Голем процент од новородените ќе бидат од присилна бременост од силувачи. 80% од мигрантите се МАЖИ. Останатите ќе бидат од брачни врски од кои пак мажот ќе биде од блискиот исток а жената доморотка. Мал процент ќе биде бракот помеѓу маж домородец и жена бегалец. Ете тоа е проблемот, што европа прима мигранти силувачи и терористи.
Постои но повеќе од случаите ќе бидат закаснати а голем дел и ќе абортираат а има дел од нив нема да сакаат да ги убијат тие деца преку абортус и ќе се помират со судбината. Абортусот важи за нас европјаните, а за ширијатските закони не важи. Црни времиња ни се ближат во Европа. edit: https://www.dw.com/mk/секој-четврти-германец-е-со-странско-потекло/a-44922799
Навистина? Во Шеријатска земја ќе живеат, или во западно-европска? Легален е абортусот во Германија(пример)? Башка, не ќе го прашаат силувачот дали да абортираат. Абортусот не е 'убивање деца', туку отстранување ембриони од телото. Се гледа дека многу се разбираш од биологија.
Првата генерација од било кои дојденци тешко се интегрира, за тие што таму ќе се родат полесно е. И македонците живеат гетоизирано.
Не сум биологист, но не сум толку да незнам што е абортус. Фала на комплиментот. Муабетот е тоа што домородното население во европа ќе биде измешано. 80% од мигрантите од Блискиот исток и Африка се МАЖИ. Овие мигрираат само мажите, фамилијата ја оставаат. Во европа силувањето е во пораст, најмногу пријави има кон мигрантите. Овие мажи се СИЛУВАЧИ и воено способни. Ќе има голем процент на предвремена насилна бременост и мал процент деца родени од мешани бракови од кој мажот е бегалец а жената доморотка и мал процент жената да биде бегалка а мажот домородец. Прашањето е, зошто бегалците со себе не ги понесат своите жени, ќерки, фамилија, деца туку мигрираат само само мажите. https://www.dw.com/mk/секој-четврти-германец-е-со-странско-потекло/a-44922799
Не знам... ваљда прават исто како македонците. Прво оди мажот, се удомува, па ја повлекува и фамилијата.
Да, сигурно е тоа така. Едно е да мигрираш легално а друго е нелегално. Штом е во ред за тебе да се прифатат бегалци, незнам зошто се залагаш и си активистка за борба против силувањето и заштита на жените. Свати еднаш, овие се СИЛУВАЧИ и ТЕРОРИСТИ.
Можеби фамилиите им се испратени во места каде нема конфликт, кај роднини-пријатели. Како што беше 2001ва во Тетово. Не сите.
Гледаме Косоварите што дојдоа како бегалци од војната ама супер се интегрираа. Преблагодарни се гледаме што Македонија беше единствена земја во регионов што ги прими.
Тие луѓе не се интегираат и по две три генерации и тоа е само заблуда дека ќе биде се ок со нив. Не споредувајте Македонци, Македоцните не сечат глави, не силуваат, не убиваат во име на верата, не фрлаат бомби, не раѓаат по 5 деца. Толку е просто и едноставно. Сум била во региони во Франција каде има Мароканци. Тие сега како малцинство сакаат да ги наметнат своите правила на живот врз мнозинството, а кога процентот на мигрантите ќе расте, ќе биде хорор. Франција никогаш веќе нема да биде како што била некогаш. Имаше еден голем напад во Франција, во операта кога ги убиваа луѓето, и ја прашав една моја пријателка Французинка како е, ми вели „Добро е засега во Нант нема ништо. Загрозени сме, ама не можеме ништо да направиме“. На нас црно ни се пишува ако дојдат и тие муџахедини и терористи од Авганистан. Кога одеа пеш кај нас мигрантите пред неколку години, и двајца Авганистанци на автобуската ме прашуваат на лош англиски на која страна да чекаат автобус за Скопје. Им кажав, и ги прашувам какво мислење имаат за Македонија, при што човекот ја напрчува устата, демек за никаде е Македонија и вели „овде јас најдов и ебев локална жена, Македонка“. Тука заврши мојот муабет со нив. Имаа пари, влегоа во продавница си купија лешници, бадеми, сокови, и им даваа и на едни Ромчиња. Извадија и по 100 - 200 денари пари им дадоа.