Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    Двајцата истото го напишаа

Лелеллелеле

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Да бе, па избриша после некој, штета ги апсив..

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    Извини, 11 коси црти сме.

На Аргентина * и Ева33 им се допаѓа ова.
  4. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    485
    Да да

Хахахахахах

*можеби се иста личност?!?!??!

5. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Прочитај ми прво што пишува, па ќе ти кажам дали така се чувствувам.

На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Јас така малку скратено, нагалено :)

На Аргентина *, Rama, Deni87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Хаххахахха...
    Ти се приклучувам кон чувствата :D

На WaitTillTheEnd, orevokrsacka, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.260
    Хахахахах
    За тоа што бев цитирана поназад.....
    Јас од досада со членот цртичките ги броев
    Мн ми е гајле мене за дообјаснувањата кои се феномен својствен за едно место на планетава
    Вака со секој ќе се цитирате или во живо дебатирате да докажете кои сте, што сте?
    Јас не планирам појаснувања додатни да давам која сум и како се вика државата точно.

На Deni87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    По конституирањето на новото Собрание, лидерот на СДСМ Зоран Заев кажа дека за среќа може да формира влада и со ДУИ и со Алијансата, но треба да се види „дали може да се очистат одредени национализми”, за да може секој во таа идна влада да му служи на секој граѓанин.

Но, рече дека зависи со кого ќе формира коалиција најмногу и од следните постулати, кои ќе им ги постави на двете албански партии во преговорите за ново парламентарно мнозинство:

„Разговараме за расчистување на судството, од вгнездените сваровски судии, за истражување на стекнатиот капитал на сите функционери, зборуваме за помал број министри, за 20 проценти помала администрација, за генерална реформа на администрацијата, разговараме за економијата во прв план, за здравството, екологијата која е есенцијалната тема, ќе видиме со кого ќе се најдеме на патот во преговорите”, рече Заев.

Министрите без ресор, иако не сите, ќе бара Заев да се укинат. За премиер рече треба да имате бројки, а со 15 пратеници, ДУИ не може да бара премиер.

На прашање дали уште смета дека ДУИ треба да оди во опозиција и дека нивниот глас не вреди ни пет пари, тој кажа дека граѓаните кажаа преку резултатите за кого гласале.

С. К. ДЕЛЕВСКА

©SDK.MK

На BloodElf и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ај да видиме...
    Дај Боже да напрај то шо збора...

На g8lQQk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, баш го скенирав денес оти ми требаше нешто. Издаден е врз основа на превод на извод македонски. Изводот го немам отои предаден ми е, појма немам како пишуваше таму.
    Најмалку ме интересира како е.
    Македонија овој месец покажа дека од мене единствено ја интересира профитот, дека како држава каде што сум родена, плаќам данок, работам, единствено ја интересира тоа што оставам во државата, па по цена и на моето здравје, и здравјето на моите најблиски.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Едно ќе те поправам, не Македонија, "актуелнава северна влада" ја интересира како да профитира од сите нас.
    Како да си го утростручат богатството, како да не исцедат, кај можат повеќе да не испосрамат како народ, како нација..

Македонија како земја, држава, арна си е, плодно обработливо земјиште, природни убавини кои не знаеме да ги искористиме, вода во изобилие...
    Политичариве ни ебаа мајката

На Veta, WaitTillTheEnd, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Сеедно дали овие или оние, и од едните и од другите аир не видов, искрено.
    За време на другите студентка бев, таква тортура врз студентите немам видено. Знам другарка која не добиваше место во студентски оти ја имаа на пик, и го памтеа бројот на ливчето и оти не гласаше за нив - затоа не и даваа место. Не ни пробаа да сокријат дека е тоа причината.
    Никогаш нема да заборавам кога ме исфрлија од соба во студеткиот оти била средена (што си ја јас средив претходната година) и ме фрлија во распаната соба со срушен ѕид во која растеа печурки. Управничаката сакаше да ме префли и заќуте кога и влезен во канцеларија едне од унија на млади сили на ВМРО, уште седно и и стави нозе на биро и рече „Не може во таа соба да седи, таму седи мое девојче“.
    Тоа што си се родила во Македонија е чиста случајност. А Македонија како земја и со природни убавини ја уништија и едните и другите. Се што можеше да се исече се исече, се изградија хидроцентрали, Скопје не се дише. Само за здраваје имам желба да излезам од Македонија, оти буквално немаш место за ментален мир во градот, буквално мачилиште е направено Скопје. Па и малите градови кои имаат потенција целосно паркови да бидат се сведени на ништо. Во природа нема пари, а сите гледаа само да се испонакрадат.

На ElenaOfRivendell, M.B., WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Секој си има свои "видувања" мислења, лични искуства за моменталната ситуација.

Ако првите, вмро, беа лопови, овие сдс, мајке ми изрекетираа се живо и диво. ..
    Милионии опљачкаа, за 3 години не задолжија 3 поколенија унапред, и ај што не задолжија, бар една бургија да удреа(освен брусењето шахти) со парите што ги испочораваа од државичево.

Не избришаа комплетно како народ, пола од луѓево не се свесни што ни се дешава, и ќе ни се дешава во иднина, слепо следат партија, и Заев го манифестираат како бог донесен во МК да не спаси од канџите на вмро :?:

На magnolija09, Veta, WaitTillTheEnd и 3 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тоа реков веќе. Да не беше ВМРО како што беше, Заев никогаш немаше да победи. СДСМ во оваа постава ми е срам да кажам дека води држава. Неспособни на сите страни, буквално од гаф во гаф и од пропаст во пропаст. Доволно е да ввидиш колку знамиња погрешија. Уште Иванов им фали и цела држава амеби ќе биде.
    Ама тоа е затоа што ВМРО беа ѓубре, а овие сега се и послабо ВМРО и исто тежнеат кон неписменост. Тешко ни се пишува, кој и да е. И едните и другите катастрофа.

На candy.cane и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Вмро ги доби изборите и покрај тоа што сдс на најподол начин "играше" во сите области

* СЈО си ги играше, командаше, и наредуваше како сака

** се "ижживуваше" со убиствата на млади деца(Монструм, Мартин Н..), целосна фингерајка беше,

***Фамозното "Че си лежите" (кој и колку одлежа за овие 4 год? )

****Монтираните бомби,

*****500 евра плата

До утре можам да набројувам, и покрај се изгуби, но вешто се доцепа до власт, и не ја пушта за жива сила, јер има уште за продажба во Македонија, не доврши се

* A за знамињата :x:x

Последна измена: 4 август 2020
    На Veta, WaitTillTheEnd, Sofronko и 3 други им се допаѓа ова.
  17. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Неверојатно слични ситуации сме доживеале и двете. Само јас не бев тогаш студентка, туку кандидат за работно место.
    Добив ладен туш и животна лекција. Оттогаш, си ветив дека никогаш под било какви услови не би извадила партиска книшка, ниту пак ќе очекувам од државата личен бенефит.
    Решив да ја гледам поголемата слика и безусловно да си ја поддржувам земјата па и партијата која сметам дека работи за општествено добро.
    Ако тргнував од свои интереси одамна ќе бев разочарана и отселена одовде. За себе не очекувам од никого ништо и така се поштедив од фрустрации. И си го зачував мирот.
    Ете јас вака се справив.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.185
    Допаѓања:
    181.243
    А за чии интереси живееш, освен за свои?:^)
    Од кого не очекуваш ништо?

Јас би рекла, како првите, бетер вторите. Од партија за себе никогаш нити сум барала нити сум чекала, ама како граѓанин ваљда е нормално да очекуваш државниот систем да не ти праат секс во здрав мозок. Ама они нејќеле граѓани, сакале поданици. Ма марш у Хондурас, багра неписмена:swear:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Од државниот систем очекувам да биде добар менаџер и домаќин на земјава. Секс во здрав мозок секако не спаѓа во тоа. :D
    Секој си работи првенствено за свои интереси, ама ако имаш лош државен менаџмент, на никого нема да му биде добро.

20. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Од каде знаеш дека Охрид не го загадувале Северџански “граѓански“ мрсули? Им пишува ли на чело кој за која партија гласа? Плус, градоначалник на Охрид е од редовите на Северџаните. Тој што му даде на пратеникот на ДУИ да си изгради дивоградба сред Охрид и минаре на џамија, 2 метри повисоко од дозволеното.

На Rama, Veta, diff и 2 други им се допаѓа ова.