Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Доцнам малку со реакцијата, ама ме интересира што промени ова? Дали сега Грујо секоја недела ќе доаѓа во Кичево за да ги подгрева надежите и да ги утешува граѓаните дека се ќе биде во ред? Се чувствувате поинаку сега, побезбедни, посреќни? Или само дојде да се пофали дека на него му текнало, кога на Бранко не му текнало? Пардон, на тие другите. Абре како во филмон со Никол Кидман, другите :| Апсолутно сум убедена дека ова не е случајност и дека доколку се сакаше, во Кичево ќе останеше македонски градоначалник. Па со какви и да биле средства. Па ќе се лажеме и дека сакаме да оспориме резултати. :puke: Ова не е вистинско време, не сега во ваква ситуација каква што сме моментално, за да уште еден град отиде во рацете на албански градоначалник. Посебно не по сите изјави претходни за градовите од западна Македонија.
    Стварно ме интересира како се чувствувате сега, откако големиот Груевски дојде дури на некој саат да каже дека е со Кичево? На кој начин, Боже, си ти со Кичево? Промени ли оваа посета нешто?

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  2. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    да промени со оваа посета, да видат лугето дека е манипулатор и дека си гледа само за својот џеб, дека не му е гајле за Македонскиот народ, да бесе бистински премиер и патриот како сто тој се нарекува немасе АРМ да го даде на албанец, ова само му е забегана политика каде што тој има некој ќар од ова за свои цели

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Сите кој го читале знаат дека беше реалист човекот, непристрасен, без разлика кој е на власт.
    И ако едните го мрзат и другите го мрзат.
    Ако се сеќавам добро, он обелодени за парите во Швајцарија на Бранко, и за многу фукционери и од Вмро и од СДСМ. И тоа ни стана сумљуво, на сите би им станало, зашто беше единствениот со МУДА да каже отоворено што мисли, против сите кои праваат нешто незаконски, политичари.

На BoaVista, lady.v и JuLleE им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Ајде доста се фаќаме дека Цацко ни е крив на нас македонците, кривицата треба да ја бараме во себе. Еве како им го олеснуваме патот на албанците за да имаат големо влијание во земјава. Се создава нова партија на албанската дијаспора, што ви кажува ова?? Замислете се што се може да се случи ако биде така :| ... Македонче нит има сила, нит има моќ, единство најмалку ... за да се свесне и делува за своја корист. Од глупоќа ќе делува секогаш против себе.

На kate21 и tessie им се допаѓа ова.
  5. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Како што тргнало цела Македонија ќе биде во рацете на Албанците.

На lady.v му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Барокни сендвичарници во Скопје :o На кичот му нема крај...цццц го уништија Скопје -не уништија нас!!! Оф бре македонче ова ли е демократија ??? Ќути,трај и плаши се!!! Се мислам дали ќе им дадат и барокни униформи на продавачите за све да биде у тон :^)
    http://www.zdravo.com.mk/koga-kichot-nema-kraj-barokni-sendvicharnici-vo-centarot-na-skopje-foto/

И панорамско тркало кое сигурно ќе биде барокно!!!
    http://www.plusinfo.mk/vest/63328/Obnov ... oto-trkalo

И ова со Никола Младенов се случи туку- така,несакам да судам но повеќе од очигледно е СЕ,се згрозувам ...
    Почивај во мир великану !

7. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    А по која таму статистика најмногу интелектуалци има во Центар и Карпош?Постои некој мерач по населби или градови?
    Јас не сум од Скопје ,но имам живеено,и тоа во реонски дел Карпош,па никогаш не би изјавила ваква статистика.Ако мислиш побогати,можеби,но верувај тоа не е мерило за “интелегенција“.И јас во мојот град живеам во поелитно мало,но верувај не е и најинтелегентно,иако можеби некој мисли така.

А до Валерија,би можела сета енергија која ја троши овде на форумов за да не убеди да се разраѓаме деца да ја посвети на себе,на нешто попродуктивно(макар и имала бебенце :D ).
    Какво воведување на закони да би се вратил патријалхален живот девојко?Дали си свесна во кој интимен дел навлегуваш?Како би ти било доколку со години се бориш со брачна неплодност(како многу млади) и некој ти навлезе во интимната болна точка?Дали знаеш колку мајки останаа без породилно зашто претходните фирми им замина во стечај иако породилното е платено претходно,и аш 9 месеци без денар,градинки нема за пола деца,треба да факаш врски за во градинка и еден друг куп глупости за кои секој е свесен и нема потреба да се објаснува,нели?
    Потребно е само отворен ум да ги свати.

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=2050

За мене е 50:50 случајов.
    Верујем, не верујем... :|
    Ми се смачи од мртви медиуми - владини сателити..., од контрапротести на протести.
    И, покрај сине чудесии што изминатиов период ни се дешаваа во државата Данска, се’ што никад не би ни помислил човек дека е можно да некој,дури и во филм го изрежира и пушти да нормален народ го гледа - кај нас се дешаваше.. и нормалниов народ го прифаќа,радо, со сето срце и душа.
    И, да после сето тоа јас тврдам (!)со сигурност дека ништо нема...чиста несреќа, ееее богами, јок.

И, многу ме занима,што авторитет е Хуремка за Кисела Вода

На Lilit, JuLleE, Offspring и 3 други им се допаѓа ова.
  9. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Додека ВМРО и СДСМ се караат, албанците, турците и шиптарите користат (без навреда), и тоа на големо. Па не може Македонец да дојде до работно место од нив. 4-ца од семејството работат, а 5-от седи дома и зема плата. Ги ставиле на високи функции со 8-мо одделение, ама рамковен било, ама влегле во коалиција па морало нив да ги вработат, абе бегај таму. Додека кај Македонците доволно било 1 да биде вработен. Е не може така.
    Ни треба една коалиција помеѓу Македонскиве партии па да ги шитнеме кај што им е местото. Можеби е невозможно од аспект на партииве, ама само тоа ни е спасот.

Македонија е на Македонците!!!

На Abeja, Westlife, Valeriya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Да, имам 7 месечна ќерка на мои 22 години !Друго нешто те интересира?

Ти дали имаш деца? ;)

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Нека ти биде жива и здрава.
    Во тој случај штом твоите ставови си ги применила и во пракса, и планираш така да продолжиш и во иднина, ок, немам повеќе коментари за ова прашање.
    Лицемерно ќе беше толку жестоко се залагаше за нешто што не го применуваш 100%.

Јас немам деца, и нема да имам се` додека не бидам спремна за нив, во секоја смисла на зборот. :)

12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.815
    Допаѓања:
    24.098
    Официјални информации:

ДИК не ги уважи приговорите за Кичево. Официјалниот градоначалник е албанецот од ДУИ.

Додека приговорите на ВМРО за град Струмица се прифатени. За 10 дена ќе има прегласување на спорните гласачки места во Струмица.

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Одлична колумна во денешен Утрински весник од потпретседателот на сдсм-Јовановски околу избориве:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B860 ... 09F4881D89

Сите треба барем малце да подразмислиме пред за некого да го дадеме својот глас! :!:

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.820
    Налетав на некоја колумна, автор Саше Ивановски
    и сега ме интересира дали некој може да се сети која би била Б.В. од делот
    „Јадранка Костова потврди дека сум бил во право, одвратните кучки како Б.В. можат да горат во пеколот, штета само што го нема“...
    Anyone?

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.678
    Допаѓања:
    22.766
    Не му ги обожавам колумните, ниту пак начинот на изразување во емисија. Можеби сум старомодна, но искрено ме вознемируваат и отсекогаш ме вознемирувале луѓе кои користат такви изрази во толкава мера. Oсобено возрасните.

16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.820
    Ни јас не сум нешто луда по него, ама едноставно не знам што тоа се случило, оти е наведено како некој општопознат факт, а ете, ме интересира де кој тоа рипнал така засегнат од нешто што не било упатено на негова/нејзина адреса... А веројатно сето тоа сепак дава некаква слика за се ова што и се случува на Македонија, од секој аспект.

17. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Е тоа е веќе страмота. Таму каде што треба да има нема прегласување. И дефинитивно Вмро сака да го собори Заев :x Абе не може цела Макаедонија да биде Вмровска.

18. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    За Струмица и Центар по еден приговор, прифатен (каде СДСМ се во предност), а за Ресен 47 приговори, не прифатени (ВМРО биле во предност, а имале донесено 1500 албанци од пустец, како и нивниот градоначалник :@ ) http://grid.mk/read/article/show/229086 ... en-i-ohrid
    Мафијашка работа. :bandit:

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Не сум ниту за едните ниту за другите, меѓутоа навистина ме фрустрира фактот што државата полека но сигурно ни станува приватна сопственост на Груевски. Цека држава ни е ВМРО. Сите телевизии зборат само за нив ( што не е океј ) треба да се слушнат двете страни. Не дека незнам каква корист би имале од тоа, меѓутоа сепак, ова му доаѓа како да ни наметнуваат, како да ми го всадуваат тоа во главата дека треба да сме со нив, дека само они постојат. Не дека не направиле ништо за државата, пак ќе кажам не сум определена во политичка смисла, меѓутоа некои работи страшно ме нервираат и напнуваат.
    И ова со градиначалнициве што имале по два мандати сега сакаат трет.. Смешни ми се, за 8 години ништо не направиле, сега ми ветуваат нешто! Ма ајде не ме заебавај, само пред избори крпеници на улиците и толку? Народот памти!

20. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Си била во Струмица па да видиш дали градоначалникот што имаше 2 мандати и се бори за трет дали има нешто или ништо направено? Или само колку од ред да кажеш нешто.