Најмногу фалат реални политичари кои ја зборуваат вистината и се бават со стварноста. Другото сето, како конституирање на парламент е дневно политичко одвлекување на внимание.
Во духот на граЏансвото де.. да се разбереме со ваш јазик.. Како беше она вашето.... "Се гледаме во собрание"... P. S. По кратки, ал по долги ракави.? ..
Штооооо ??. Овие имаат да летаат на клоци ако се вратиме старата постава од сдсм!!! Ова џуџевоцаровска ви ги даде породилното од 1 година и 8 месеци ,зашо во 2016 беше мн гласна за тоа??. Димитров шваљерот зарем ??? си играат и чавките мајтап со него Дај не се бламирајте ова влада ќе трае колку рокот на јогуртот , и оваа цела постава ќе одговара кривично за велепредаство На овие би им дала овци да пасат и ништо друго
Нема грешка ќе летаат. Како што прелетаа и до сега. Седете си вие дома, не се замарајте со ништо, глумете правда со “сите се исти“, па тек допрва ќе не чекаат слични примери како овој. Сами си ја избравте судбината, а имавте можност. Сега никој не ви е крив.
Прва асоцијација штом ја видов сликава ми падна на случката што беше со овчарот бизнисмен Џемаили или како и да се викаше....
Не гласам за вакви глуперди ,овие ми се испод ниво да гласам , и да гласам за некој да го шири задникот во удобни фотељи и да спаваат на седници и да ми изиграваат локални шерифи фала ама нема за никој од овие ! Доволно беше првата реченица и не можев да не се изнасмам Бидејќи тоа и се
Колку треба да си дно дна од човек за да ги гласаш сдсм и вмро? Колку треба да си мизерија од човек за да гласаш криминалистичка лоповска багра и притоа да си горд и задоволен од својот избор? Дајте ни и нас малце од таа дрога, ваљда ќе ослепиме до следните избори па ќе ги гласаме. Ми се повраќа од овај народ, мизерни сме и проклети и ако ни е. Само полошо и полошо за нас треба.
Јас колку што сватив ти ги нарече овие квалитетни кадри , за мене не се и ги сметам за дно дна ,ако сватив погрешно поправиме
Не туку ти се фати за таа реченица. Јас убаво објаснив што мислам за нив. Дека подобар министер за здравство сме имале некогаш, не. Тодоров го крахираше здравството. Дека подобар градоначалник во Карпош некогаш имало не. Јакимовски само си трошеше за личен интерес, ни прст не мрдна за општината. Дека Царовска е до сега најдобар министер за социјала е. Повеќе има направено, од сите анонимуси кои дремеа во фотељите. Димитров е дипломат во своето однесување и буквално се носи со таа функција, за разлика од другите кои не не мрднаа од мртва точка. За останатите во партијата не сакам да коментирам, Шекеринска може слободно во пензија да ја пратат, пошо ми се гади веќе од нејзината појава. И да не набројувам. Биди реална. Или подобро дај аргументи што држат вода. Инаку Сдсм се пиши пропала уште кога ветија дека ќе почнат да ги затвараат криминалците од опозијата. Освен Јанакиевски и Чавков никој не одговара. СЈО е комедија. Ништо од тоа не исполнија, а така и ги добија првичните избори. Во секој случај подобро ќе беше да се гласа за личност, а не за партија. За ДУИ да не правиме муабет, терористи, гнаси. Еден нема асален во таа партија. Жими Таравари од Алијансата што е најдобар од цел албански политички блок.
За Филипче се согласувам , но таа Мила ај што е одбивна , ти текнува за породилното коа не беа во власт колку беше гласна дека сакаше да го прави 1и 8 месеци , каде е сега? Од каде она на 30 години милион евра? Има многу киксови таа , освен социјалната помош што ја направи 200 евра а скоро на пола им укина она нема баш добар кредибилитет Никола Димитров е да ми извинеш еби ветер човекот во сите партии бил и само кога е на власт менува жени ама овој пат го смена и името и треба да одговара за велепредаство Стефан е другар со боки и памти го ова дека и тој е во рекет замешан , еден ден после неколку години вистината ќе излезе на виделина Ниту еден онтектуалец во сдсм како што треба нема, за вмро нема потреба да коментирам тие се бетон партија
Името е променето од Фиром во Северна. Освен за лично државна употреба, никој не не признаваше под тоа име. Македонија не сме биле ни од времето на нашите баби. Сме биле под Југославија. Да се родев во Белгија, Германија, па да се чукам во гради дека сум нивна. Од што да бидам горда? Сиромаштија, загаден воздух, невработеност, превработеност во администрација, тотално нефункционален систем. И Говнарија да се викавме, а се да функционираше нормално, ќе ми беше сеедно.
Проблемот е што тоа вусушност не смена на подобро во државава , нели не убедуваа дека ќе било подобро ако го промениме , го променивме и ништо Све је исто само името променето . Да беше подобро не ќе ми сметаше и вукојебинистан да се викаше Се осеќам мн изиграна затоа се вакви моите мислења
Извинете, но под името Република Македонија бевме признаени од бројни држави, речиси сите соседни, турција, како и некои велесили - русија и кина. ова северна е наметнување од грција и од западот... и најголемо понижување... да мора самиот себеси да се нарекуваш како ќе ти наметнат...
Затоа и ми е сеедно како ќе се викаме. Прво целата политика е трула, народот што живее се исто така тешки опинци, јас сум граѓанин од втор ред во сопствената држава. Единствено што самото парче земја изобилува со прекрасна природа. Еве и јас се презивам со две презимиња. Едното е зошто така сум родена, а другото е чист компромис за добро брачни односи. Затоа и не ме боли нималку. Додека истите партии цело време се на власт, никогаш нема да не биде. Тоа се најслатки и ,,легално" заработени пари. Еден барем еден да имаше политичар што го сака народот, повеќе од тендерите.