Да. Жално е што еден талентиран музичар се бави со таква ефтина политика. Не е прв пат така да коментира. Додуша има порано поканувано и македонски музичари а некои имаа што да му кажат низ хумор. Но дека Бугарија, а особено Софија се офајди (особено инфраструктурата) од парите на ЕУ тоа е очигледно ако се посети и се разгледа подетално. Да немаа корупција, можеби ќе беа како Австрија. Но дури и вака успеаа да направат нешто. Во Србија (која патем не е во ЕУ, можеби и подобро што не е) тоа не го гледам, а ниту во Белград (на пр. меѓу другото и покрај апелот на граѓаните и стручните лица железничката преселена на утната локација) кој бил можеби нешто до пред распадот на Југославија и некоја година по тоа, но денес, мене барем не ми остава таков впечаток. Можеби во иднина ќе се промени, не знам. Пожелно е на неколку дена и да си извадиш слободна (околу 22ЕУР) или тродневниот SofiaPass (10ЕУР)и да ја прошеташ долж и попреку со автобус, трамвај, тролебус и најмногу со метро. На пр. Железничката, жичарата до Витоша, до Летиште/аеродром/ со метро, околината на моловите, пазарот. Спојлер
Избегал од рочиште од како слушнал дека се бара притвор за него, си заминал во џамија и на кафе после тоа, а пак овие планинарите се собрале да го испратат од дома чиниш на печалба заминва во странција
Добро бе, онаа Захариева вели дека имало говор на омраза кон Бугарите и тоа им пречело. А сега, кога ќе не блокираат, што очекуваат ? Да ги засакаме ?
Никој повеќе не навлече омраза кон Бугарите, од самите Бугари. Со сите сили се трудат да ги "мрзиш" со нивните секојдневни провокаторски изјави. А ние.... Ние само си ќутиме, наведнати глави, безгласни букви, подаени г'зови.. Цела кампања за избори на клептоманиве на власт им беше за ЕУ, се посраа, сега ние сме кењале, не знаеле они дека Бугарите се фашисти со право на вето. МРШ таму....
СО БЛОКАДАТА ОД СТРАНА НА бУГАРИЈА СЕ ЗАЦИМЕНТИРА НЕЈЗИНАТА ПОЗИЦИЈА ДЕКА НИ Е нЕПРИЈАТЕЛСКА ЗЕМЈА. НЕМА ПОТРЕБА УШТЕ ПОВЕЌЕ САМО КЕИЗЛЕЗЕНИ ПОВРЕДЕНИ И ПОСЛЕ ОВА ВЛАДАТА ТРЕБА ДА СЕ ПОВЛЕЧЕ И ДА ЈА ЗАМРЗНЕ РАБОТАТА НА КОМИСИЈАТА ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ БЛОКАДАТА. ЕВРОПСКИТЕ ДРЖАВИ АКО СЕ СОЛИДАРНИ ВО ЗНАК НА ПОДРШКА ТРЕБА ДА И ГИ НАМАЛАТ ФИНАНСКИТЕ ПАРИ НА БУГАРИЈА ОД СТРАНА НА ЕУ. НЕ СМЕЕ ПОНАТАКА ДА СЕ ОСТАВА ВО ИДНИНА ЕДНА ЗЕМЈА ЧЛЕНКА ДА УЦЕНУВА И КОМПРОМИТИРА ДРУГА ЧЛЕНКА АСПИРАНТ САМО ЗА ДА ПРИЗНАЕМЕ НА НАША ШТЕТА ДЕКА ИМАМЕ БУГАРСКИ КОРЕН. ТОА НИКОГАШ НЕМА ДА ГО ДОЗВОЛИМЕ. ГРЦИЈА ИСПАДНАА СЕПАК ПОДОРИ ПРИЈАТЕЛИ БИДЕЈЌИ НИ ГО ПРИЗНАВААТ ЈАЗИКОТ И ВООПШТО ДРЖАВАТА СО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА И НИЕ СИ ОСТАНАВМЕ МАКЕДОНЦИ. БУГАРИЈА СО САМОТО ОДНЕСУВАЊЕ СТВОРИ НЕПРИЈАТЕЛСТВО НА БАЛКАНОТ И НЕ ОДАЛЕЧУВА ОД ЕУ, И НИ ДАВА МОЖНОСТ ЗА ДА СОРАБОТУВАМЕ СО ДРУГИИ ДРЖАВИ КАКО КИНА, РУСИЈА. БУГАРИЈА СО БЛОКАДАТА НАПРАВИ РАЗДОР НА БАЛКАНОТ.
si imaa plan bugarite od odamna ne za dzabe na "lepe oci" davaa bg drzavjanstvo ..sega imame eden kup makedonci koi se izjasnile za bugari nie zname zs mk narodot vadese bg pasosi, znaat i bugaristana ama ..ima edno golemo ama nemam bg pasos i nikogas ne bi izvadila i so nas pasos moze da odides sekade, malku potesko e za rabota no sepak mozes ...
Клептомани, рекетари и лажговци, кримоси на власт.. Во 2018 год.за прослава за датум во ЕУ потрошени 180.000 евра Парите да ги вратите,
https://plusinfo.mk/zaev-borisov-ne-mi-chestitashe-za-nagradata-denovive-as-e-mu-se-avam/ Видете го муртинецон Плукаат по него(да не употребам друга активност) тој вика врне Есапот на Нортмакедониџанците им беше изгледа дека Бугарија ќе иде таман до таму со барањата, за да ем се протнат колку за преговори за ЕУ и ем за они да си го сочуваат образот дома. Очекуваа веројатно некоја двосмислена формулација на јазикот и идентитетот која би можеле да парадираат и тука и таму кога ќе идат. А сега според Влатко Васиљ и твитер советниците не требало да се замараме за политика. Замислете грујо да беше на власт и васиљ опозиционерот дали вака ќе пишуваше https://mobile.twitter.com/VlatkoVasilj/status/1328712449566994434 Наместо да си ја чукнат главата дека се почна од попуштање за сите соседи со моронски договори, малцинства, Министерства за плакатолепачите на дуи, они плукаат по Захариева. Зошто и они да не ве искористат, кога се им дадоа на Грција и на Али? Она што ме вади од такт е како го оставија од ЕУ уште овој мандат. Како не смееа Бојко и Захариева секој ден пресови да држат, бар да се спасевме од муртинецон. Нели им е срам секоја година по 100 пати да се среќаваат со "секретари џенерали" Опозицијата ќе ја заборавев, да не напраи некој вморон. На сите навреди од соседите ќутеа и протестираа за вилма/струја, сега кога е се готово, патриотишта
Да имавме што да понудиме на пазарот, тие нас ќе не молеа, ама пошто немаме ништо... ни едуцирана работна сила, ни некоја индустрија, ни некои ретки ресурси, ќе молиме ние. На Бугарија и' одговара да се одлага нашето влегување во ЕУ, колку што може подолго, за што повеќе македонци да се декларираат како бугари... не оти им е гајле за јазикот и историјата. Изговор е тоа. СДСМ ко обично, говно се за внатрешна политика. Народот квичи само и ништо не презема... Власта уште помалку... Епа чорба. Никој не ни е крив.
Навистина многу лошо. Не само власта, треба да си ја чукнат главата и тие кои земаат пасоши. Мојот газда на работа се фалеше дека ќе земел, ќе си бил прав Бугарин. Што ќе му е нему бугарски пасош со толку капитал? Бугарскиот пасош не е мастика купена во трафика, трпи Македонче сега.