Дуи и Сдсм да престанат да вработуваат некомпетентни лица или лица со претходни прекршување во службите и да престанат со тој непотизам Конкретно за во служби повисоки како Мвр, Мнр треба да се вработуваат исклучиво компетентни кадри. Не може некој од вчера дојден да рипа три скалила нагоре. Не збориме за обичен службеник. Властите да си поведат сметка од наш буџет некој се рани, и да си поведат сметка кого се се вработува поготово во повисоките ешалони.Таму луѓето имаат пристап до секакви информации кои можат да штетат на државата.мн
Српски Телеком основа компанија во Македонија Укинувањето на роаминг во 6 држави значи и сурфање по македонски тарифи, велат од АЕК
Нека не лажат. Теоретски може да биде така. Уште минатиот месец се јавив да прашам кај мојот оператор и врз основа на пакетот што го имам избрано, има дозволен гига сообраќај во горенаведените земји.. Ако имам 15 гига месечен интернет, ми следат цели 2 гига во роаминг.
ОД 1 ЈАНУАРИ 2023 НЕМА ДА ИМА ГРАНИЦИ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА, СРБИЈА И АЛБАНИЈА, ДОГОВОРИЈА ЗАЕВ, ВУЧИЌ И РАМА
Класичен идиот, лажов и манипулатор. Четири години лажење дека ќе добиеме датум, за да на крај добиеме мини Албанија.
И некој нас не праша дали сме hyped за чествување на тој договор? Уствари, чекај на следните избори ќе си кажеме. Тоа е исто како да градиш куќа од кров па надоле. Нема тронка соживот, ама ќе се правиме дека има и дека сите сме трпеливи меѓусебно и се сакаме. Не, не и не. Соживот не се гради со понижување на својот народ, на сметка на додавање привилегии на народ кој ти ја држи државата во заложништво од 2001, па навака. Ние имаме стокхолм синдром. А и не сме научени на подобро, очигледно сме мазохисти.
И мене не ми се бендисваат дел од 'последиците' од Рамковиниот, ама кој ме прашва. ЕУ одлучила дека сме 'пример за решавање конфликти' и како 'нејзини партнери', организираме настан со кој ја славиме нивната 'брилијантна идеја'. Куртозаија е дипломатијата... Лобирање.
Чисто се сомневам дека политиката на ЕУ стои зад сето ова. Туку веќе кога се дава газот под кирија на терорист, па што да не и да прославуваме такво прекрасно решение од кое најголем бенефит има за македонците. Море марш! За свеќи да си ги трошат парите, наместо за манифестација. Уште повеќе ја зголемија нетрпеливоста меѓу народите. Децата у чаир да им учат у школо, па нека бидат пример за соживот, морони.
Нема политика веќе. Штом се соединиле власт и опозиција и си играат к*рташак со народот нема политика. Не им верувам на никои од нив. Тогаш кога ќе се појави НЕКОЈ со јасен став и цели и сигурен чекор, тогаш ќе дискутирам.
Левица барем има познавање од правото и уставот. Овие ми личат како да читале и недочитале, или евентуално читале, па си рекле и онака законите се само на папир, никој не ги спроведува, па што да не си правиме што си сакаме. Треба обединетост меѓу македонците, да се стесни јазот меѓу вмро и сдсм, нешто што по осамостојување на државава, не постои. Сите сме од крв и месо градени и сите сакаме подобро утре, а кога доаѓа момент за решавање на спорови од круцијално значење, си го вртиме грбот и очи ќе си ископаме. Факт, вмро и сдсм се бубашваби, типични штетници. Или уште подобро, не е ни симбиоза, туку класични паразити од кои само штета има домаќинот.
Левица не е ништо друго, освен платформа на Апасиев за да лапа бенефити. Ако дојдат некогаш на власт, ќе видите што значи пустење држава.
Нека дојде, ќе видиме. Треба да се излезе од комфор зоната. А и обично нештата, кога ќе излезеш од истата, секој пат се подобри, макар за нијанса. Човекот живее за да се менува, кога не правиш промена со децении, доаѓаат психички растројства. А бидејќи, веќе сме отидени со паметот, растргнати, утепани, полошо сигурно нема да биде.