очи, нема документ. Најверојатно.
Ако не успеат да манипулираат со гласови при броење, тогаш би можело и пред, нормално ако не се запали автомобилот - па и тогаш јбг. Секогаш нешто се случува на денот на избори, случајност само.
Ама записниците стојат, тоа е битното. Записници оригинални потпишани од членови на избирачки одбори има во Општинските изборни комисии и во секоја партија набљудувачите ги носат по завршување на броењето. И СДСМ и ДПМНЕ ги имаат записниците кај нив и го знаат точниот број на мандати. Затоа вчера едните почнаа да слават, а другите се сокрија. Општинските веќе ги пратиле нивните записници во ДИК како после секој избори што ги праќаат. Е сега проблем е што ќе треба рачно да ги бројат и внесуваат, не електронски пошто наводно им е хакиран системот. Очигледно некој свесно сака да фрли дамка на изборниот процес. Кој, не треба многу да се погодува. Ваљда тој што губи. Па затоа вчера веднаш по затварање на избирачките места излегоа да изјавуваат демек водат со 10.000 па со 8.000, па ги снема после. И сега ќе испадне демек ете хакиран системот, им ги украле гласовите. А секој што бар малку се разбира, знае дека бројките на страната на ДИК се внесуваат врз основа на записниците, кои се тука и кои не се хакирани ни уништени и ги има во повеќе примероци во секоја партија и во ОИК.
Мене не ми е јасно, како може некој да гласа за ВМРО? Треба како жена да не се сакаш себе си, па да им дадеш глас. На страна сите криминали, мисогинијата која извира од нивните лидери и поддржувачи е неприкосновена.
Мене не ми е јасно како може некој да гласа за СДС? Треба како македонец да не се сакаш па да им дадеш глас.
А мора ли све да ти е јаано? На некоја па друга 'ситуација' (освен мизогинијата) Не и е јасна па никому ништо.
Зошто твојата партија со црвена криминална боја не го врати знамето на пр., а имала 20 години за тоа? Исто така носител на листа од таа партија на овие избори изјави дека Договорот од Преспа е реалност и нема да го менуваат. Може па требаше да победат и да ве разочараат максимално, а во меѓувреме и да се вратиме во минатиот век каде сме и останале.