Е арно де... само се надоврзав на текот на мисли на претходните кои се чудат како некој можел да гласа за СДСМ.
А со овие поарно ќе биде? Баш да видам дали ќе ги вратат младите кај нас. Гледам дека сите полетаа за да дојдат. Дури сега иселувањето ќе биде помасовно.
Ноуп, се сложувам со тебе. Ама барем на тие што треба допрва да бегаме ќе ни помогнат ако влеземе во ЕУ Мислат на нас де
Зошто Груевски не го даде името 11 години,зајко за 3 години се продаде. На вас изгледа во крвта ви е се да продавате па после по вас се некој да чисти и враќа.
Левичaри и десничaри Држaвaтa ти јa вoдaт криминaлци кoи пoимa немaaт кoи се и штo се и штo зaстaпувaaт. Гo немaш тoј луксуз дa бирaш левичaри или десничaри, сaмo си мислиш декa зa идеoлoгијa глaсaш.
Не мислам дека за идеологија гласам. Овој пат не ни гласав, ама секогаш гласам за партии кои се про-европски и таа агенда ја спроведуваат на дело. Во 30 години, единствено со СДСМ правиме напредок во таа сфера, со ВМРО секогаш се враќаме назад во процесот.
А како да не бегаат младите кога вработувањата се партиски? Гледам дека повеќето одбираат студии во странство со надеж дека ќе останат таму. Ме изненади Левица. Не очекував толку гласови да добијат. Очигледно е дека разочараните од ВМРО гласаа за нив.
Да, поради Груевски не влеговме во ЕУ заедно со Хрватска, а може можевме, заедно станавме земји кандидатки. Него, не ми одговори, Мицко ќе го врати името?
СДСМ е најголемото зло што постоело во државава, почнувајќи од најкриминалната транзиција каде што пола на питачки стап беа, војна организирана од нив, сменет устав име и историја до масовен лоповлук годиниве, па последно да ми е не ги гласам.
Не он амнестираше терористи и ги стави да бидат министри, поточно министер за одбрана. Кај беше ти тогаш да ги спречуваш и да ја браниш Македонија вака бурно како сега?
Не бегаат младите само поради вработувањата партиски. Кој одсекогаш ги имало, впрочем повеќе за време на претходната власт. Но, младите бегаат зошто немаме систем ние тука, пред се. Не е секогаш пресуден финансискиот фактор.
Ти колкава беше во време на транзицијата? Оти бев директен сведок на пасивноста на народот кој работеше без пари и пак им одеше на работа како мутав. И со тој ист менталитет се воспитани и нивните деца, и внуци. За жал...
А требаше да продаде се па да влезе,да го продадеше името па ке беше крив,како што знам зајко се им продаде и уште не сме влезени во ЕУ.