Ако е толку опасен диктатор или како веќе го рекоа, ваљда ќе ги има под контрола. Прашање е која агенда би ја бркал
Не сакав да го пишувам ова за да не испадне дека ширам црна пропаганда, јас не сум против Левица, но се разочарав лани кога на кандидатската листа за пратеници видов една личност од мојот град....се надевам дека никогаш нема да влезе во парламентот, ниту во општински совет, иако тие места се полни со луѓе како него, за жал. Во секоја партија исти персони....мк партиите се магнет за паразити... макар што Левица моментално малце подобро стои од најголемите две, барем со експонираните во јавност.
Оти дискутираш во теми во кои немаш баш што да кажеш? Личната агенда, вау, која еурека, Личната агенда е дифолт, што со државната политика? Што би било полошо или подобро за тебе, за свекрва ми, за брат ми, ако е личната агенда нечија друга освен од Заев? И пошто Жмицко е комплет без харизма и вокабулар, кој останува како избор? Која е декларативната политичка платформа на Левица која толку не ти се допаѓа? Велам декларативна, оти во моментов само за тоа може да збориме. Партијата, со толку собраниски капацитет колку што има во моментов, ми личи конструктивна, ако за ништо друго се држат до правото и законитоста. За разлика од тие на власт кои истото го плукаат ко му доџе.
Се сложувам. Левица го разби тој црно бел свет. Какво фајде од 50, 40 пратеници кога не мислат со своја глава. Левица докажа дека со 2 пратеници може да се спорат закони и да се кочи Собранието. И така им треба на СДСМ и ВМРО. Јас и за локални можеби ќе гласам за листата на Левица, ако видам добри имиња. Листа на ВМРО и СДСМ не доаѓа в предвид.
Ааа така. 6 ГОДИНИ И 6 МЕСЕЦИ ЗАТВОР ЗА ВЕЉАНОСКИ, ПО 6 ГОДИНИ И 3 МЕСЕЦИ ЗА ЈАНАКИЕСКИ И РИСТОВСКИ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО НА 27 АПРИЛ 2017
Аирлија нека е. Од оваа гледна точка, требаше да се испотепаат меѓусебно. Па да падне власта побрзо и нив да ги апсат. Да дојде трета опција и цело ДУИ да го спопика во затвор Дали во мојот век, ќе го видам тоа?!?!
Истото се прашвам, се надевам ќе го видиме и то чудо И јас наивен ко тебе не очекував ни да ги осудат, ама ете требало само време да ги стигне правдата која велат бавна била ама стигнувала...
500 илјади евра се сосема океј сума за прослава од 20 години од потпишувањето на рамковниот договор. Посебно среде пандемија и 70% јавен долг од БДП не е некој проблем... *Скенирајте вие мочани 1800 ден
А што конкретно ќе се прославува? Тој ден, според мене треба да се прогласи за ден на жалост за македонците. Договор кој не чини вештачки наметнат соживот. Не знам ни дали се за во лудница, тешки дијагнози се во прашање.
Кажи ми, да ти кажам... Наместо да праќаме СМС пораки за лекување, на колку дечиња само ќе им се помогнеше со овие пари... Која ретардираност ејјј..
@WildMk види ова. Ама ти уште живеј во филм уште дека државата нема пари оти некои рандом граѓани си имале по два стана и плаќале ист данок за нив и дека здравството треба тие "богаташи" да го оправаат. Еве, пред нос ти стои каде одат парите.
Реков дека нема пари државата, или реков дека со повеќе данок ќе има повеќе пари? Иначе, 500.000 евра за толкав настан, не се многу.
Кога те прашав зошто не ни чини државното здравство, ова ми одговори Кажи ми за ова дека се зезаш, те молам Во време на економска криза и те како се многу. Башка не гледам причина зашто да се слави Рамковен договор, не е никаков успех тоа.
Преземено...(као објаснување шо славиме ) Замисли имаш држава и ти доаѓаат косовари поддржани од локални албанци, ти прават војна со еден куп заседи, масакри и убиени цивили и доаѓа меѓународната те тера да потпишеш рамковен договор и после терористите стануваат вечна власт и цицаат од буџет а ти носиш беџ 20год Рамковен... Лонг Лив Црпе(IQ 33)!!