Двајца, тројца кои досега барем нешто реагираат на насилно носење и правно неиздржани закони. Мнозинството од друга страна, се занимава со проблематика која носи плод и благодет за нашето вечно обесправено малцинство, а на штета на наскоро и масовно иселено мнозинство, поради трулежните политики на моменталните и минатите партии. 2+2 во случајов се Левица, друго чаре за оваа корумпирана земја нема. Ако ништо друго, со двајца тројца пратеници, креваат бунт, можам да замислам со повеќе. Националист бил, диктатор ќе бил. Првото може и конечно ќе ни заврши работа.
Апсурдни за тебе или не, факт е дека треба промена. Уште еден факт, работење во служба на македонците.
Димитар Апасиев не е никаков националист, патриот или што ти знам, туку една многу добра инвестиција на Зоран Заев и СДССМ, за да влечат гласови од ВМРО-ДПМНЕ. Одлично одработи за Заев на парламентарните. Скина 40.000 гласови од контото на ВМРО и овој лопурда Заев остана на власт. Димитар Апасиев се тоа што ви го зборува е само една обична магла, лажење, манипулирање, затоа што знае дека широка маса ќе се закачи за тоа. На Македонија најмалку им треба уште една тешка комуњарштина од типот на Апасиев и Левица. Доволно е што СДСМ ги гледам, а уште фалат и Левица да се закачат. И, Левица колку што ми текнува сајтот им беше двојазичен, промовираа некои мулти-култи срања, интернационализам, аутошовинизам, рушеа споменици на македонски херои, поднесуваа барања против МПЦ и ред други, други работи. И, оп, преку ноќ станаа “патриоти“. Нормално за кеш. Дали Левица организираше некој протест, демонстрација за било што? Дали се појавија на некои од протестите против оваа смрдлива власт? Не, никаде ги немаше. Што тоа промени во парламентот. Ништо. Си лапа пара на Северџанистан, пие кафе со Стојанче Продаден Газ Ангелов и ред други работи. Слободно гласајте си ја Левица, за да утре Заев си го гледате на власт уште 10 години. Фрлени гласови во празно.
Кој ќе биде месијата наш? Мицковски? Ептен јака солуција. Да земеш да си пукнеш од изборот на шупли глави.
Нема месија што може да излечи метастазиран рак. Никој да не ве лаже. Тој канцер се шири. Треба време додека оваа држава се распадне, но ќе се распадне. И, што побргу, тоа подобро.
јас ќе гласам за левица иако сум десничар заколнат, ни треба промена доста е веќе од овие безкичмењаци сдс-дпмне
За Левица би гласала само доколку се решени да ја испозатворат мафијата сдс-вмро и да им го конфискуваат сиот имот. Но тоа нема да се случи. Прашањата за името, јазикот и идентитетот со кои спамаат, лично ми се гњаважа, на тој начин не ме убедуваат.
Ако Левица добие на моќ, истите сурати од пониски ешалони на вмро и сдс ќе се прелеат таму. Нема доволно чесен кадар со интегритет во државата, безнадежно е.