Ако го плаќам данокот ако и јас инвестирам во оваа држава сакам и јас да ги имам истите права. Да си прочитало програмата на партиите наши ќе си видело што има и како има.
Еве кажи ми ти што пишува, не разбирам јас албански?? Може да, инвестираат во оружје, дрога, такви ствари.. Не велам не тука
Јас сум за мултиетнички партии но знаејќи го инаетот на сите граѓани на оваа држава не е возможно такво нешто никогаш.
Јас пак сум оптимист. Мислам дека е решливо. Може не веднаш, ама за деценија најмногу, може да биде пракса.
Како не е возможно? Ете ви ја СДС, самиот лидер си кажа на прес дека таа партија не е веќе македонска, мултиетничка е.
Но не сме сите поденкаво одговорни. Се решава се, пример кога би се почитувале законите и би важеле за сите исто ќе има хармонија колку сакаш,а додека е вака како што е ништо од тоа.
Членката имаше прекрасно излагање и барем вистината во лице ни ја кажа на сите еднакво каква што е. А за такви како тебе немам ни време ни желба да се расправам.
Не знам на кое излагање мислиш, инаку јасна ми е мене вистината вие не сакате да се соочите со реалноста и тука е целиот проблем.
Незнам кој не може да ја прифати реалноста ние или вие? Ние секогаш велиме заедно ја создадовме оваа држава заедно живееме овде ајде сите да бидеме еднакви и да тераме напред да го водиме државата како целиот свет што прави. Толку од мене, поздрав и убава вечер.
Аха, велите велите, постапките што ги направивте и ги правите кажуваат доволно дека ова воопшто не е точно. Е пак почни да прифаќаш од тоа дека не апси полиција за џабе, и дека оваа држава ви даде се а како вие и вративте, па потоа и се останато. Ова од вечерва. Мицкоски и Ахмети си подадоа рака – Влада и премиер со албанско потекло?
Политичарите си соработуваат, народот нека се кара и нека се дели меѓу себе. Целта е постигната: Подели, па владеј.
Една од целите на Левица е укинување на партии по етничка основа, ама вам Левица не ви чини. Не знаете вие што сакате, како ќе ви речат во штаб, така. И ко можеше ЗЗ да им простува долгови, зошто Албанците да плаќаат струја? Ако можел неговиот татко да краде ел енергија, би требало секој еден да се запраша зошто плаќа.
Дај кажете некој интересен муабет од партиските кулоари, кој со кого, како, што...Три страни се натегате со глупи и детски муабети .