Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Јас не ти реков да ја гласаш левица. Јас ти реков да не запаѓате у несвест за нешто кое е очигледно напишано со иронија. Ако ти се арогантни не ги гласај, не ги поддржувај. Ама не е проблемот на ароганција од политичарите ставен на твитер за сите да го видат и да речат "Аха еве овој е арогантен". Нивната ароганција се покажува секојдневно низ проблемите во здравство, работа, образование. Ова драматизирање за еден твит на твитер е смешно при се што се дешава во државава.

Snowflake97, Bridget, fana and 5 others like this.
  2. Stache

Stache Истакнат член

Што бенефит имаш од НАТО ? НАТО и ЕУ допирна точка ич. Мислев дека имаме датум за преговори у 2017, мислам 2018, 2019 де, оф 2020 или може 2021 ?

tina2018 likes this.
  3. Maslany

Maslany Истакнат член

Поштеди ме со муабетов за граѓани... ја сум си крива шо опраам криви дрини на фемина форум... лол

4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Има некои бенефити, од безбедносен аспект најмногу. Да немаше, немаше да бидат членки Норвешка, Луксембург, Канада, САД...

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Јас тебе те прашувам кај беше ти тогаш, протестираше ли на улица, бојкотираше ли партија што амнестира, не туку ми го избегнувај прашањето.

Смешно е да збориш Заев не знаел да збори македонски кога твојов текст е полн со грешки и као некоја а мачка на тастатура да поминала.... Ме потсетуваш на оној од пред дик што дремеше јас сум тука за секој случај, тоа е тој менталитет.

6. Veta

Veta Популарен член

Женска абе оди шетни ги децата во паркче,води љубов со маж ти,пиј кафе на Широк сокак...не мора да имаш реплика на се. Јас стварно не те разбирам. Победија сдс ? Да и сеа шо,оди таму слави и олабај се малце,а тоа шо сакаш ти ич не не засега,само помалце тупи. А да - и во иднина одговарај на поставени прашања и секогаш довршувај ја дискусијата,немој само по твое. Ок ?

7. темјанушка

темјанушка Популарен член

А зоки не е психопат кога викаше дека живи луѓе ќе јаде?
    Поголем психопат од него нема, шитна све што можеше да се даде.
    Сте се фатиле за стрелањево и висењето кое е метафорички, мисли на сите што ја покрадоа државата последниве 20 г. така да нема тука ништо лошо. Секој што е виновен треба да лежи, а ги има многу и кај едните и кај другите. Затоа и им смета зошто многу лае, а ако продолжи овака и во собрание на наредните избори ќе им направи поголема беља во пресметките.
    Еве сега и етикета фашист му залепиле уште невлезен во собрание.
    Добро, зашто терористине не ви сметаат?
    Епа таква е оваа државичка секакви има. :)

Snowflake97 and magnolija09 like this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

од безбедносен аспект..ние немаме мака со надворешен непријател, ами внатрешен. И во војната, пардон конфликтот, при очи слепи се правевме кога паравоени формации минуваа од косово тука и дивееја по планини. Пошто Косовска граница ја пазеше кој? Затоа и години подоцна се натегаме околу тоа што беше и мораме да викаме внатрешен конфликт бил на борци за права. При влада со албанска партија која од тогаш, бел ден не виде.

Snowflake97, fana, tina2018 and 4 others like this.
  9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Па не е неговата ароганција само на твитер. Секаде е. На било која дебатна емисија кон ниеден против кандидат не покажа бар малку, не мора респект, ама бар политичка култура. Она неговото, јас, јас и по мене пак јас. И реплики од стилот ја колку книги имам напишано, ти толку немаш прочитано. Или сликање на уверение со просек 10.00 и објавување на фб, демек мене ли ти ќе ме учиш. А избрка се што е паметно од партијата за да не му праат конкуренција, собра таму некој анонимуси на кои ваљда може да им држи предавања и кои му се слепи послушници. А старите членови на Левица, оние што ја основаа уствари Левица, дури ги тужеше. И реално, може народот се пали на неговите садистички изјави, ама реално ни една од тие изјави му немаат допирна точка со реалноста.

M.B., JuLleE and Someonespecial like this.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Ние поголеми непријатели од самите себе си немаме :D

Veta and zhap4e like this.
  11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Таа фирма во стечај отиде, а кој и да идел на работа во таа ситуација не идел од убаво, него се надевал дека ќе има плата.
    Скоро по 2 децении тие луѓе не добија оштета после толку протести и судски процеси додека овие ги купуваа за ич пари, ни па оние од ТАТ кај што Бранко носеше пари во црни кеси.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Кажав веќе.
    Единствено заради евро-атланските процеси гласам за партија во Македонија.
    Заради ништо друго.

Аха... 'се надевале'.
    На што?
    Од Бога росица?

ТАТ беше толку провиден, што воопшто не ми е жал за оние кои и' веруваа на Соња, која иначе и претходно беше обвинета и затворена заради проневера на пари во банката во која претходно работеше.

Битолчанка сум, и мои блиски изгубија пари во ТАТ, и ич не ги жалам.
    Оти им зина газот за нереалните камати од 20-30%.

Треба да си будала да мислиш дека мала штедилница може толкав обрт да прави и толкав профит да обезбеди, кога најстабилните банки во тоа време не даваа камати поголеми од 3-4%.

Stark likes this.
  13. Crnookata

Crnookata Популарен член

Повеќе не сакам да разговорам
    поздрав

magnolija09 likes this.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Стандардов ич не е кренат, колку што ги крева платите, толку е поскап животов. Бројкиве повисоки изгледаат, али исто е ... а од друга страна пак ги имаш гревојте ВМРО што ништо добро не видов од рекламите освен тажна насмевка на тоа ко коваше шајка, па уште таа дали ја закова ко шо треба е прашање.

15. Veta

Veta Популарен член

И плус некоја паричка...оти толку зборење во текот на денот не ќе да е тек така,шо знам...

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се е тоа океј и тоа никој не го негира.
    Смешно ми е кога ќе се фатите за некој твит кој очигледно е намерно напишан на тој начин.

17. Stache

Stache Истакнат член

Од кого ќе не бранат ? Од албанците ? Од Русија ? Каков бенефит имам јас денес од NATO ? Се чувствувам побезбедно од претходно ? - Не

Ептен правиме споредби со други држави, а не си гледаме во нашиот двор. Норвешка во 2019 дала 6 билиони евра, може да си го дозволи ? - Да. Ние нели немаме леб да јадеме, ќе ни дадат на нас неколку билиони ?

Едит: Не е муабетот дали е убаво или не, туку дали тоа ни е приоритет во моментот. ЕУ може да се каже дека е приоритет, НАТО е лижење на гз - затоа сме и примени. Немам јас проблем со СДС, јас сум за да не примат во ЕУ, само кога ? Кога ќе почнат фамозните преговори ? До кога ќе ни мачкаат очи ?

tina2018 and Ahoy like this.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Не треба да разговараш , треба да одговориш на прашањето каде беше кога Грујо амнестираше терористи и ги ставаше за министри?

x.Daisy.x, WildMk and Ahoy like this.
  19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Од самото НАТО. Ако не си со нив, војна ќе ти предизвикаат.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Не мом на сите да ви одговорам.
    Симултанка тешко се игра... а не сум по шахот.
    Замисли, заради идеологија пишувам.
    Не земам пари од партија, ни пак од било кој фор дет метр, па да ме 'држи в џеб' после, и 'да не смеам' да ги псујам ако посерат нешто.

Не е мој стил.