Кај лежи Миле?? Миле и да го осудат ќе го ослободат зашто веќе 4 години е во куќен притвор. На чавков фирмите си вртат без престан, и да е во затвор таму е максимално привилегиран. Не сум негативен, реален сум. Зоче 3 пати го судеа, два пати го осудија, лежеше ли? И не брзај, сега ќе има жалба до Стразбург, па натегање... Нека не ве лажат ко мали деца. Одете некогаш до идризово и ќе видите кој таму лежи. Нит функционер има нит големи ѕверки криминалци. Само ситна боранија.. А да и Спасов лежеше, оној на Грујо обезбедување што беше па Зоче го пушти. А се почна ради неговото убиство на демонстрант, за на крај да кажат не бил он, детето само се сопнало по наредба на Грујче. Многу вести читате, далеку сте од реалноста во државава
Ако Гордана не легне за 2-3 недели, ќе почекаме уште една година до локалните во октомври. Ќе биде идеален ПР момент.
https://kajgana.com/tachi-go-odlikuva-tramp-so-ordenot-na-slobodata-i-go-pokani-da-go-poseti-kosovo На секоја американска администрација и се упикуваат. И споменици/бисти има низ Албанија и Косово на Хилари, на Трамп, на Бил.... Северниве овдека се во фаза Бојко откако замина Ципрас
Која вода е продадена и кому? Еве, да не речеме дека све е лошо, Бујар ни кажа дека имале црвени линии. Дали е можно Албанците да ги одбранат македонските национални интереси? Stay tuned
“Недопирливиот Папа” и неговиот брат се уапсените во полициската акција во Кичево(ексклузивно фото) ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕА ОД АКЦИЈАТА ВО КИЧЕВО
Пендаровски (северен) се обраќа до Вселенски Патријарх и нигде не пишува Македонци и македонски јазик . Си збори за мојот јазик, мојот народ, нашата земја. И сеа владиката у Цариград го чита пусулчево и на глобус бара каде е тоа "нашата земја" шо го викаат. А викаше за Иванов дека бил фикус. Он што е сега.? * На децата ќе има кажувам дека постои Македонски јазик, македонска нација што фашистите на власт во нашата земја сакаат да го поништат..
Третоосомничениот Јетон Љужа во случајот за убиството на Никола Саздовски-Саздо денеска бил екстрадиран од Германија, соопшти МВР. „Денеска од Германија во Република Северна Македонија е екстрадиран Ј.Љ. (21) од Скопје, осомничен дека сторил кривично дело убиство односно на 29.6.2018 околу 17:35 часот во Скопје заедно со Б.Б. и С.Д. го нападнале Н.С., кој починал од нанесените повреди“. Потсетување, кривичниот суд ги осуди Бесир Беља и Скендер Демири на 19 години затвор за убиство на 20-годишниот Саздо. Според кривичниот суд, обвинетите кои дејствувале заедно се виновни затоа што на свиреп начин го лишиле од живот Никола Саздовски. Тие на булеварот Александар Македонски во Скопје, на автобуската постојка пред фабриката „Алкалоид“ му пристапиле на Саздовски и му побарале лична карта. Откако оштетениот им ја покажал личната карта, обвинетите неочекувано започнале заедно истовремено да го удираат со боксови во пределот на главата и градите. ©Makfax.com.mk
И тоа значи дека треба да навредуваме жени кои не си ги издепилирале мустаќите? Многу ми сте чудни за некои работи...
Нема поглуп створ од Зоќи! БЕСА им излезе од пратеничка група , ДУИ им еба мамата од уценување, сега и БЕСА да си земе од колачот. Ајде Зоќи, што ќе даваш сега? Што е на ред? Кое министерско место е следно? Федерализација? Кантонизација? Оооо вие прогресивни граЏани, уште ќе џвакате??
А што тебе тоа толку те погоди? Ако имаш, носи си ги, твои си се. Мое е да си кажам дека ми е смешно и невкусно. Не кажав дека е грда или нешто слично, туку дека брковите ме асоцираат на маж. Не мора виолини да свират на секоја ,,навреда", а не е ни навреда.
Каде темата без видеото на Апасиев срце човек како културно им плеска се во фаца. Да си прашам ве има ли уште тие што се гордеете дека сте го дале гласот за Сдсм? https://www.facebook.com/255990845327431/posts/664119884514523/ 100000 ПРЕГЛЕДИ
Уште да останат таму каде што се однесени моментално .. Ајде па на секој виновен вака да му дојде редот особено на " крупните риби во морето " . Правдата за Саздо е задоволена конечно . Тој нема да се врати за жал , ама тие смрдежи ќе гнијат зад решетки .
Човекот како им ги плеска во лице алал да му е. Само штета што пола не го разбираат, а останатата половина не го ни слушаат што зборува.
За не носење маска , во време на корона , реално потребно е нешто да се преземе , кога веќе како народ не сме сами свесни и одговорни . Брутално постапиле полицајците ( што не е во ред , пред се бидејќи биле во цивилка , без некаков доказ дека се службени лица ) можеле да парично да го санкционираат , можело да се сведе на кривична пријава за неодговорно и нечовечно однесување за време на пандемија . Ама што дека секој ден летаат казни , кога раја не носи маска пак . Некогаш и до нас луѓето е , не е до системот . Во око ми падна тоа " Албанци беа " . Да беа Македонци и да постапеа скроз исто , дали исто ќе реагираше човекот ? Или ќе го оправдаше тоа однесување ? Јас не би , ниту во конкретниот случај , ниту пак ако беа Македонци .