Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.176
    Допаѓања:
    118.369
    A ти имаш?
    Јас мислев епидемиологија имаш дипломирано:^)

На duffi, Veta, andromedae и 9 други им се допаѓа ова.
  2. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Прво си помислив за мене е нешто ова после видов си цитирала кога кликнав покажи ја игнорираната содржина. Не ви е лесно ако пробувате со неа да се објасните за било што.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Што е смешно тука?

Во ред, постојат секакви луѓе со секакви комплекси, фетиши и различен тип на хумор но, мене барем, никогаш не ми било смешно закана по живот на било кој човек и тоа во овој случај не само на човек кој има различно мислење туку и на негова апсолутно невина фамилија. Еве помогни ми да те сфатам, што ти е толку смешно во тоа што некои луѓе се заканувале да го убијат него и неговото семејство? Син му има една годинка, можеби слики од мртви дечиња ти е тригер за смеење?

На Аргентина *, Billy Idol, diff и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Мислиш дека е доволно да кажеш „поима немате" и да се изземеш од политички неписемната багра? :D
    Бар да беше толку лесно, ама читаме, гледаме, следиме, јасно е веќе кој е кој. Не само во политика туку и низ други теми. Можеш со вакви евтини финти колку сакаш, во друго време може и ќе поминеа.

На Bubce38, Lilit, ocicka2014 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    Дочитај го целиот пост пред да коментираш следниот пат. Никаде не реков дека сметам дека некој му се заканува по живот него, ниту дека изгледа на некој кој добива такви закани, туку дека вади работи од контекст цело време, па најверојатно и за ова.
    Треба стварно да си преглуп за да си политичар со каде-каде поголема моќ и да се замараш со него.
    Апасиев реално самиот на себе си е најголема закана. Сам си коментира, сам си се демантира. По одредено време нема да биди ни интересен веќе. Еден ден постира весели математики СДСМ + ДПМНЕ +тој со анонимецот негов, ќе ги избркале БЕСА, следниот нешто во смисла ма ја на никој не му удоволувам не влегувам у коалиција, пошто нели, многу битен им е и плачат по него баш сите. А реалноста е дека всушност никој не го ферма и дека пати за внимание.
    За сеир вака на луѓето таман му е, ама дека некој освен мала група радикални нацисти ќе го гласаат некогаш малку потешко.
    И Кока-колата исто вака како него го споделуваа, па што?
    Фактички најголема услуга на СДСМ им прави, не знам по која логика тие би му се заканувале баш него, нема смисла тоа што го зборува.
    Како не е точно? Барем прелистај, преслушај малку, информирај се за личностите што крвнички ги браниш.
    И никој освен тој самиот себеси не го прави ништо. Зошто за други нема вакви коментари?
    И фала ви и тебе и на @Аргентина * што ми придавате поголема важност и од политичарите, па што е толку битно што јас го искоментирав.
    Видиш, тука се согласуваме, и јас си придавам себеси поголема важност од нив.:wasntme:
    Само ете, веќе си кажав дека ми е интересен, за сеир, плус корона, плус викенд, досадно ми е ете :D
    За министрите имаме еден куп неспособни низ годините што се Македонци, ама тие не се битни, овие најмногу бодат очи, пошто се Албанци, нели. Нека е и неписмен и неспособен, само Македонец нека е, ако.

Патем и СЈО ги величеа вака едно време, можеби и истите што сега го величат Апасиев, не би се зачудила, gullible луѓе, тоа е, не се менуваат, ама ќе го сфатите и него некогаш .. откако ќе ве зафркни.
    Ако постот од вчера со споредување бројки не ви кажува доволно што е тоа што го интересира всушност, ок, бидете бројката слободно, ваше право. Не знам само зошто со сила се обидувате да му го наметните вашето мислење на некого :)

6. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Не е точно дека секој втор збор му е навреда. За министрите си треба соодветен кадар а не само заради рамковниот стави го Албанец министер ако е стварно способен нема везе националност ама само заради некој си договорне е во ред. Им правел услуга на Сдсм за истиот ли Апасиев зборуваме?
    За каков сеир збориш кога голем дел од работите што ги кажува се реални и ниту еден друг политичар нема храброст да го каже тоа затоа и добива Апасиев толку внимание. На големите партии им смета некој кога ја кажува болната вистина па пробуваат да му ја нарушат репутацијата со секакви шокантни наслови.

7. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    @WaitTillTheEnd Ок не му е. И министрите македонци сите се кој од кој поспособен, нема дилема тука.
    И да, им прави услуга со тоа што им ги кради радикалистите на ДПМНЕ, фактички им го ослабнува противникот.
    И не знам која репутација им ја уништува и зошто им е битна постизборно? Не знам колку страни наназад коментирате за некои си таканаречени ботови. Така изгледа уништена репутација? Кај кого? Кај гласачите на ДПМНЕ?
    Гласови од СДСМ не одат во левица, биди сигурна, не би рекла дека има многу радикалисти таму, а шокантните наслови имаат рок на траење од три дена.
    Ајде добра ноќ, јас не се замарам повеќе :l:

8. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Ако ги гледаме министрите “Македонци“ од СДСМ, тоа да, едни од најнеспособните.

Додека се занимаваш со вулгарниот, небитниот Димче, пренеси во партија дека дивоградбата на “анонимниот“ градител пред Мавровка достигна 2 спрата.

https://emagazin.mk/ne-znaeme-ko-e-...i-chair-tviter-za-divogradbata-pred-mavrovka/

На Аргентина *, diff, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Битна им е и веруваат во се што ќе напишат медиумите на овие што коментираат на Заев профилот на објава каде е на одмор со коментари браво херој сте е на такви што имаат мозок како врапче. Вие сте сигурни дека Сдсм гласови не губеле а за споредба имаат 30-40000 помалку од претходните избори. Дали за Левица гласаа или останаа дома со сигурност неможе да знаеме.

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.360
    Допаѓања:
    21.772
    Абре не можи да нема корупција и мито, кога самиот народ е таков. Дури и до граници е на величење во смисла "јас имам пријатели за сегде да ми сврша работа" или она општо прифатеното каде треба да поддајш пари за да те вработат на некоја подобра работа.

Е тоа ја сочинува Македонија, па сеа зеле се расправаат, го колнат, го обвинуваат и што уште не, дури и небањат му викаат, а само два пратеници се. Шо че беше ова џаболебарски и неработнички дух на македонштинава. :D

На BloodElf, Nightwish11, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Сва среча што ова е форум кај што не се бара такво познавање од мене па можам да уживам во убавиниве на фемина :D те нервира тоа? :D

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    486
    Screenshot_20200725-221136.jpg

Така и на темава.....

На BloodElf, WildMk и Mantub им се допаѓа ова.
  13. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Треба да се поддржи секоја партија која ја нарушува сдс-дпмне доминацијата. Какви и да биле, и Интегра да беа, истово ќе го пишував. Дури и сега да влезат во некаква коалиција, ако успеат да издејствуваат некој закон/иницијатива, а притоа се спротистават и не бидат само тастер, било кои се ок.

За овој мандат, доволно е секоја седница да им дроби, патни трошоци на ниво на автобуска карта, промена на плаќање данок да плаќаат олигарсите(ова никогаш нема да се случи, но ќе служи за прибирање гласови) , забрана да се плаќаат адвокатски друштва да ги застапуваат јавните претпријатија. Ако нешто од ова се усвои, сите добиваме, помалку пари се трошат на глупости. Дури и сдс нека го претстави како своја иницијатива. Ако одбиваат, луѓето ќе си ценат на избори.

Што е нацистичко у она што го кажа за рамковниот договор? Не рече дека ќе го укине, туку дека правата се горе долу исцрпени и не може после секои избори сдс или дпмне да идат да бидат уценувани од али. Не осеќате некој гнев спрема постапките на дуи? Или нацистот Димо од Велес е крив?

Преспанскиот јасно ни е на сите дека не може да се укине, ама дали беше на нормален начин донесено, со референдум, уцени?
    Бугариве да не заебаваат нормално е да ќутиш? Нацист си ако кажеш дека биле фашисти?

Бил исфрустриран? Ќути шо не ве чита како километарски постови пишувате за него, ко за гвујо на времето, ќе се исфрустрираше уште толку. Дајте по некој пост за Заев еве го 3 години на власт е, да прочитаме критика/вреѓање, што да е? Некој пост за села кога кажуваше дека ќе го запали собранието?

Едини пропуст му е што ја вреѓаше таа новинарката у Брисел шо е на ден пред избори. Го направи истото што сега му го прават него по форуми сите што се против, многу врева и само добива на важност. Тоа не го оправдувам, ама да разговараме малку за луѓе од Македонија што седат на твитер и го поправаат секој што ќе каже Македонија, дека не сме и ја додаваат придавката. Настрана новинаркава, која е некој известувач од Брисел, би се изненадиле колку такви има кај нас, не барем се на самит некој, нормално е сам да се негираш у неформален разговор?

На WaitTillTheEnd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    9.704
    Cry baby cry
    Немој вака со “јас, јас па ти“, има теми кои се дискутираат во подфорумот и ние не сме темите.
    Никого тука не навредувам. Само ја пишувам вистината дека партиски определени единки и сл платеници оркестрирано 10 дена го плукаат Апасиев и спинуваат негови изјави. Лажат и манипулираат со народот дека Апасиев зборува и застапува нешто што ниту го кажал ниту негде го застапува - потврдено, документирано! Ако се препозна меѓу нив и си се браниш, твое си е. Јас пишам ко што е.

Реков ако имате време да чкрабате против маргиналниот Апасиев, зошто немате некој збор за наредбодавачите шо тој ги спомна по име и чии луѓе му се заканувале по безбедноста негова и на неговото семејство. Ова не е прв пат овие пар години политичар или пратеник да изнесе вакво тврдење, ова е прв пат јасно и гласно, без резерви да чуе јавноста презимиња.Ама штама од вас за тие имиња, освен застанување во нивна одбрана. Се разбира дека друго не очекував и прашањето беше реторичко. Ти тотално не ме разбра. Но не дека очекував шејмување исмевање со жртвата на закани, ама ето симпатизерите на власта и на тоа се спремни. Значи Апасиев да се зафркавал на профил кај него со емотикони е за осуда а овие другите, демек боговите можат да се закануваат “да им слезат на тие долу“ - ова се твои зборови :!: Мн доследно! Ако мислиш некој лажи дека му се закануваат, дека часни сестри ја држат власта, мисли си.

А.... апсолутно не ме чуди да си ја поддржувала Левица во времето кога кадрово беа просдсмовски. :DНапишав во петокот за Левица некогаш и за денешнава Левица, не можам да повторувам секој ден за секоj поединечно.Или читајте ги дискусиите поназад, или не влетувајте колку да пишете шо ви е на агендата. После милион прашања имате и се чудите зошто не ви одговараат. Никој не сака да е папагал како од рекламата на Сдсм 2016

Последна измена: 26 јули 2020
    На WaitTillTheEnd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    400
    Модератори- во оваа група често гледаме како членовите споделуваат линкови од самопрогласени „портали“ кои немаат ни импресум. Каков е тој медиум без импресум? Кои се тие новинари што не се потпишуваат на текстови? Најчесто токму тие портали шират паника (што за ковид, политика, што за други работи) и секако, објавуваат лажни вести.

Со оглед на тоа што форумов има голема посетеност, Ве молам отворете група „Медиуми во Македонија- кои се релевантни“ или „Македонски медиуми“.

Доста време во етерот и на форумов се шират квази портали кои се шлепаат на трудот на вредните, само поради тоа што на дечките од агрегаторот за вести тајм мк им е побитно да земат кешче отколку да го регулираат тоа што се прикажува на страната која има големо влијаније врз јавнито мнение последниве 10 години . А реално, ние сите ги читаме вестите преку тајм, па можеби токму таа нова тема ќе биде првиот чекор до градењето на нова, поистенчена читачка култура, да не се срка секој портал како релевантен извор.

На BloodElf, Nightwish11, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Мене само едно нешто не ми е јасно...Како тоа ви сметаат изјавите на Апасиев на секоја дебата/ интервју, каде кажува отворено за секое прашање, а не ви смета кога Заев кажа додека го дишам овој воздух името не го менувам и уште ред други скандали. Апасиев не ни имал шанса да влијае во политиката кај нас, ни па излегол во собрание да каже нешто, ама вие заклучивте дека тој бил фашист, десничар ова она. Ама изгледа на крај битно е тоа што влеговме у НАТО, следно што е да потпишеме договор дека Гоце Делчев е бугарин и дека македонскиот јазик е бугарски дијалект? Цела историја ни отиде, ама не ние се фативме за политичар за кој знаеме од дебати.

На Mimmi39, iki26, diff и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    А мене не ми е јасно зошто некој би скокал во пдбрана на Апасиев, кога се што треба да се направи за да му се помогне е да се гласа за него на секои наредни избори и да се убедуваат роднини и прикатели да го сторат истото
    Трамп еве од тотален аутсајдер, пола мејнстрим го плукаше, другата половина мислеше дека е шега , па ене го, отседи 4 години во овален кабинет со изгледза уште 4.
    Единствен коментатор што и едни и други критикува е Горан Михајловски од Сакам да кажам. И на времето Младенов.
    Другите се сите пола једе, пола Шарцу даје

На Ahoy, Biljarkata, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    400

Не се само Сакам да кажам, и Слободен печат и А1он секогаш известуваат за сите настани, бомби и критикуваат

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    На крај испаѓа ние да им ја работиме работата на новинарите, односно ние да истражуваме што е вистина, а што не.

20. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Кој тоа ,,ние,, кога погоре напиша дека поголемиот дел од нас немаме познавање ни од правен систем ни од активизам - не сме знаеле основни поими
    Можеби ти сама на себе си алудираш со оваа твоја објава како најпаметна

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.