Мене Крмов ми е дури и подобар од Апасиев, затоа што е културен секогаш. Човекот има само средно, гимназија. Така стои во биографијата на Собрание, а доста е начитан. Апасиев знае да оцпуе на Фб, но тоа не го прави полош од Грујо и Заев. Што ако не пцуеја кога направија пустош. Жално е во каква состојба се македонските општини. Капа доле за Митко Јанчев и Максим Димитриевски, другото се е во за канализација. Што фајде од 40 зелки од СДСМ или ВМРО? Намерно и за инат ќе гласам за Левица, а за локални мојот глас оди кај Максим.
Ми буди нагон жив да го запалат. Не очекувај свест од Македонците. Ене ги по албанските плажи, па кога ќе се вратат цел месец ќе зборуваат дека тие Албанци таму не биле како овие, покултурни биле. Љубезни биле, овде кога ќе влезеле во кафеана се чувствувале како да пречат. Како да не. Да се цивилизирани одамна ќе го разработеа тоа море, ќе имаат одамна туризам, немаше да продаваат жени, немаше во Кукс и во Тирана да гори македонското знаме поради „Монструм“. Невини биле осудените, како да не. Македончето брзо заборава. Жално е што Македончето се продава сосе гаќи. Мои пријатели само што продадоа стара куќа на добра локација, строг центар на Албанец ( го дадоа под цена, можеле да чекаат некој инвеститор да го купи за зграда). И велам паметно потроши ги парите, ми вели да „ќе земам бугарски пасош, потоа да бегаме од овде, маж ми веќе има“. Сега баталија и тоа, си купиле кола. Да дадеш куќа и да купиш само кола, а другото да ти отиде за тековни трошоци, ужас.
@Cka еве ви ги комшиите во најава https://www.slobodnaevropa.mk/a/31411511.html Албанија ќе прима авганистански бегалци по барање на САД Абе НАТО вреди злато, ама вие не разбирате
Дај Биљо отвори најубаво некоја тема за ом ом да правиме на неа, како колективна медитација, ми се стужи и од вести и од сѐ. Уште кампови за бегалци ни фалат таман, оти за нас е преубаво и ептен сме згрижени од државата, па уште на другите да ги згрижиме.
Ти ма не ме следи по темиве, со Цка си имам муабет да не ја гушиме 40ка. Ом, Ом, ќе се преселиме у Београду, ово нема у Београду Па уште ако е Београд на море
Премиерот Заев за Канал 5: Со САД обезбедивме сместување на сите кои ќе го напуштат Авганистан - Канал 5 (kanal5.com.mk) Сподели Во одговорот на Премиерот Заев за нашата ТВ куќа се вели: „Авганистан се соочува со можна хуманитарна катастрофа и затоа ние како Влада, ги информиравме нашите стратешки партнери САД дека стоиме на располагање да помогнеме согласно нашите капацитети и потребите. Со цел да се спасат животите на локалното население, информиравме дека спремни сме да преземеме и прифатиме цивилно население од Авганистан кое изминативе 20 години работеше на мирот во таа земја, беше локална поддршка на сојузничките НАТО сили вклучително и на нашата армија, како и преземање и прифаќање активисти од демократските хуманитарни организации и од организациите за човекови права во Авганистан. Подготвени сме да обезбедиме сместување во хотели и одморалишта за што оперативата и трошоците за време на нивниот престој, до обезбедување трајна дестинација, целосно би биле покриени од страна на САД. Ние сме солидарна земја, нашиот народ и нашето општество секогаш давале поддршка и помош исто како што сме добивале помош при огромни катастрофи. Заеднички со САД ќе ги планираме идните чекори за натамошното постапување.
Нели ти реков, моме Донке. Со трубачи да ги пречекате Искрено, и нив не им е лесно. Ама така е тоа, Нато партија омладина акција...
Леле колку е хуман и загрижен, многу емотивно. Дома нека ги земе. Тој е властелинот во пашалаков, на негов имот најубо ќе се осеќаат.
Ова ќе му биде уште една огромна грешка.Државата ќе биде во уште поголем ризик. НАТО,НАТО,на ви го од НАТО...
Абе они од авганистанските шарени ќе биле, фини луѓе, проверени https://opserver.mk/politika/olbraj...je-zasolnishtvo-na-sojuznicite-od-avganistan/ Тие се тие сојузници- Мк, косово, Албанија и Канада. Турција и ЕУ моментално се на одмор, ќе се вратиме по рекламите А зошто не ги земат во УСА, не знам. Или немет место моментално, или да му угодат на ЗЗ кој сам си ги побарал Морее, ќе трча он пак за нобеловец за мир
Се знаеше дека на крајот и ова ќе се случи. Онај груки е опасен вештер, сите работи во неговата глава, се манифестираат на јаве.
За Зајко нее проблем и цел блиски исток и цела африка да ги прибери. Сите мигранти во цел свет се машки лица, силувачи и терористи, затоа во европа силувањето и нападите се во пораст. Доволно е да видите по границите кој пол и сурати преовладува. Тешко нас ќе биде со овие празноглавциве слуги на западот...