Сменуваш идентитет. Немаш принципи. Не си лојален. Лесен си за моделирање. Ако сум на власт, тие твои особини ќе ги искористам до максимум. Не дозволувајте да им се можи! Не дозволувајте...
Од други криминалци патиме, да беа овие само, ќе бевме Швицарска. Доста е, сите спијат а ние сме сами (на темава) испадна. Како мислиш, терај.
Нека ја намалат администрацијата де, и онака имаме премногу администрацијуа што клати врата и зема плата. Многу поодржливо решение отколку даноци да се зголемат. Јавната администрација треба и мора да е на минимум за добра економија со оглед на тоа дека не е продуктивен сектор и онака, а камоли не кај нас каде не знаат што со времето да направат од седење. Администрацијата никако не е добар аргумент за зголемување даноци.
Само вака треба. Бараш Албанец, Турчин, еве јас ќе се пишам и ќе влезам. Само така да прават Македонците. Добро направил човекот. Ако не бил тој, некој Ром, Бошњак ќе се пишел и ќе влезел. Јас сум „за“. Македонецот барем ќе ме разбере ако одам на шалтер, а не некој Албанец не ни знае да збори, не ме разбира, тој ќе ме услужи. Плус буџетот го полнат Македонците и тие мал дел лојални малцинствата, другото се е на гости овде.
Вчеравечер, со огнометот на Американската амбасада, се запали сувата трева под Кале и тоа арно гореше. Ќе платат ли оштета Америте, или ќе им простиме, зошто славеле де ?
Кој ќе победи на локалните избори? Кои се вашите прогнози? Јас мислам дека СДСМ ќе има повеќе градоначалници од ВМРО. ДУИ ќе победат во мнозинство албански градови. За првпат Куманово, Чашка и Долнени ќе добијат Албанец градоначалник од ДУИ. Скопје ќе го добијат СДСМ и ДУИ.
Ех не зезај, администрацијата е најдобриот механизам за сигурица гласови на секои избори. Не се будали да си пукаат сами себе у колено. Ќе земаат кредити, ќе се задолжуваат ама гласачката машинерија мора да ја задоволат.
Ајде се кладиме дека овие од диво насеље утре ќе бидат или ослободени или ќе биде вратена постапката.
Абе не биле криви, душички, Македонци стоеле зад убиството. Како да не. Така вели секој Албанец и мисли дека некој верува, а при тоа на сите им е јасно дека Македонец не убива ни мува. Убаво си кажа Фатиме Фетаи, зад настанот стои Косово, со цел дестаблизација на регионот, и можно отцепување на Прешевска долина. Таков масакр, да се пука од три типа на оружје, па тоа се знае кој го може. Да сум на местото на оштетените, нема да чекам суд, ќе земам правда во свои раце, па пак нека убиваат.
Ова е уште еден во низата глупи постови без никаква поента. Јавната администрација не е само сигурица за гласови, туку за целосна контрола на државата. За 20 години 50% од јавната администрација нема да се Македонци. Колку повеќе малцинствата ја превземаат администрацијата и приватниот бизнис, толку повеќе Македонците се иселуваат. Последните 4 години има најголемо иселување на Македонци од независноста. Тоа сите показатели го покажуваат.
Кога си ограничен ко точак ќе ти нема поента. Кој би се селел при сигурна државна работа, закачен за државна цицка со сите бенефиции што државата му ги дава?
Со Рамковниот доминираат малцинствата. Јас не верувам дека тој Рамковен нуди рамноправност. Не е така. И тоа се гледа од око. Во Пазарен инспекторат пример 5 Албанци, таму на пониски позиции 2 Македонци, и една чистачка Ромка, и тоа ли е рамноправност? Не. Одам во Архив, таму налетувам на 4 Србинки ( среќа што беа таму, немаше да се разберам со другите), остатокот Албанци, а Македонец само 1 видов. Имам братучетка со 10 заври факултет, и работеше хонорарно една смешна работа за бедни 8.000, 9.000, па сега дури 15.000 и тоа цели 6 години непријавена. Таа да може ќе си замине, оти за неа нема место овде, ама за тој од Липково што не знае македонски работа има.
Субвенциите во приватен сектор ќе се делат по етнички клуч. За самовработување, вработување, платена пракса, обука, се тоа ќе оди по проценти, и тука Македонецот губи.