Владата ќе донела одлука, спротивно на закон. Исто како што набавија вакцини спротивно на закон. Лелел коа ќе паднаааат
Ни едното чини, ни другото чини. Стајковци ко беше поплавата, се случи оти каналите за дренажа не биле исчистени сто години. Така со се' се прај кај нас. Чекаат да се случи трагедија, па да им текна дека 'не биле спремни'.
Ауу, и ко ќе паднат овие, па другите го ќе дојдат, ко ќе процветаме, како во претходните 30 и кусур години што цветавме Само Апасиев, да ги лае, па да се правдаат на говорница. Исти смрдежи се, вмро-комунистичка. Ама народот никако да прогледне, па ги брани, па ги правда...
ПОЖАРОТ КАЈ КОЧАНИ ЛОКАЛИЗИРАН, ДЕНЕСКА ЌЕ СЕ ГАСНЕ ОГНОТ ВО АТАРОТ НА ПЛАНИНСКОТО СЕЛО КОСТИН ДОЛ Не палете скари, не палете ѓубре, не фрлајте пикавци, аман!
Не знам бе Валјд. Имаш кола, за да ја возиш ја регистрираш еднаш годишно и даваш пари на државата. Државата ти ги троши парите, купува авиони кои не ги сервисира и не може да ги лета. Сто стапа за тој што купил непотребни авиони и уште сто за тој што не ги одржувал во функција А каналите сега чисти се, така?
Искрено, ич нема да ме изненади пак да се полни со ѓубре. Кој очекува кај нас да види поарно? Исто, или евентуално, полошо. * А!.. пример. 30 години со ред, секоја година, Македонија пат се 'изненадени' оти во јануари паднал снег. Шо поќе муабет да прајме?
Еј демек народот е крив? Не се лоповиите од владата криви што не си ја вршат работата за која што градно ги плаќаме
Ова не е само пожар, ова е плодна почва за кавги помеѓу ВМРО и СДСМ. Дали сериозно има луѓе што ги бранат едните и ги окривуваат другите? Дали сте сериозни дека едни се подобри од други и дека им е гајле за народот? Читам коментари и не можам да се доначудам, едниве гракаат дека Мицкоски популистички заминал таму, а другиве дека не набавиле пилоти. Блазеси ви на паметот што го немате. Најсериозно. Ако има некој да знае сметка за опожрените семејства нека ја стави тука. Или на некој ако му треба сместување нека пише, ќе пробаме да најдеме.
Реков дека народот е крив, или реков дека треба да пазиме? И дома пазиш да не напрајш пожар, шо е разликата надвор?
И денес пожари на нови локации низ државата, надлежните органи дефинитивно треба да се ангажираат. ФОТО | Пожар во близина на СУГС „Димитар Влахов” Македонија во пламен, активни неколку пожари, гори во скопско, струмичко, гевгелиско, битолско ВИДЕО | Гори борова шума на потегот меѓу Милци и ГП Богородица
А, зошто се мора да се релативизира? Нормално дека секој политичар прави нешто заради политички поени, но Мицкоски отиде со цела екипа преку ноќ. Кои други претставници на политички партии отидоа? Никој! Ги спречи некој? Не? Секоја чест на Мицкоски и екипата. Дали некој зеде одговорност зошто хеликоптерите не работат? Нели сме членка на НАТО? Нели НАТО стандарди, а немаме функционални летала за пожари. Што бидна со 500-те пилоти од Арачиново? Зошто никој не беше викнат? Миленко, колку и да е партиски пристрасен, сподели многу едукативно видео. Патем, и тој беше вечерта. Дали сите тие партиски полтрони од новинари што земаат илјадници евра плати отидоа да помогнат?
Колку и да ми се повраќа од ВМРО, не можам а да не се согласам дека "режимот" во споредба со актуелната влада е РАЈ.
Сериозна си? Нешковски го убија пред толпа луѓе и 3 дена лажеа дека немало таков случај. Во право си. Поарно ќе беше да останеа на власт и да не испоубиеја сите.
Сакај си ги бе Вајлд, мене ми се повраќа и од едните и од другите, ама од сегашниве дури и ми се сере. Уживај во владеењето на СДС, малкумина сте што добро си го користите системот. Не знам само зошто и ти и @Abracadaver се мачите на форумов да промовирате говеда, анонимни сте тука, боље одете во штаб, барем ќе ве тапнат по рамо. Само те молам не ме етикетирај ни како ВЕМЕРО, ни како СДС. Луѓето живи изгореа, вие тука ги правдате Зајко и Мицко.
Нешковски за три дена беше уапсен. Дојде Заев и.... Човекот повеќе од година уживаше. Неспособните го ослободија и го оставија да шета. Затоа, молим те немој да ги браниш. Разбирам дека си дете у фамилија на директор и снаа на пратеник или министер, не знам како пиша пред некое време, двајцата од комунизмот, знаеме како си задоена и како размислуваш. Како на лента сте сите исти. Ама ова што сега се случува у државава е срам. Вучич ни даде вакцини, Вучич ќе прати хеликоптери, се он. Па да го ставиме премиер оти нашиот е крајно неспособен.
Добро, вие сериозни сте? Абе убиство беше. На дете... дете беше Мартин и криеја 3 дена дека воопшто некој починал, а не пак да кажат дека бил убиен. Не ги бранам СДСМ, ви кажвам дека не е нормално да речиш дека убијци биле 'Рај' Мислите тро со тие глајте шо зборате, или не?