Ама тоа не е се' и сешто, тоа се важни факти од кои зависи иднината. Ете, јас, па и повеќе од народот се задоволни дека конечно во Собрание има некој што го искажува револтот на народот, а не да си седи на телефон, да си дремка, да си чепка у нос за да има политички имунитет и бесплатен превоз за кај ќе му текне.
Па и тој кажуваше важни факти. Ги бркаше по улица ко кучиња и ги прозиваше за криминалите кои ги имаат направено.
Искрено, му немам некое посебно внимание обрнувано. Ко ќе го спомне некој прво на емисијата со Боки ми текнува. Мислам дека Апасиев и Крмов оставаат солиден впечаток, и како што им расте брзо поддршката, би требало уште поголема да добијат на локалниве. Ма, и да не ги бива, иако не се сомневам дека ќе бидат како и во Собранието, само да дојде некој различен од овие расипаниве.
Жити бога... По кој основ ги спореди овие двајца.. Еден малоумен квази новинар со амбиции за газда на wanna be жут печат таблоид и професор по право што многу добро ги знае законите и знае да ги толкува и да им наоѓа дупки на овие што се менуваат на фотељите 30 години и на оние константните на власт што се 20 години. Значи се гледа дека си задоена од СДС, ама немој молим те веќе со споредбиве...
А кој вика дека треба да биде на власт Апасиев? Сеа си правиш претпоставка ако краделе сите други 30 години и овој ќе краде милиони??? Левица нема да дојде на власт уште долго, ама доволно е вака што им мати вода и на тие и на тие. Како не разберете дека на нас (оние што ги мразат и тие и тие) ни се прави ќеф што се најде некој и ги ремети. Некој кој барем се труди да ја направи политиката неатрактивна како професија (им галами за патни трошоци, им бара закон за потекло на пари), само така ќе не биде, кога секоја позиција во власт ќе биде како и секоја друга државна служба со плата и платен стаж, а не можност за млатење пари. Не претпоставувај дека ќе биде исто, може ќе биде подобро, а може и полошо... Нема да знаеме ако не ги смениме овие што се вртат едни те исти.
Туку @WildMk сеуште мислиш дека малку се 500.000 евра за рамковен? Какви емоции ти буди оваа вест? https://www.novamakedonija.com.mk/featured/албански-државјанин-приведен-за-подм/ Ти ги раниш, они те лаат. И така... И да, нека блескаат два збора, ,,Шипоња Скапана"!!! Говори ми за говор на омраза и потекло на истата.
Шо има врска ова со прославата за Рамковниот? Сакаш да ти кажам за македонци што подметнувале пожари? Тоа не ги прави сите македонци пиромани, нели?
Стартувај де, еве ја ќе речам иљадници учки лапаат од буџетот плата за седење дома, а сега веќе и од пензиските фондови без ниеден ден работено. Сите тие пари се од нашите џебови.
Нема да ти одговори таа. Еве за жал ова е официјална информација, а може се и повеќе: Над 8 милиони евра годишно ја чинат државата 1,300 вработени кои седат дома, а земаат плата. Според официјалните бројки, во Министерството за политички систем вработени се вкупно 1,500 лица. Секој од нив во просек зема по 6,300 евра годишно, односно нешто над 500 евра месечно. Може за @WildMk достапни се повеќе информации за оваа небулоза.
Има голема врска. Пример ќе ги сервисираа авионите, не знам, претпоставувам тоа е побитно, можеби... На овој народ не му е до славење, на овој народ веќе со години му е до плачење. Кажи ми една институција која непречно и законски функционира? Една, само една... Се надевам размислуваш во која туѓина ќе го пратиш своето поколение, пошто тука нема иднина и ќе нема се додека се уште постојат луѓе кои веруваат на слатките зборови на сдсм и вмро. Ама звучат слатко, кога ќе ги видиш делата, сфаќаш дека се всушност горки приказни за мали деца.
Во Македонија има меѓу 120 и 150 илјади администрација. Да сум јас, ќе има 50.000 И се' што може да се автоматизира, ќе го автоматизирам. Ама не сум јас на власт. За жал.
Прв пат се мешам во темава. Немојте бе луѓе да ги оправдувате албанците. Па тие се единствени во државава што бараат само права а обврски нигде. Не само што си зимаат платичка а ништо не работат во јавната администрација туку општо не плаќаат вода струја данок и никој не им може ништо!!! Луѓе ги дадоа своите животи во 2001 за да Џафери терористот да го води собранието??? Или остантите терористи да добиваат високи функции во државава?? Па нигде го нема ова бе. Колку што се криви ВМРО и СДСМ е!! Зошто само Јанакиески, Јанкуловска се во затвор??? Зошто Ахмети, Груби и остала криминална банда на ДУИ не е во затвор туку тие слободно си шетат??? ВМРО со кого беше на власт??? Или ќе дојде некој да го оправи ова безредие и понижување во државава или ќе си останеме глупи и ќе ќутиме и ќе не играат како сакаат за век и векови.
https://m.off.net.mk/lokalno/razno/ne-site-sakaat-da-zaminat-od-ovde А вие 'рмбајте кај вашите робовладетели за 15.000 со еден слободен ден во неделата, за на крај да ви кажат, јас ти го давам лебот. Туку се прашувам, дали воопшто постои некој писмен, образован, што го знае македонскиот јазик во институциите? До кога ќе двојат од моја уста за вакви џаболебари? Уште ќе ќутиме нели? Малку ни е?
20 год.парче хартија наречен рамковен кој го слават денес. 20 год.во институции во западна Мк македонците се дискриминирани. 20 год.владее албанскиот јазик. 20 год.македонците се иселуваат. 20 год.македонци во албански делови на град не поминуваат. Тоа е добивката за 20 год рамковен!