Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Огномеееееет во Скопјееееееее.
    Некој се радува што ќе краде пари следниве 4 години.

Порано си мислев дека најдобро е да имаш министерско место, рај. Ама откако некои министри дадоа оставка за да се кандидираат за градоначалници на некои општини ко ден е јасно кај се лапаат најмногу пари. Да живеат општинските тендери. Да живеат лоповите меѓу нас!

На daylight, anggell и BoaVista им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    доста роси, сега сања барби ќе пише нова песна, не и давај идеи :x ќе се пресели на градоначалници :D
    инаку, едвај чекам да видам кој ќе биде градоначалник на центар, не за друго, оти ове вмровциве многу плукаа по тој жерновски,а грујо што не излезе да ни каже како мајка му има 3 стана на нејзино име? :)
    инаку тој газдата на тинекс не го можам :puke: многу арогантен човек ми е,се гледа дека е лаком за пари

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Изборите само покажаа дека Вмро ги згази Сдсм во скоро сите општини, па затоа беа тие исценирани настани од собранието кога Сдсм проабаа да прават инциденти.Тоа им беше само алиби да не одат на избори и да ги добијат сите овие резултати.

Што им вети на Шиптарите Дамјановски од Куманово?Од неколку познанички од Куманово слушам во прашање биле 2 џамии, тендери на шиптарски фирми и многу други работи.Да не заборавиме дека целото образование и општина во Куманово, Охрид и Струмица беше партизирано со членови на Сдсм.Отиди во Куманово и најди ми еден член на Вмро што работи во државна инситуција којашто е под ингеренција на општината.Или во Струмица, Карпош и Охрид?Истите сите се врбувани да собираат по 20 можни гласачи, уценувани се на работа и слично.

Газдата на Тинекс има вработено 1 400 луѓе.Значи рани 1 400 семејства, има најрепрезентативни маркети коишто беа бренд уште пред тој да дојде како градоначалник.Успешен бизнисмен е, а што е тој лигле Жерновски?Што има тој сторено нешто општо корисно за државата?

Дали денес Бранко и Бучко отидоа во Кичево и Струга да им се појават пред очи на граѓаните таму?Денес истите тие што ти зборуваат за национални интереси и етикетираат луѓе со тие апла комуњарски етикети “лажни патриоти“.А, што се тие од Сдсм, коишто 99% се деца, внуци, правнуци на комунисти и србо-југословени од претходниот период, коишто не сакаа да станат на химна во 90-те години, затоа што во срцето им е Југославија?Денес тие ќе зборуваат за патриотизам?

4. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Извинете што се мешам. Ама па и во градовите каде ВМРО се на власт во државните институции нема членови на СДСМ.

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Валерија друг пат кога ќе ме цитираш, барем реплицирај со нешто што е поврзано со она што сум го напишала, а ако сакаш да пишуваш бајки за тоа колку Грујо и оваа влада се добри бла бла, не си требала воопшто да ме цитираш, туку да си напишеш посебен пост.

И дај олади малку, напна низ темиве |(

На Lola-M и Edie.S им се допаѓа ова.
  6. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Цели 70 години Сдсм(којашто е бивша КПЈ) вработуваше свои луѓе и поставуваше само своја организација.И , ден денес нивните деца, внуци, правнуци шерифуваат во Македонија, а денес дојде друго време, време во коешто ќе почнат да работат, живеат и творат луѓе коишто имаат македонска национална свест, коишто ја сакаат Македонија како своја држава, а не низ призмата на Југославија! ;)

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Валерија отвори си ги очите жити се!
    Додека те читам се смејам и се прашувам дал збориш за Македонија.
    Ако збориш за тоа, тогаш изгледа јас не живеам тука.
    Не знам дал во тие 70 години ја рачунаш и последнава скоро деценија каде Вмровцине го достигнаа врвот во невработеност и каде слободно можам да кажам на највисоко ниво го искачија квантитетот на работа на вработените. Секое муто глупо човече во Македонија се вработи со партиска книшка и единствена своја работна обврска во текот на денот му е да ископира 20 страни и да дреме цел ден на фб. И онака нема поголем капацитет со своето основно образование кое му е највисоко образование на графата, после забавиште.
    Пропаѓаме и станува глупав прост народ.
    Се смеевме на американцине кои државата ги прави глупави за да манипулира со нив. Слободно може сеа да се ставиме на ранг со нив, плус они ни се пријателчиња со нив правиме најдобри рамковни договори, така да може да се гордееме, нели |(
    Те молам не збори за национална свест.
    Со ваков прост народ со исперен мозок нема национална свест.

На Lola-M, Annath, Danilela и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    eee кајј нас победии Соколеее сеаа славатт фрчатт огнометии,комшивката рскаа од нервозаа вика Соколее-Орли да те јадат :D :D
    замалце ќе изгубеше, Сокол-40 и нешто % а тој Александар 36 и нешо % :rofl:

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Жерновски ако води во центар поголем циркуз на избори нема да има никогаш македонски народе зарем за олош се гласа :x

10. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Ти можеш мене и до утре да ми се смееш, ама кажи ми факти и бројки, а не рекла-казала муабети! :)

Груевски не е совршен, но е далеку подобар премиер од сите негови претходници.Македонија не е Германија или Швајцарија, ама последните 6-7 години се гледаат промени во секое поле во Македонија.Затоа и Сдсм губи како магаре на сите избори.Народот веќе гледа дела, а не празни муабети ;)
    Што мене ме прави државата глупа?Тоа што гледам субвенции за земјоделците, поволни кредити за бизнисмените, тениски игралишта, спортски сали, реновирање на училишта, нова опрема во здравството, нови амбулантни коли, реновирање на болниците, нов аеродром, нов стадион, нова спортска сала “Борис Трајковски“, нови булевари, нови универзитети, дисперзирании студии и многу, многу други работи коишто јас претгходно никаде не ги ни гледав, а често се прашувам каде отидоа тие пари?
    Па, нормално е тоа.Време е и да работат деца што имаат вмровска идеологија, што се членови на таа партија и се останато.Неможе само на Сдсм да работат и нивните фамилии сите бенефиции да ги користат 70 години на оваа држава!

Ние тонеме како нација , затоа што немаме национална свест, а најстрашно од се е тоа што сме нација којашто изумира демографски и ја снемува од карта ;)
    Шиптарите , Турците и Циганите веќе станаа мнозинство во број на родени деца, па ќе видиме што ќе се случува за 10 години, а вие до тогаш можете да изигравате Парижанки слободно, ама после немој да обвинувате друг, затоа што самите сте криви за се.За да имаш подобра економија, напредна држава треба да имаш и силна демографија, силен наталитет, затоа што тоа е двигател на секоја економија и стопанство!Најголем економски раст имаат баш тие земји со силен наталитет, конзервативно население, а не проби свет општества како нас полно со курви, дрољи, коцкари, разводи, еднодетни семејства и се останато.Тоа глумење либералност, изигравање “модерност“ ни се враќа како нож во гради, па затоа денес останавме и без Кичево и Струга, затоа што Шиптарите и Турците таму едноставно имаат повеќе деца и те газат демографски.

Мене многу ми е смешно да конверзирам со луѓе коишто едноставно ниедна ниевна теза не ја поткрепуваат со факти!

11. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Не за Тодоровски се гласа . Боже мили што направи Тодоровски освен тоа што испера милиони со проектот Скопје 2014. Кажи што друго направи ?? :!: Додека има таков народ Македонија никогаш нема да оди на подобро туки се повеќе ке тониме во бездната. :@

12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Само Господ и сите светци да ни се сега на помош во Струга! :x :worried:

13. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Што направи владата и Тодоровски доволно е да го погледнеш Скопје сега како изгледа сега, а како изгледаше пред 6-7 години.И допрва ќе изгледа поубаво со нови проекти, подземни гаражи и проширени булевари.Добивме центар како што заликува на еден главен град, којшто треба да е центар на културата, а не дувло на Цигани чергари и диви таксисти Шиптари :!:

Кој и политичар да дојде ќе пере пари, ама барем ги гледаш делата! Од двајца политичари секогаш го бираш помалото зло !

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    А штро има напревено Жерновски во неговата политичка мизерна кариера?има прикажано некаков проект и притоа има покажано некакви резултати при отстварување на истиот?молимте не ме засмејувај,па тој е NEVRABOTEN моментално мора да му помогниме да стане градоначалник да си купи уште 3 стана за кои притоа доправа кривично ќе одговара за тоа како ги стекнал истите а не ги пријавил.
    Што направи во неговата кариера освен што му изиграваше PRIDRUZNICKA на BRANKO I lJUPCETA NAS BUGAROFILOT апсолутно слободно можам да кажам ништо,но нека биде градоначалник слободно кога паметен човек ќе размисли подлабоко,нека му ја OPRAJ општината на тамошните граѓани :D што си дробеле тоа ќе си сркаат со задоволство ќе слушам циркузи наредните 4 години...
    NAPOMENA ако човекот воопшто се појави :D

На Tashaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Ах бе пусти вмровчиња,мислат се е во булеварите,подземните гаражи,спортските сали..... :puke: пу бе....а луѓето за леб трпат,тие се фатиле за булеварите,се други ни е сјајно,земаме 800 евра минимална плата,нема невработени,па сега ќе прајме споменици и гаражи :puke: ми се гади од вмровците,од Грујо паторот и неговите силеџии!!!!од утре сите по една јамка в раце да си земиме.....

На Antula, anggell, Danilela и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Драга Valeriya, многу, многу, ама те молам верувај ми, многу ми е жал за тебе!!! :!:
    Толку си млада, а целосно ти е испран мозокот-претпоставувам дека Латас,Миленко,Мирка и Јанко ти се најголеми идоли во животот. Премногу си млада за да сфатиш одредени работи, но ќе пораснеш, и најискрено се надевам и од цело срце ти посакувам да се освестиш и да сфатиш каква е реалноста во државава!!!

На Antula и Lili.lili им се допаѓа ова.
  17. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Навистини имаш некои чудни комплекси. Гледам Скопје од убавини цвета . Ги ставија спомениците кои 'рѓосаа си ги ставија парите во џебот и сега остана само некој како тебе да се чука во гради и да вика Скопје го направија Париз а во речиси цело Скопје живее од кредити . :!: И гледам многу ѓи вреѓаш Албанците, јас не сум Албанка ама со вакви погледи како твоите Европа од нас е 1000 светлосни години оддалечена . Станавме бетер од Либија, Ирак, Египет.. Овој наш народ еден ден ќе се освести но се плашам да не биде доцна.

18. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Се гледа колку многу ти е смешно.
    Баш затоа што ти е смешно реплицираш без веза на секој пост.
    Желна си за препукување Валерија, па неповикана упаѓаш и реплицираш и онаму каде нема место за реплика.

Туку читам по социјалните мрежи на вмровците ептен мака им е за Центар :lol: Нити фиктивните гласачи од Пустец не му помогнаа на Тодоровиќ да победи. Пу јазк. Која иронија е да кажеш дека народот избрал ,,дела,, а најголем број од ,,делата,, нели беа баш во Центар :lol:

На anggell, Danilela, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Уште не ги изборија гласовите во Центар? Побрзо ми се чини стигнаа гласовите од с. Ропотово... Сега на ред е мистериозно појавување на неважечки ливчиња. Неколку нафрлени споменичиња, уништување на зелените површини, бесплатно зонско паркирање - и тоа не е се`! Со победата на Тодоровиќ жителите од Центар ќе добиваат и бесплатни прасечки глави налик него! Ајде народе, одберете ги делата...

20. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Јас сум Вмровка од 90-те години и целото мое семејство е Вмро уште од самиот почеток на формирање на Вмро ;) Да не забораваме како Бранко во 90-те години ставаше снајперисти на зградите на митинзи на Вмро, како полицијата и симпатизери на Сдсм сите пројугословенски настроени тепаа членови и симпатизери на Вмро во Куманово раните 90-ти!И, фалсификувањето на изборите и милион други нерегуларности.Да не заборавиме кој го уби Јордан Мијалков еден меѓу најистакнатите македонски патриоти, да не заборавиме кој го уби Шишков и многу други неразјаснети убиства од истите тие луѓе денес што ти солат памет за демократија.

Тебе кој ти се идоли во животот? Бучковски, Шеќеринска, Црвенковски? Наброј ми еден проект што тие го имаат реализирано и направено сиве овие години, а јас од друга страна ќе ти набројам илјада од Вмро !?

На Tashaa му/ѝ се допаѓа ова.