Каде е гифот со бесење.. Нека преговараат, ако добијат дозвола од народот, нека сменат се.. Но немаат...
Кој како сака може да си го толкува референдумот. Факт е дека не беше успешен, но факт е дека овие се дограбаа до власт и прават што им текне сега. Не заслужуваме држава ние, сега се гледа зошто сите не шуткаат како стигнат. Продајте се дел по дел на добрите соседи, па ќе ве примат во ЕУ, ако не пропадне до тогаш. Стварно само ново дно допираме, веќе не знам до каде само. Страшно сум разочарана.
Епа од тоа си патиме, и претходните не беа подобри, ама само нив пак ги гласаме. Ама мислам дека се свестува народов полека. Тие што се неутрални и реални, а ги гласаа Сдс овие избори, ќе си ја чукнат главата на следни. И така ќе расте бројот на тие што си ја чукнале главата, па може и ќе мрднеме од мртва точка некогаш. А да си ја чукнат главата треба и тие како мене, што се разочарани и не излегуваат на гласање. Јас од сега не пропуштам избори. Што е многу, многу е.
Си патиме од тоа овие не чинат, ама оние не беа поарни. Како само тие 2 опции да се. Епа ги видовме и тие и тие, за такво не се.
Овие тро помалку не чинат ако се прашувам јас. За надворешна политика, арни ми се, за внатрешна, од секогаш биле и сеуште се говно
Не ми е гајле. Јас верувам во тоа што верувам. Ама за вас партија=идеологија, па не можете да сфатите.
Верувам во идеологија која промовира еднакви можности за сите, без разлика на религија, пол, раса, националност, сексуална определба итн Ти?