Меркел толку што се замара за нас за недемократскиот референдум кога Заев си го прогласи за успех. Тогаш жената не спиела мирно заради тоа 10 дена. А сега па кога ќе "дознае" дека краделе од фондовите од многу загриженост некој удар да не ја стрефи греота. Незнам дали стварно сте толку наивни или се правите само.
Сега кога ќе почнат нови рамковни вработувања, не 30000 него 130000 ќе лежат дома и ќе лапаат плата, северномаќедончето битно ќе си плаќа даноци
@JuLleE да те прашам нешто, се надевам ќе ме удостоиш со одговор, бјдејќи читам дека си симпазитер на владеачката партија.. Не знам дали си свесна дека им е даден албанец премиер, пошто новата незаконска категорија "прв вицепремиер со право на вето" е во суштина рамно на премиер. Прашањето ми е: Дали ова е исто што и премиер,само со "завиено" име, или е различно, и на кој начин?
Како тоа, освен финансии не земале ништо што претходно го имале ?? Ова значи дека тоа што претходно го имале по дифолт им следува или...? Како на пример Претседател на Собрание? Не ми е јасно....сакаш да кажеш дека секои избори они ќе си ги задржуваат позициите што ги имале од претходно и плус нешто ново??? Па ова не е Монархија или окупирана територија па нешто да имаш оставено во наследство, па сега само нови војници од истата партија ќе ставаш... Зошто Заев не доби плус некое министерство? И не е дека сега имаат повеќе пратеници па повеќе им следува. Во коалиција со дпне имаа 20 пратеници па имаа помалку министри од моментот кога коалицираа со сдс со 10 пратеника па добија Претседател на Собрание!
И уште едно многу интересно прашање кое веќе го поставија ЕУ новинари.. Дали во нашава влада знаат дека дел од земјите членки на ЕУ, Австралија, Нов Зеланд и други, строго со закон забрануваат посети на Министри, Претседатели и Премиери на држави кои ги величат делата на фашистите од ВС Војна... Ова го наметнуваат како прашање бидејќи ДУИ е јасен подржувач на ликот и делото на Џемо Хаса, докажано со изградба и подигање на споменици во негова чест... Дали од ДУИ знаат дека министер за надворешни работи од нивна партија официјално со закон НЕ СМЕЕ да биде гостин на Германскиот канцелар?
Не ви ја читав дискусијата. Нина е вклучена у новата влада? Царовска труд останува или друго...не го гледав пресот вчера. При крај фатив.
Царовска оди во мин. за образование, А Ниничка една на мајка шут карта доби. Беше и поставена само да потпишува без А да рече.
Мило ми е за Нина.. кујзнае дали знаела дека ќе ја шутнат, со оглед на кампањата шо и ја гледав по инстаграм до скоро)) ..Царовска и МОН, шо знам. Белким нешто ќе раздвижи. Труд и социјала кој ќе води сега?
Шо ми беше вчера муабетот.... Прогресивното неутрално ГраЏансво да образложи нешто..!?! @JuLleE те чекам!!
Од 16 министри 7 ке бидат албанци однос 9-7, скоро па 50-50 Плус на тоа додај албанец вицепремиер, талат џафери продолжува како претседател на собрание, и 100 дена пред избори албанец премиер од дуи Не бе, не добиле многу.
Коносителката во Изборната единица 3, Јагода Шахпаска, треба да го води Министерството за труд и социјала. Шахпаска и досега беше пратеник.
Чудим се и јас... Посебно за "освестеново" граџансво чудим.. Вардар не ги пере предавнициве Џонка... За пуста власт, ојде државата,
Ајде бе сѐ ВМРОвци сте се собрале на темава и само кукате за нешто и сѐ некој друг вие е крив што изгубивте на изборите. Нека почнат веќе со работа, доста стоиме во место, тромбоза ќе добиеме.
Затоа не ве разбирам што се карате и едни браните а други кудите кога сите се исти ку*ац. Изгубив надеж одамна дека некогаш ќе дојдат чесни политичари. А реагирам кога браните лопови од вашата опција а напаѓате лопови од противничката, тоа ме вади од кожа.
Браниме? Кого бранам? Да, Зоќи го напаѓам, со факти, со докази со се. Ништо не сум излажала, се што кажувам во врска со него и клептоманите од сдс е вистинито. Патем, поддржуваш ваква формирана влада? Со двајца премиери, со врзани потписи, со јасни уцени, поткупи.. ? Штом не се буниш, ќе сватам дека дека се сложуваш, што говори нешто друго за тебе