Абе у затвор Шутка нека ги пикнат и Боки и Катица и Силвија и овој шутрак. Зошто домашен? Зошто посебен третман за ВИП криминалци ? Ајде сите од затворите, за слични дела да ги пратат во домашен притвор !
Сопрете го циркузов од држава, сакам да слезам. Вчера со температура, денес сам се пријавил. Телевиса пресента.
Битно на човекот му спаднала температурата. Имал јака матична докторка, со ординација на Кале, му препишала терапија што супер му делувала. За еден ден кукурек станал, излечен е, итс а мирикл!
Мислам дека ви стана јасно дека не е проблемот во Спасовски туку во Обвинителството. Они го пуштија да побегне, сега го повлекуваат предлогот за притвор. Отворете Закон за кривична постапка и ќе видете дека ЈО дава предлог за притвор, МВР постапува по Решение. Настрана сите заебанции, Началникот се пријавува бидејќи децата му ќе одговараат за помагање за бегството. Притиснат, накратко. Им текна дека мора да превземат се', оти Грујо го пуштија баш.
Едно се прашувам само Вчера фамилијата на Мијалков кога беше на распит, не знаеше да каже дека е во изолација ?
Обвинителката е пред нервен слом, се смее а очите и плачат....можно е и таа да има температура наредниве денови.....шега на страна дно дна сме веќе и надолу неможеме.
Премлитави и прелабави сме со реакциите. За ваква работа треба комплет оставка на цела група на луѓе, за ваков циркуз треба огромни притисоци и промени да се направат. Која среќа ја имаат, налетале на најмртов, најпипав, најзаспан народ кој освен некое хехенце и меменце ништо нема да направи. Малце ќе си се посмееме, малце ќе ни биде ова клоца у гз за да се селиме и малце така ќе си гледаме шпанска серија, фали уште некоја швалерка да излезе и слепа да прогледа или не знам да испадне дека е ЦИА агент во маска од слугинка за да е комплетна сликата. Сме претерувале, среќа у гз имаат што сме олку заспани.
Е како да не. Сенкир во други држави не им бегаат криминалци. Зошто има ФБИ most wanted? Интерпол most wanted?
Mene ne mi e interesna ovaa deshavka. Ochigledno deka povekje ne mozhat da drzhat chekor so sopstvenite gluposti, ama mashala narodov e vo forma. Tri dena vergla za istata budalashtina. Shto kje mi promeni vo zhivotot kade se Grujo i Mijalkov, ccc.
Циркус! Обвинителството, Судство мизерија! Да не бараш притвор кога даваш завршни зборови, кога закажале пресуда, а имаш обвинет за масовно прислушување. Пази, се уште се мислат дали да му одредат мерка притвор. Немал да бега.
Па уште и му даваат да бира на која адреса ќе биде домче. Судството ни е трагедија. Под итно треба ветинг или никогаш нема да мрднеме ниту милиметар.