A Пропо за Струјата да не се поскапува и така е криза па со Коронава е поголема, па уште поголеми сметки да плаќаме. Стопанството фирмите работат едвај да проживеат уште поскапа струја бетер би било. Да си остане старата цена. Што се однесува до патните трошоци на Претениците да им се укинат и да возат со јавен превоз или сопствено. Освен Министите на другите функционери да им се скратат беефициите и возилата.Нема потреба дасе прават поголеми трошоци.У цела Европа со тротинети идат.
Kako можат Сдсм Да се договорат да им ги дадат Најзначајните Директоски месста на Дуи? Како можеа Биро ја Јавна безбедност, Финансова полиција,и Мепсо? Сите важни места им ги дадоо и се ке зависи од нивен потпис. Ова упоште не е како што треба.Дебакл .
Кога неможат ВМРО и СДСМ да соработуваат, секогаш третиот (ДУИ) ќе добива. Една поговорка не научија.
Знаете дека ако го прогласат Гоце Делчев за Бугар после ќе треба да се мења химната, така!? Еј багро северџанска,дегени ни едни, не упропастивте цела држава.... Еден камен создава лавина. За Муртенхаузен: Не е проблем знамето Не е проблем уставот Не е проблем територијална поделба Не е проблем двојазичност Не е проблем име Не е проблем Устав Не е проблем АСНОМ Не е проблем историја Не е проблем Егејска Не е проблем Гоце
Истово јас лично го пишувам месеци уназад. Ништо не разбираат овие граЏаниве, дал мислат или размислуваат со мозокот не знам.. Абе деца растеме во државава, каде со овие размислувања вака!?! Ја губиме држабата, тие за Грујо се фатија(кои патем и го пуштија) Во секоја институција кај што ДУИ има дали министер дали директор, е, или ќе настане башибозук, се шеткараат партиски бандити со службени коли, трошат на што стигнат, на работа не им чуе за ништо... А тек ќе следи хаос! А ЦРЕПОН МУРТНИСКИ..... ALL IN со државава се коцка....
Приказни за мали деца, исто како полицајката која се удрила не памтам во што, од еден исто од ДУИ.. Абе државата ни е бетер од комедија. Ја упропастија сите. Чаре има, ама нема се м..а за жал..
абе кромид е веста (заебанција) нели гледате? Вие читате само наслови. Првиот вицепремиер господинот Артан дојде да го земе кабинетот кој јас го користев, при што сакајќи да го прегрнам бидејќи е прекрасен човек, се лизнав на течност која ми истече од панталоните, веројатно од премногу радост бидејќи овој прекрасен човек ќе живее во мојот кабинет. И така лизгајќи се налетав на неколку шамари кои господинот Артан ги носеше на сакото, соопшти Рашковски. Пиперка АјваркаДВОГЛЕД *** Целта на „Двоглед“ е да се сврти вниманието на одредени појави во општеството. Секоја сличност со вистинските луѓе и институции е случајна. А ќотече најверојатно имало, ама официјално велат дека немало.... не било до толку да измислат цела приказна како полицајката шо се удри во пајак
Така ќе го продадат Гоце Делчев, ќе "не убедуваат" (шуто-рогато граЏансвото) дека бил само борец за социјална правда, а не борец за слобода на Македонија... *Најголемото зло што постои во Македонија...
Политичката партија Интегра и нејзиниот лидер Љупчо Ристовски најавија тужба против лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, доколку за 24 часа не се извини за неговите ставови изнесени на прес-конференција. Ристовски бара лично извинување на прес-конференција бидејќи тврди дека Мицкоски нема докази за искажаните ставови или во спротивно, преку судски пат ќе бара 100.000 евра за нарушување на угледот и честа. Тој објасни дека од ВМРО-ДПМНЕ сакале да ја преземат партијата Интегра преку пуч во раководството, но сценариото пропаднало. „Ние демантиравме дека наводни структури на Интегра преминуваат во ДПНЕ. Тоа едноставно е лага. Станува збор за ликови кои се собрани од улица бидејќи се разрешени уште минатиот месец и не се во раководните структури на Интегра. Ме чуди како лесно го превеслаа Мицкоски и се вметнаа во нивната партија, која ги прибира опадоците од другите партии, како Гога Сорос, Сафет Бишевац и други. Ги охрабрувам и така да продолжат, бидејќи така можат да станат конкуренција на АД ‘Дрисла’“, додаде Ристовски.
A neli EU demokratija, pravda, ednakvost, a ne uceni, laziranje, manipulacija, ekspanzionisticki nacionalizam?! Goce Delcev e problemot?!? https://lider.com.mk/makedonija/bre...avi-blokada-na-makedonija-za-pregovori-so-eu/ Kolku pati do sega Bugarija prezede, pottikna i poddrza dejstvija koi imaat neprijatelski karakter kon Makedonija?!? Ooooo, crepovi, slugi mizerni, kade ke vi odi dusta be, kleptomani ni edni!!
Ме интересира дали ЈО ќе спроведе истрага за скандалот на тик ток, каде што млада девојка упатува говор на омраза против Македонците !? Битно заев нареди Мвр да спроведе истрага против Комити, а балисти и шверцери што ја уништија МНТ тоа не е битно така !? Арам да им е.