Шо ти се смена тебе во животот оти го сменаа името? Поинаку се чувствуваш? Поинаква култура имаш? Поинаква традиција почитуваш? Поинаков јазик зборуваш? Поинакви песни пееш? Поинакви ора играш? Шо?
Е затоа ни треба ЕУ. Оти докажано е во овие 30 години, дека ко ќе ги пуштиш македонските политичари да работат без да ги контролира никој, не знат кај одат-кај тераат.
Ај не ми пикај зборој в уста. Оди таму дудлај му се на Апасиев. Го боли стапот него. Си влезе во парламент за да зема пари, за ништо друго. Па и сите (двајца) пратеници од Левица, пола од платата од парламентот ја 'донираат во партијата'. Што значи, тој едниот секој месец, пола од платата му ја 'донира' на Апасиев. Диктаторска партија.
апсолутно сум против вработување во државно. Ни сум работела, ни некогаш ќе работам. И ако мислиш дека ми е гајле за Заев, не ми е ич. Чекам и тој да дојде на ред за в апсаана Односно.. ќе парафразирам: Секој што некогаш прекршил закон, да одговара пред институциите на државата. Без разлика кој е и што е.
Да но македонците во Австралија не се малцинство од соседна држава, него дијаспора. А албанциве се малцинство од соседна држава, се знаат кои се претензиите а и плус со овај протест сакаат да кажат и нешто друго, бидеќи не беа само знамиња на албанија, него и карти на голема албанија и знамиња на САД и извикување и истакнување на националистички слогани и зборови дури кои се потикнати од смрт.. Немирите и ратовите секогаш избиваат помеѓу соседите а не преку океански земји.
Аха... Шо сакат да кажат со знамиња на Виргината и мапи на Голема Македонија? Ај објасни ми. Баш ме интересира.
Немам намера да се замарам, бидеќи од вакви ко тебе кога идел Цар Борис со цвеќиња и букети го пречекувале. Македонецот страда од македончето. Убаво си кажал Ѓорги Делчев.
'Немаш намера да се замараш' оти во секоја нација има глупаци кои пијат, како слатко вино, политички лаги? Така?
Тие што се осудени во овој случај на единствена казна затвор од 15 години се Никола Бошкоски и Горан Грујоски директори во 5тата управа на Мвр и нема никаква врска случајов со екс премиеров Никола Груевски(пребеганиов во Будимпешта) кој засега е осуден на само 2год затвор за мерцедесот..just saying
Вајлд,не си троши нерви,не вреди верувај,имам еден ваков дома,никогаш ниту ќе им објасниш ниту ќе те сфатат. Зарем не разбираш дека македончето е најпаметно,најправедно и најугнетено? Сите околу се лоши само ние најарни. Во сите бивши југословенски републики имаше војна по распадот само ние не и пак се светлосни години пред нас. Албанија? Колку се гради таму е невероватно,автопати како Грција градат? А ние кај сме? Или Сорос е уште крив? Тоа што по национални прашања се пучиме кај ќе стигнеме е од очај да ни подаде раче некој зошто вака сами црно ни се пишува.
Толку е тешко да се признае тие 2 пратеници направија и прават повеќе од било која опозиција во Македонија. Само кој да разбере...
Горан Грујоски и Никола Бошкоски се осудени по 15 години бивши директори во 5тата управа на МВР а не бившиот премиер Никола Груевски(кој засега е осуден на само 2години за мерцедесот)
Вистинското прашање е што добивме со менење на името јас ќе ти одговорам едно огромно НИШТО. Што изгубивме? Е изгубивме многу! Гледаме што ни прават сега Бугарите си викат овие толку лесно име сменија а не па за историјата да не ќе се бунат. Македонци сега можеме да се декларираме само дома секаде сме северни.
Апасиев вреска како дете? Единствената партија што со факти, закони ја уништува опозицијата врескал како дете Ме интересира на следните избори за кого би гласала? Ако одговориш нема да гласам, со тоа не гласање правите ×10 полошо за Македонија а ×100 подобро за браќата и сестрите. Што побрзо го разберете ова тоа подобро за сите млади луѓе па и за вашите деца.
Едните протестираат за прекин на преговорите за името, а другите за осудени убијци да ги пуштат на слобода. ИМА разлика. Релативизирање левел од партијата на сдсм би ти позавидиле, може и ќе ти се понудат да те вработат ако те прочитат овде.
Да, ми смена. Досега некако ќе проголтав се' и ќе си речев океј де, не би ја напуштила државата. Сега сум сигурна дека оваа влада со се шо напрај досега и допрва ќе прај, ме тера да спакувам уште утре куферите. Кога ќе ми текни со колкав ентузијазам ги гласав мислејќи дека се е подобро од Грујо, овие ги надминаја во секоја смисла. И да, кога ќе прочитам Северна, наместо Република, се осеќам ко за грев, буквално ко греота. Ти одговорив.
Ако во Албанија и Косово се гради толку, а не се гради реално, прашањето е зошто во Република Македонија не се гради? Ете, членка на НАТО, 100 пати отвараме преговори со ЕУ, блескаме на секое поле, т.е. по рангот на криминал и корупција сме на историско најлошото место. ВМРО-ДПМНЕ, какво-такво, донесе домашни и странски инвестиции, нови автопати, спортски сали, градинки, ги средија градовите со нови плоштади, паркови, патишта, покачија просечна плата и пензии. Крадеа, но испорачаа феноменални резултати во економијата и инфраструктурата. Што од тоа имаш денес со оваа гарнитура на власт? Буквално ништо. Една Србија, која пред 5 години плачеше зошто сме им земале фабрики пред нос, денес има 5 пати повеќе директни странски инвестии по глава на жител од нас. Се намали државната администрација, се донесоа нови инвестиции, нови работни места? Што се изгради во Скопје за овие 4 години? Секојдневно се шетам низ Скопје и тоа што гледам е раскопани улици, ѓубре по улици, диви депонии на секој агол, криминални урбанистички планови итн. Не плаќате радиодифузна такса, ама затоа добивте 5 пати поголема корупција, криминал, партиски вработувања, двојазична држава, уништена и безперспективна младина... Никогаш во живот не сум видел толкав процент на иселување како во последните 4-5 години. Буквално секој што го знам планира да бега од тука. Тотална апатија, малодушност владее кај народот.