Не објаснивте ништо. Зборувате за поделби, за нееднаквост,за безрбетници. Меѓусебно навредување, а сакате силна држава.
Јас никаде не навредив никого. Не се согласувам со нејзиниот став и со сите други што гласале за промена на името. А, безрбетници сме сите македонци, што се правиме многу великодушни.
Ако ти се чувстуваш како безрбетник, тоа е твој проблем, ама не го нарекувај сиот народ така. Јас не се чуствувам како безрбетник.
Што треба да правиме на тие што гласале за промена на името и се радуваат што се сменило? Или со тие 500-600000 луѓе што во 2020 година тие повторно гласаа за двете најголеми гомна од партии.
Далеку од тоа ама би ги пуштила да им направат еден тест за интелигенција и ако немат и некој минималец да им се одземе било какво право за глас.
Со тоа кршиш закон за право на избор и право на глас. Ќе се враќаме ли во 19век каде што само мажите имале право на глас? Или ќе идеме напред?
Тие на мене/нас ни го сркатиле правото да се декларираме Македонец/Македонка. Каква врска има тоа што го напишав до само мажите да имаат право на глас? Кога ќе ме праша некој од Европа од каде си јас им одговарам Македонија они ми одговараат аа Северна Македонија. Ќе идеме напред кога внатре ќе си го средиме проблемот. А тој проблем не се решава со менење име, знаме, химна, историја. И се да смениме а истата корумпирана власт остане пак ќе си бидеме вукојебина. Треба за промена масовна подршка на 3та партија како Левица па ако дојдат на власт и бидат лоши како претходните 2 ќе знаеш битно сме пробале не бива се откажуваме и си заминуваме.
Не се слагам со другата членка ама, со излезноста на референдумот и протестите, народот јасно си го кажа ставот. Што се деси? Какво е тоа право на избор и на глас? Знам фамилии на кои им се закануваа со отказ ако не гласаат, знам фамилии и на кои им нудеа работа за глас? Тоа право е? Тоа не е опресија?
Со 30% прогласија успешен референдум ама 21 век сме правата си ги бара. Се чудам зошто ЕУ не зема пример од нас и секој референдум што им одговара вака да си ги прогласуваат за успешни со 30% излезеност. Како изброите во Сад 2016 Хилари имаше 1-2% повеќе гласови ама види глупава не и текнало да се прогласи за победник. Ние "најпаметни" како секогаш.
А па гледам и ВМРО ти беа поарно,со крадење и мито,корупција иии да не должам... и тоа го реши ли проблемот? Многу си контрадикторна сама со себе, викаш вукојебина а ваму на друго место кажуваш Македонија. И тоа не ти го реши проблемот. Ниту Левица ќе го реши проблемот.
Да, да оти Левица сите овие 30 години беа на власт не го решија проблемот па да ги обвинуваме. Не сакате да прифатите 3та опција со главата длабоко сте влезени во тие две партии што цело време ни го навредуваат степенот на интелигенција. До кога со тоа ama vo vremeto na vmro podobro da ne bese? Сега дали ти е добро? Ако те вработиле партиски тебе или твој блиска роднина разбирам зошто ги браниш овде. Ама ако не жал ми е.