Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    181.405
    5, 6 од вмро, 5,6 од Дуи...:o
    У свету постоји једно царство, у њему царује другарство:rofl:

На fana, Veta и DAngel им се допаѓа ова.
  2. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Го гледав Димчо Апасиев на канал 5. Па малиов многу симпатичен ми стана, не можев да му најдам замерка. Заслужил влез во парламент, ќе таласа таму, а ако доживееме и следни парламентарни (како држава) , ќе има солиден број пратеници.

На Cutiepie1, Mimmi39, Ladybug98 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ова сдс си ги креваат акциите со овињ што "преминуваат" кај нив :rofl: Едвај 40 пратеници имаат, ама моќ у пм (facepalm)

4. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    И јас од никаде почнав да го обажавам чоекот, а пред да ги гледам сите дуели каде што е тој дури и антипатичен ми беше, партали ги напрај Павле, Бетмен Велит, Исмет оној Алберт веќе незнаеше кај тера ги гледав и постарите интервјуа. Нека го прават и фашист и се, ама јас мислам дека треба повеќе вакви во парламентот.

На Nightwish11, Cutiepie1, Mimmi39 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    2.949
    Апасиев го кажува она што црепон Мицкоски треба да го зборува како десничар, ама не смее(којзнае какви позадински игри има тука).

Супер си кажа, патни трошоци како автобуска карта, па да видиме после избори колку се секташиве од сдс-вмро-дуи, за укинување на привилегии.

За адвокатските друштва решение понуди да не испумпуваат милионски хонорари. Па и за рамковниот, ништо скандалозно не кажа, за преспанскиот. Едино оние глупости за признавање на држави ми е проблематично, но ќе му помине. И за данокот, тешко дека нека може некогаш да се случи само олигарсите да плаќаат данок. Но, добро, мора и малку игра, ќе смени нешто кога ќе зависи формирање влада од нив наредни избори.

А чим невладиниве пајташи и оние лузери од поранешното раководство врискаат по твитер фашист, се знае дека оди во вистинска насока.

Ако треба да бирам меѓу фенси видеото на ДОМ, кои буквално со продавање магла за некаква си позитива се обидуваа да ќарат гласови и Апасиев, "фашистот" , секој пат второво.

Последна измена: 24 јули 2020
    На Nightwish11, Sarence, Mimmi39 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.116
    За Левица ? За човекот што се фолира на големо хахаха дајте луѓе ... поголемо глупирање од неговово нема, за кој тим игра типот ? За права, нема правда, мир :tmi::clap::D:D:D:D:D мачка очи на народ и глуми лудило со иладници приговори, замисли печати не ставиле упс :rock::rock::rock::rock::rock::smoke::smoke::smoke: мале, правник, еј. :^) и тоа истиот правик од СЈО хмммм затоа ги заборавил печатите ама важно е ѕвезда во подем на ФБ. :sun::sun::sun:
    Се извинувам, професор по право :$ ама ги заборавил печатите, дешава се :wasntme::D:D:D

На referentka и Dentina им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    39.549
    Ика Апасиев веројатно по дома, лимонче зема да престане од толку споменување..
    Мене ме потсеќа на хрватот Пернар , со некои слични ставови и оној комедијантот Прелетачевич од Србија, сатирична политико персона, просто да се чудиш дали се зеза Апасиев или сериозно ќе се залага за стварите погоре наведени.

На Nightwish11, JuLleE, BoaVista и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    На Cutiepie1 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  9. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    ДПМНЕ - антикорупциска влада :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Мора да се признае дека вака за entertainment арен е, инаку досадно беше :D:D

На WildMk, JuLleE, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Зошто да не би се залагал озбилно? Човекот 90% што кажа во интервјуто му е на место и има храброст да спомне за проблемот со Албанците. Ама вие се фативте за тоа што искоментирал за Дпмне..

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Апасиев променил курс, ма дајте озбилни ли сте? Па Апасиев узурпираше партија што ја создаа и водеа други ликови со сосем други идеи, а курсот на Апасиев секогаш беше ист. Десничар под прикритие. И што напраи уствари Апасиев? Реално, само услуга на СДСМ. Ја напраи десничарска единствената левичарска партија во државата која можеше да прибере гласови од незадоволни левичари. Апасиев и сега и во иднина со ваков наратив ќе лови само гласови од ВМРО, зашто ќе биде партија што ќе го каже све она што ВМРО не смее јавно да го каже. И на десната страна ќе имаме милион мали партии, а на левата за жал, нема избор, ради тоа што Апасиев експертот единствената лева партија ја претвори у нај хард кор десна.
    Туку мене нешто друго ме загрижува. Како може некој да се пали на она што го зборува Апасиев. Еве ќе го поништел Преспанскиот договор. Ок, нека го поништи ама нека каже што после? Кои му се аспирациите? Зашто ЕУ очигледно не му е. Ќе се врзуваме со Индија или како?

На Nightwish11, referentka и WildMk им се допаѓа ова.
  12. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Абе нека продолжи вака “државичкава” ТопЧе ни е!! Не ни треба промена све је супер, еу одиме се ќе се промени со тоа, за 24 часа кога ќе се разбудиш нареден ден Швицарска ќе сме.

На tina2018 и WaitTillTheEnd им се допаѓа ова.
  13. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Ох бее многу ве погодил па толку негативни мислења да пишувате овде по твитер и партиските медиуми.
    Во интервјуто јасно се изјасни за Еу е ама против Нато е. Објасни со какви ликови му беше претходно партијата и каква сакале да биде според нив ама незнам дали некоја воопшто го изгледа целото видео.

14. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    А една промена со два пратеника од кои за едниот не ни знаеме дали постои пошто не може да дојде до израз од другиов :|

На oblace1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    181.405
    Јас не ги знам тие хрватски ликови, ама имаше едно време едно такво чоече на Еднооки, едно со коса и џоинт... Беше тоа некој реален лик од тоа време или визија за иднината?:?:

16. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Па многу нормално сега со два ќе видиме нареден пат со колку ќе е, и самиот он кажа дека сега со два пратеника не можат многу да издејствуваат, ама кој слуша е работава, или си ги извртувате работите што ги кажува. Сите други за него се гола вода, се што кажа поткрепено со факти, не сум слушнала до сега да зборува некој како него. Кога ќе излезе политичар и ќе има јасни ставови како него тогаш ќе правиме муабет, за сега се друго е гола вода.

На Cutiepie1, Sarence, Ева33 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    19.770

Ми е грев вака ко че лафите нешто што не треба, па и капак на сето ве тераат да измислвуате. Замисли те вработиле и цел живот ќе те влечат за нос. :'(

На Nightwish11, andromedae, Ева33 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Ама еве нека каже како во ЕУ ако планира да го поништи Преспанскиот договор? Да не очекува дека од ЕУ после поништувањето на Преспански ќе му постелаат црвен килим пошто е професор по право?!? Или и Грција ќе падне на шармот на неговата титула Проф.д-р па ќе забораи на вето? Боље нек си признае ко што си признал за НАТО, дека е против ЕУ, бар ќе сме начисто. Или џа или бу, трето нема.

На oblace1, WildMk, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    ЕУ па ЕУ свесна си дека внатрешно државата ни е дно дна и ЕУ не не прима најмалку уште добри 10 години па и џабе им е и да сменат и име, химна, знаме. ЕУ бара одредени услови за членство услови што Македонија нема да ги исполни со вакво гласачко тело за жал и наредните 10 години.

На diff, tina2018 и raww им се допаѓа ова.
  20. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Ај те молам ислушај одново па ќе правиме муабет, и тоа е објаснето. Ама само делчиња сигурно си слушала, или од партија ти праќаат тука текстови?
    И за ЕУ нема во наредните 30г да влеземе, не знам што се лажете... промената започнува од самите себе, зошто да ја чекаме еу за да имаме промена во државава? Зошто мора некој од надвор да не средуе? Ние не сме способни? Па една држава од 2м народ ако не можеш да средиш тогаш за жалење сме

На Аргентина *, diff, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.