Една Катица Јанева не успеаа да ја задржат у затвор, а не па некој од калибарот на Мијалков. Ептен потпаѓаш под договорениов циркус.
Слика што ја исполнува душата ... Уште една гнида од времето на режимот ќе си го добие заслуженото... Со лесно нека ти е НАЧАЛНИЧЕ...
Ќе си го добие во домашен притвор. Плус, зошто не му го конфискуваат бизнисот, туку бате Саше си врти милиони? Гледам комуњарава не може да обезбеди собраниско мнозинство, па затоа веќе еден месец нема седница. ДОМ и ЛДП најавија делување самостојно. Му отчукува времево на Муртинецов.
Аха... еве, кај и да е, ќе се врати вмро.... Абе ај таму... четири години ве шупчат со истата приказна, кај и да е, дека ќе се врати вмро
Па, кај и да е, така ќе биде. Месец дена нема собраниски седници, нема гласање закони, затоа што нема парламентарно мнозинство. Тик-так, тик-так...
Аха...ок, нека биде.. ќе правиме муабет за три години од сега... ако опстои таа партија на криминалци до тогаш...
Да има некој семоќен, да објасни која е целта на протестите од ,,браќана"? Што сакаат од државава, да убиваат и да си шетаат. Ако не им се свиѓа како изгледа правен систем, нек си се вратат на планина, преку граница.
Напад на полиција,повредени полицајци,знамиња со Голема Албанија. Уште ке се верува во соживот во оваа држава?
Да беа Комити, Војводи или други македонски групации, џандариве досега ќе маваа со пендраци. Ама за браќата тоа не важи, за нив не постои закон. Само на македончиња знаат да маваат. * Албанци протестираат против албанска диктатура со тоа што македонците треба да се истребат.
Оваа одамна не е држава. Ние сме одамна граѓани од втор ред. Само кај македонци тепаат со пендраци. Инаку никаде го нема, слабо.
И јас мислев како вас се додека @WildMk не ми објасни за соживотот. Мора да си признаам имаше голем удел и сестрата професорка што не плаќала струја ама отвори тема за протести кога имаше поскапување на истата. Така согледав дека мислат на нас Во кратки црти соживотот: -Без разлика колку од нив не плаќаат струја, вода крива е државата така им дозволила. -Користење на животни како куче за да не ти ја исклучат струјата е паметно решение (пожелно е и со некој митралез да ги пречекаш тие што се осудиле да ти дојдат во твој дом!) -Тие секогаш се жртвите во било кој случај. -Убаво е кога они протестираат вие да им се приклучите за да го негувате соживотот. -И за време на пандемија никаков протест не е проблем што поголема бројка, подобро нив Алах ги чува и не треба да им завидуваме за тоа. Затоа браќа и сестри само љубов
- Ало Началниче? - 12 ка Плус треба да платат 90 милиони денари штета И не, не е дома, во притвор е до правосилност на пресудата. Така, вака, ќе си лежи. Кажете ми како ќе излезе од затвор, кога има Пресуда? Слушнавте за кои дела е обвинет? Јас ја слушав пресудата, Апелација нема шанси да ја пониште. Може година до две да намали или да ја потврди.