Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Не не,неможеш нa член или нa симпaтизер нa Вмро,дa му објaсниш декa нa нaродот не му е гaјле зa споменици и гaрaжи,туку декa нaродот сaкa можност дa зaрaботи зa пaрче леб и дa си ги изгледa и школувa децaтa.
    Џaбе се трудите.
    Вмро имa споменици бе! Кaко уште не сме свесни зa тоa?
    Изгледa бидејќи имaме други проблеми пa не сме стигнaле дa рaзмислувaме зa тоa.
    И мaгaрињa дa стaвеa зa кaндидaти ќе ги глaсaa.

На Annath, anggell, Hipster и 3 други им се допаѓа ова.
  2. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    значи Валерија |( |( |(
    најчесто ваквите како тебе,со ова размислување се НЕВРАБОТЕНИ и трчат како овци,лепат плакати ;) избери ги делата-за на парламентарните избори ке лепиш билборди ;)

На Antula, anggell, cigarce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Абе Миме, што се нафати ти од Битола за Центар да му се секираш? Знам...криво ви е. Јас викам пакет Тодоровски со Коцета да ви го пратиме, оти Битола ми се чини нема доволно споменици, скулптури, катни гаражи, загаден воздух и никакво зеленило м?
    Не знам каков заклучок може да се донесе кога не живееш во Центар да кажеш дека лоша одлука донеле граѓаните. Па валјда граѓаните на Центар знаат дали им чини или не им чини градоначалникот :^) Или да зборам јас сега во Струмица дали им чини Заев на оние, а врска неам како им е лично таму :^) Мислим...мислим, да :wasntme:

Патем, у склоп на погорниве муабети, направете пресметка колку е просечна плата, а колку се цените на прехрамбените производи. А кај нас саде убавини брееј, алал да ни е.

На Edie.S и cigarce им се допаѓа ова.
  4. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Тоа со гласачите од Пустец беше само идиотска теза и замајување на народот од страна на Сдсм! Тие гласачи да беа навистина до сега Тодоровиќ ќе победеше уште во првиот круг, а не само таму туку ќе ги донесао во Ресен, Струга и Кичево.Немојте со детски муабети да се служите исто како што беше и за смртта на новинарот пред некој ден.Мала Преспа нема 100 000 жители, па да е некој фактор за избирање.

Моментално Вмро има освоено 55 општини, а Сдсм 3-4 општини.На кого треба да му е криво? ;)

5. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Како прво, ти мене не ме ни знаеш, па да ме етикетираш!Засрами се!
    Јас си кажав дека сум вмровка, дека гласам за Вмро јас и целото мое семејство за разлика од вас што се фолирате тука и изигравате “непартиски“, а дрво и камен по владата.Дај те молам!

Јас и да лепам плакати ќе ги лепам , затоа што ја сакам таа партија и таа идеологија, едноставно е моја приватна работа!

6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Се изнакаравте за Центар. Вака-така, Македонец е !!!

Што да прават Тетово, Струга и Кичево ???

Како можат некои да слават, на ТВ Латас и цела компанија да бидат среќни, а што е со овие градови ???
    Ја гледа ли некој болката на жителите на овие места ???

И вие што се препукнувате за Жерновски, и не знам кој друг, чешки во другите градови да се *тепаа* за Македонец !!!

Едни се радуваат, други плачат.....тоа е нашето единство !!!??? :x :x :x

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Кој го уби Мијaлков??
    Зборувaме зa членот нa прочуенaтa фaмилијa Мијaлкови? хе хе. Немa поголеми пaтриоти од нив.Немa гомнa кaде што не се зaмешaни.
    Незгодно ми е што го пишaв овa,одмa ќе ми го откријaт идентитетот и ќе ми нaстрaдa фaмилијaтa......

На Lili.lili му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Вмровка од роџење што би рекле старите. Или пред роџење :lol: Оти нели 22 години имаш :^)
    Ондак ти си феномен Валерија :clap:

На majicka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    кравче ние во Битола имаме дури 3 кружни текови ;) немој така да велиш,то не е мала работа ;) :D

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Еј ти се молам, овде во Скопје само во Ѓорче има 3 кружни тека 8) а тек па...

На lolyta777, rossonerka и majicka им се допаѓа ова.
  11. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    а сама ќе ги лепиш плакатите Валерија? :wasntme:

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    По политика не сум многу, не би да се расправам само да си кажам нешто :wasntme: Три години по ред идам во Куманово и гледам дека во градот не е направено ама баш ништо, дечко ми кој е кумановец вели дека цел живот откако он знае во Куманово на власт се Сдсм и ништо немаат направено за градот, жими кејот и плоштадот, во самиот центар на градот има неколку улички кои се за нигде, со закрпени дупки, нерамнини, па зар за 8 години не можеа да се средат тие? За автобуската не сакам да коментирам , кој бил ја видел, кој не, не му препорачувам :D
    А, оној Бранко не знам што сака, беше премиер, беше претседател, нека си седи дома и нека си ужива во пензионерските денови :geek: Се здружи со Љубчо ( бугарчето) а порано се препукуваа на сите страни :emo: што друго да се очекува од вакви особи...

На senza.parole и Valeriya им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Ами тоа, гласање за партија, не за човек :) Во една населба каде што поминувам секој ден за до работа и назад, при секој дожд пливаат во вода и кал, буквално река им тече. 3пати им прекопуваа па асфалтираа една улица, а другата цела година седеше ископана. Па тие пак гласаат за истиот градоначалник од ВМРО...оти таков си е народот, паметен :D

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Ај те молам немој со ниски приказни да се служиш.Ако толку гладуваш исклучи го интернетот, мобилниот, не оди на одмори и слично за да се прехраниш!Ги имаш сите луксузи во животот и ти тука ќе ми зборуваш за глад!?Тоа е себичност и лицемерие, шаблон муабет од секоја втора тука!Тоа е мода денес да се зборува како сите крпат долен веш, а сите одат фамилијарно во Грција на одмор, им го поткршуваат на Грците таму, имаат интернет, цел ден висат во автомобил(којшто патем работи на гориво, а не на вода), одат на патувања, се е дотерано живо и диво, али битно гладуваме ние.Едвај го чекам моментот за 4-5 месеци кога прва тука ќе се пофалиш каде си била на одмор!!

Мене ми е гајле и сакам да имам споменици на македонски револуционери, истакнати Македонци, писатели и се останато!Кога одиш во нормална држава секаде е полно со историски личности, споменици, куќи, а само кај нас немаме ниту една!Затоа и сме бедни како народ и секој се иживува со нас како што стигне!

На Tashaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Леле циркуз во Велес....циркуз! Му го поднаместија ливчето за да прочита едно обично благодарам бе! Оооо, напатен народу мој, го сфаќам, кога ти се закануваат по лебот, и на трошките што ти ги дале ќе пазиш. Се надевам само, дека нема да тргне на полошо од тоа што моментално е, а може да биде, знаат многу добро граѓаните на Велес за што зборувам. Да не дојде ред да му се молиме на Чадиев и за тривијални работи, како што досега цел град му коленичеше поради пуст безизлез и немаштија,затоа што друга опција и реално не ни дадоа.

Кеф ми е за Центар, искрено. Скопје 2014 падна во вода,падна 90% од политиката која цело време се води таму,а на другите општини се потсетуваат само кога треба да се гласа.

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Прашај ги кумановци што им вети Зоран Дамјановски(Сдсм) на Шиптарите!? Јас слушнав муабети од многу извори дека во прашање се 2 џамии, тендери на шиптарски фирми и се останато !

17. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    за Битола да кажам нешто.....Вмровците цела недела се спремаат за славење за вечерва,порачале скара,изнакупиле пијачка и ќе има славење во Расчекор :!: значи денес на нивните мизерни членови има давале по 2000 денари за гориво за да носат гласачи до избирачките места и плус локална такси компанија,да не ја именувам сега беше бесплатна......е така да ги избериме делата????се трошат непотребно пари за неколку помочани пијачки и плескавици :devil: срамота...збеснаја,незнат шо да напрат поќе

18. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Валерија дефинитивно не разбираш . Ама што да правиш и да разбереш Груевски ќе те предомисли. На овој народ не му треба споменици туки леб и работно место :!:

На BoaVista и majicka им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Ти излеа не си јадела, затоа сега ти е криво :rofl:

(јас се извинувам, уморна сум :tmi: и данас сам била на посао :tmi: и мене никој не ме носеше на скара :D )

На majicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    јас се сложувам да има споменици ама прво минималната плата да биди 800 евра а не мизерни 8000....уствари не бе.нека биди 8000 оти то се многу пари,нема да знајме на шо да ги потрошиме побрзо :^)