Незнам зошто луѓето беа толку негативни околу прославата за Илинден? Мене ми се допадна измената, како и фактот што сите положија цвеќе. Добра организација.
Не бе, остајте. Амбулантни возила ќе набавиме и деца ќе лечиме со данокот од "богатите" што имаат башка викендичка во Свирипичино оти многу се луксузираат, оти во корона криза битно е да славиме настани кои не се некој вау успех. @WildMk да беше друго време ќе речев океј. Светот олимписките игри ги одложи, првенство во фудбал исто, ама ние МОРАМЕ да фрлиме огромна сума на пари во време кога економијата ни тоне за некоја прослава која нема посебно значење. Океј... Уште нека ти бидат криви тие со по два стана оти немаме асално здравство.
Кочани гори! Луѓено гасат со голи раце и се гушат во чад, Заев и Пендаровски ќе прателе помош, ама утре сабајле! Они си имаа попаметна работа, си пееја - чукни во дрво- на Мечкин Камен, а народот жив нека изгори. Катастрофа ни се случува пред очи, и никој со прст не мрда. Гори и на други локации низ земјата, ама Кочани ми делува најстрашно. Нека се најде некој да ги крене на клоци лешперине да превземат нешто, нека бараат помош од надвор, било што! Што ќе остане до утре од градон?
20 години на факултет се примаат Албанци со послаб резултат а се буткаат Македонци. 20 години 20 % од вработените мора да се Албанци, иако Македонците имаат подобар просек, искуство, знаење. 20 години мора дваесет посто од раководниот кадар да се Албанци, иако немаат знаење. 20 години не плаќаат данок, 20 години се на власт, а парите од данокот кој го плаќа маж и на Вајлд, се да се прослави за јадење и пиење на истите 20% говеда што убиваа 2001 година. И на комуњарите тоа им е сосема во ред. И да им побараат реденка, ќе дадат.
Се сложувам со све освен со последниот дел. Да не заборавиме кој стави командант за министер, кој ги амнестираше хашките случаеви и ред други работи. Не е убаво да имате селективна амнезија, just saying..
Претседател на собрание, вице премиер, двојазичност... Се си добија. И нормално дека ќе слават победа, ние сме рајата што плаќа данок за они да се веселат.
И претходниот коментар не ме цитираше. Баш затоа те прашувам. И друг пат, кога ќе ме спомнеш во пост, тагни ме.
Еве те тагнав и те прашав, не одговори. Така да немам зошто да те тагнувам, селективна си во одговорот, што сакаш одговараш, што не бегаш.
Па под тебе пишувам. Еве ти со таг, Вајлд @WildMk дали ги правдаш постапките на СДс оти си член или стварно ги оправдуваш? Оти освен тебе никој друг не е вака ревносен во оправдување на нивните глупости
Кој резил сме господ напомош да ние со овие коштаплери. Државава има пари за коли, ручеци и луксузирања, пари за рамковните, пари за Арачиново а нема пари за ХЕЛИКОПТЕРИ КОИ МОЖАТ ДА ЛЕТААТ НОЌЕ. Па уште помош од Бугарија 10 души викнале.. Абе копуци едни вака ли сме РАМО ДО РАМО со 30-те НАТО СОЈУЗНИЦИ и сме МОДЕРНИЗИРАНА АРМИЈА? И овие хеликоптери и авиони што се за преку ден се ДОНАЦИЈА од Украина во 2001. Не дај боже рат да има, тешко нас ќе биде. К Р И М И Н А Л Ц И
Прво питавме вакцини кај ке стигнеме, а сеа хеликоптери за гаснење пожар. Ама битно сменивме име за да ни оди државичево напреТ.. Хоштаплери, неспособни едни.
Битно Мицкоски си тера партиска пропаганда и со пожариве. А и ништо чудно пожариве кои што се појавија одеднаш да се намерно предизвикани од страна на небањатите на самиот празник, се само за добивање на ситни политички поени. https://www.dw.com/mk/пожари-кочани-кокино-мобилизација-гаснење-пожарникари/a-58736063
Пожарот околу Кочани локализиран, граѓаните да бидат спокојни ситуацијата е под контрола, уверува кочанскиот градоачалник https://www.facebook.com/o.spasovski/posts/1974695702708043
Не сум член на ниедна партија. Замисли Јас да бев, ќе го организирав само делот со странците. Еден викенд. Официјална отворена конференција. И толку. Во ваква форма, не ми се бендисва. Ама никој не ме праша мене.
Значи утре ќе ги сервисирале авионите Пардон, одлука ќе донеселе Има 3 авиони за гаснење пожари кои не му се сервисирани, и не може да летаат. Јер Јануари е, снег има, нема опасност од пожари. Ноу стоп , џаст гоу со идиотизам без граници