Само умоболен, мрачен лик, може вака да се изживува со тешката судбина на родителите чии деца беа свирепо убиени на Велики четврток, а мува да не го лази. Да злоупотребиш трагедија за партиска цел, треба да си монструм, поголем од самото дело. Целата операцијата Монструм имаше за цел дестабилизација на Македонија. Убијците требаше да предизвикаат искра,затоа и на голем верски празник беше целиот случај. Заев и СДС требаше да внесат дестабилизација и недоверба во безбедносните служби. Бараа мотив, а ова беше мотив. Не упали баш, па следуваше Куманово.
Иии така ти кажвам... (Аудио бомба) Бунга-бунга на Сејшели: Грујо тоа го сакал жешко… ВИДЕО: https://twitter.com/Seir_mk/status/1351498347014713346
Во Русија ескалира состојбата. Бараат ослободување на Навални. Подршка изразија и од меѓународната заедница, ЕУ и САД.
За Монструм немав сомнеж уште од старт дека се тие убијците. По суратот им се познаваше дека не се невини. Додека беа пуштени од притвор, можеа да избегаат.
За да придвижиш ,барем малку,поголем дел од луѓето ти треба маченик. Тоа со Навални го направија. Сега имаат маченик и на таа карта ке притискаат се додека не ја истрошат. Каписла им е да го бутнат Путин. Веќе видено сценарио, секаде започнуваше на ист или сличен начин. Само кај нас во целост успеаа. Препознатлива шема со една непозната-колку лејки имаат на лагер( ко шарените лејки кај нас што беа) Лукашенко ги посмири соросоидите во белорусија, се надевам и путин ќе се справи со соросоидите , тие не се груевски и иванов.
Кој секој ден беседеше насекаде дека прислушуваните разговори ја кријат вистната за Монструм? Кој ја злоупотреби судбината на родителите на убиените дечиња кои сѐ уште беа во жалост за да дојде на власт, им ветуваше ,,друга вистина" и вмешаност на ВМРО? Кој ја демолираа државата со шарените лејки, само да се доцепи на власт? Одговорот, секој го знае... *Бидете ми поздравени "граЃани на нашата земја што го зборувате јазикот на РСМ"
Не знам зошто Албанците го кршеа судот во Скопје, и протестираа и во други градови, демек невини биле. Како не невини. Имаат досие и претходно, најдено им беше оружје, исламистичка литература кај нив, и што уште не. Докази си се докази. За политичарите не важат закони, но за другите важат. Судството е лошо, но не значи дека невини луѓе лежат по затвори. Една моја колешка често вели „да бе невин бил, што не дојде мене некој да ме уапси, така било тоа“.
Абе знаеме ние сите ама оној кој треба да докаже се прави слеп и глуп Исламистичка литература не е доказ. Но за другото се сложувам.
Ако сега некој Македонец во Охрид изврши убиство, дали јас на другиот крај треба да излезам, да протестирам, да кршам, да урнал, да тврдам дека е невин само затоа што е Македонец исто како мене? Не. Од каде јас знам. Си има органи за тоа. Не веруваме во судството, ама еве Монструм докажа дека и не е до толку на стаклени нозе. Јаките политичари кои пуштиле корења сегде се спасуваат, но не и другите. Еве ја и Јанкулоска отиде во затвор. Како што кажаа на вести, целта било да се дестабилизира земјата. Можеби е обид за нова војна. Се случи на велики Петок. Не е играчка. Но, мислам дека мирното Македонче не подлегна на провокација и ништо не бидна. Како што имаше протести и се кршеше судот, да излезеа масовно и Македонците, можеше сешто да се случи.
Види тука сите знаеме дека апсолутно не поднесуваш Албанци и генерално муслимани. Тие кои го извршија делото се Албанци. И кога дознав за убиството знаев дека се Албанци и пред да ги фатат. И апсолутно никој не е во право да крева бунт и да ги брани. Мене ми е криво што Косово не сакаше да екстрадира еден од нив. Но, тие кои стојат позади делото што мислиш што се? Зар мислиш дека се Албанци? Ако повеќе си информирана, ќе знаеш дека Македонци стојат позади убиството. Причините беа политички, но нарачателите никогаш нема да одговараат. Еден од убиените ми беше близок, друг мој близок требаше со нив да биде дента, но во последен момент не отиде, нивното убиство за мене не е некоја таму мистерија. Ми значи на друго ниво и самото спомнување и ден денес ми враќа трауми.
И Кој е крив за ова според тебе, зарем немаше еден човек кој тврдеше во јавност дека има "bomba za smiljkovsko ezero" која ке открие кој стои за убиство на 5 невини жртви , што бидна со тоа ? Зошто не се предадат тие снимки во јавност или обвинителство , ако веќе постојат докази кои потврдуваат за нарачателите.
Сваровски судството бараш да биде на ниво на задача? Истото тоа судство што го ослободи Заев од случајот за едно евро, за вицето де,каде имаше чисти докази против него, снимено признание? *Што се деси со Луи Витон ташната, знаеме нели... Како беше заевото мото, "ЧЕ СИ ЛЕЖИТЕ" ( да, да, прв бизнис партнерот миајле им е каде пред некој ден му застареа делата ) правдата ќе ги стаса сите, нема више сваровски судство нема ургенции.... Не ме је.и ништо од ова нема, лук и вода, и "јаки" финти да се ложат шаренине на нив.. 11 години "плачеа" од мијалков сега дека е со Заев ќутат како пи.кици. Има реферати и реферати да се пишуваат до утре..
Васко Хефталица Ефтов, несудено комуњарче, пропаднат заменик претседател на СДСМ и неуспешен директор на Алфа телевизија, човек кој одработува за Заев и Мијалков, очигледно ја замајува јавноста со глупости колку да ја дефокусира од реалните проблеми. Патем, имаше демант од Боркица Груевска дека е таа што снимала и дека цело време била со него. Плус, бил со цело владино обезбедување. Од друга страна, идентитетот забетониран. Плус, држава ќе му плаќа оштета на Глобал во Струмица, затоа што немал противпожарен систем и целиот објект е дивоградба. Подобро со тие работи се замарај малку во животот, а не со псеудо-фејк њуз.
Косово не е држава, туку е дувло на криминалци, убијци... Им одговара да не ги екстрадираат. Терористите од Диво насеље ги погребуваа со државни почести, и ги обештетија нивните семејства. Зад ова е можно да стои Косово како држава, Фетаи тоа го наговести индиректно.