ДОКУМЕНТ ОД УКРАИНСКИОТ ДРЖАВЕН АРХИВ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛК формиран во 1759 г. во денешна Украина, тогашна царска Русија. Македонците уште во XVIII век знаеле кои се и што се. И не тролај повеќе плис..
Си измешал нешто друже, да речеше не постоела Македонска држава до 44та па ај да дебатиравме некако, ама дека не постоеле Македонци е чиста глупост. Ајт назад у прво одделение.
Друже Тито @Чксс Лична карта на човек од Благоевград, Р. Бугарија, Пиринска Македонија, роден 1923 година - Народност: МАКЕДОНЕЦ Македонија на географската карта од 1885 година. автор: Наполеон Ше текст, од 24.6.1977. Весникот Грик Тајмс од Авс. објавува карта на Македонија пред поделбите.
Океј, доволно е, оф-топик сте, темата е актуелни настани, не историја. Задржете се на темата или префрлете се во соодветна.
Минута молк за сите кои денес "прв пат" ги дознаа ставовите на бугарската политика кон Македонија и Македонците. После оптимизмот, веста ја примивте со неверување во кругот на семејството. Бљувотини...
Па кога нашле овци за стрижење(ко владава наша момемтално) нормално дека ќе си ги остваруваат своите амбиции.
Чудна работа, доаѓаат избори у Бугарија и наеднаш почнааа со ваква реторика. Све е ова само собирање политички поени, ќе се смират кога ќе им завршат изборите.
За жал не само Бугарија. Очигледно и "големите сили" си ги мерат силите на Балканов со проекти како Голема Албанија, Сан Стефанска Бугарија и сл.
Џони браво за тоа како успеваш во сето црнило на оваа влада, ти да "изнајдеш" некаква си светла точка и оправдување!! Ова не ми личи на "мерење на ку..вите искрено. Ова се конкретни и јасни цели, ултиматуми и условувања на Бугарија.. Прстот на чело и мислите, лошо време иде... *ќе почнат да ни" наметнуваат"(како членот погоре) дека пред 41 немало македонци, и слични срања, а граџансвото ко што гледам и тоа глатко ќе го проголта, Освестете се!!
Еве да, и на Грците им помина гледам Друго сакав да кажам - шо факултет, партиципација, вработување ...Не дека ме засега ама ако не е ова отидено со умот не знам што е
Дај да ја видиме и прочитаме и ние македонците таа вистина и тие факти што ги кажуваш? 100 пати те прашавме. Еве јас ќе кажам факт е дека си "ретардиран"(без навреда, не е кон тебе насочено само пример кажувам) И?? Навистина си? Имам ли доказ да го докажам тоа?