Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.453
    Допаѓања:
    250.856
    Најбитното од се е што имам дете и битно е само нему да му обезбедам пристоен живот. И да платам сметки.
    Бг корените ви ги оставам вам, вие разглабајте ги. Јас имам други приоритети.

На WaitTillTheEnd, KateKane, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.529
    Допаѓања:
    15.751
    Арно шо не размислувале вака и оние кој шо се бореле и избориле за оваа држава, инаку ни држава ќе сме имале ни бутур.
    Имало и тогаш и сега разумни луѓе, ама имало и вакви ебиветер.

На Tanjamm, Veta и Ева33 им се допаѓа ова.
  3. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Ок де, твоја лична ствар е тоа.

Имам познаници кои имаат словенечки пасош, ама таму фигурират како Македонци.
    Никој не бараше од нив да се пишат словенци, што не е таков случај со бг пасоши

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Чудо прв пат да се сложам со тебе во нешто... 8)

На Tanjamm, orevokrsacka и Bratot им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.453
    Допаѓања:
    250.856
    Дечки, добра ноќ:*

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Тие кои се бореле и избориле за оваа држава, да знаеле кој се ќе ја продава, кради,ќе ти ја ебава психата и животот, немале ни да се борат.
    Последниве 30год државата да не ја уништија, да не даваа г'з за пуста власт и да мислеа малку на народот, немаше никој да сака да бега, уште помалку да вади бугарски пасоши.
    Пошто во сите години до сега, пасошите се проблем, друго ништо, се цвета :)

На Tanjamm, KateKane, Mantub и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Same to you.. :l:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Во цел свет имиграцијата е најнормална работа, луѓе не се ограничуваат на граници, вие седете и трпете глупости заради патриотизам и заради настани што се случиле од пред еден милениум.
    И тие биле борци, се бореле храбро, не седеле во државава и не го живееле животот со потплатување, братучед ми работи ваму, стрина ми работи онаму, па после херои сме што останавме.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.529
    Допаѓања:
    15.751
    Добра ноќ и мирна совест :hai:
    Море море "трагедија", тие се бореле и соочиле со доста полошо од ова ама ако им биле целта само парите ќе баталеле се, ќе се пишеле Б'лгари и готово.
    Ти кажав веќе, не знам шо си чекала до сега изгледа храбра си само на форум.

На Tanjamm, Ева33 и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    88.373
    Вие си знаете најубаво за себе.
    Јас никогаш не би зела бугарски пасош.
    Не зошто сум незнам каков патриот ,туку зошто не сум бугарка.
    Ја сакам државава и народот.
    Инаку надвор се може и со македонски пасош доколку имаш професија што им е потребна.
    Ама полесно е да се пишеш себе и сите предци блгари него ли да се научат вештини или да се смени професија.
    Фина стратегија на Бугарија.
    Ако државата е народот,а народот менува идентитет само за да ја молзе Германија тогаш е многу јасно зошто е вака како што е.
    Каков народ такви политичари.
    Да не заборавиме дека и за купување коли нсшиот народ се пишуваше бугарин...:@

На Harper, Tanjamm, Peppermint и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    И судиите, никој не ги прашал како врзуваат крај со крај и како го поминуваат месецот.
    Сметки за донации да се отворат за морално-правичните ни судии.

ЦЦЦЦЦЦЦЦ....:x :x

Ова е таа солидарност во време на криза?!

Ми се гади од вакви работи..

EmYOgIRW8AESNRA.png

На Veta, Роберт 7 и WaitTillTheEnd им се допаѓа ова.
  12. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Znae nekoj koga ke se objavat listite so pomos od 6000 denari?

13. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.529
    Допаѓања:
    15.751
    Верувам дека повеќето сте слушнале за него, но за тие што не го знаат Трифунов е популарна медиумска личност во Бугарија има и свое тв шоу кое трае доста долги години а се опробал и како актер, пејач, музичар, своевремено гости од Македонија му биле Тоше Проески, Игор Џамбазов и др. што значи неговиот збор има и тежина. :)
    trif.jpg

А Ајс секогаш искрен и реален :D

Последна измена: 9 ноември 2020
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.915
    Допаѓања:
    2.144
    Срамора резил како можат уставните судии зинати за пари во ваква криза да си гласаат за поголема плати?
    Па каде го има ова? треба да ги намалат платите каако штол се намалениплатите во приватниотсектор и дел од платите Владата да ги пренасочи во лекување и снабдување со опрема.
    Сега не е време за Луксуз и на сите да им се скратат привилегиите и плати.
    Немаме за здраство па ке се расфрлаат.
    Итно владата да ја поништи одлуката.

15. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.213
    Допаѓања:
    4.252
    А кој е тој?

Во поглед на Виена тоа што зборува во видеото, не знам, можеби. Одамна бев.
    Но во поглед на Софија денешно време (2018, 2019) Белград може вода да ѝ носи...

16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.529
    Допаѓања:
    15.751
    Еден од ретките кој што немаат влакна на јазик да кажат што мислат јавно без да заземаат страна :)
    За Виена се виде по последните дешавки дека е така, а за Софија веќе е видено одамна што е и како е.

17. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.213
    Допаѓања:
    4.252
    Мене, барем од пососченото видео, ми изгледа како некој што и нема за кажување многу, веројатно пијан. Сè уште како да се нема разбудено од демагошкиот српски сон негуван 1990-те. На прашањата одговара во стил: „Абе знаеш, тоа е ова она џиџи миџи, ма што да ти раскажувам... уствари све е тоа исто и различно...„.

Имам гледано од истата емисија други гости, многу поконкретни и појасни во своите ставови, како на пр. Милан Гутовиќ (беше дури и спомнат во видеото).
    Софија е подоста променета во однос на тоа што било одамна. Не зборувам за политиката на Бугарија кон соседите, зборувам за главниот град. Вистината е спротивна од тоа што тој го рече во видеото, токму Софија денес, за Белград е уау.

18. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Одамна не сум била во Софија, ама уште ги памтам безбројните сиви блокови од згради, она сив комунизам, да те утепа во поим. И многу лоша храна имаа, кујната им беше крш. Дали нешто смениле и обновиле, не знам, би отишла во прва прилика да прошетам.
    А по другине градови веќе луѓе не останале. Се живо емигрирало на запад. Посебно Шпанија им е привлечна, таму врие од Бугари. А пензиите ептен европски - по 150 евра врв.
    Од друга страна, Белград ми е убав град, со дух. И луѓето ми се поблиски до наш менталитет.

На Роберт 7, christinnn и Bratot им се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.529
    Допаѓања:
    15.751
    Начинот и стилот на изразување е небитен, битно е што кажува а реалноста е таа ни се допаѓала нам или не тоа е, исто како и на Тируфонов постот ( се надевам го прочита) кој е буквално исмејување за нас Македонците (мене не ми се допаѓа) но нека е заслужуваме, кога веќе паѓаме толку ниско.
    Уредувањето кај Бугарите од секогаш било во некој чергарски стил и тешко дека во догледно време би го промениле тоа, додека пак кај Србите е спротивно на ова.

20. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.915
    Допаѓања:
    2.144
    Никакви покачувања на плати да нема во ваква Здраствена Пандемија.
    Сега треба сите од Хуманост кои имаат поглеми плати во Јавната Админисрација да ги реалоцираат дел од нивните лплати во Купување и опремување на болниците, и покачување на платите на Здраствените работници.
    Во ова време единствени што заслужуваат покачување се само Здраствените работници.
    Тие имаат најголем ризик од Болест, и тие се тие што ги лечат во Болниците.
    Итно Ако треба Претседателот на Државата да ја укине Страмната одлука да ги покачат платите на Уставните Судии.Божем немаат за леб па сега најдоа да ги зголемуваат платите. Брука и срамотаа.