Склеротичен е и тоа како. Веќе се покака на зравството во УСА, а сега се спрема да се покака на цел свет. Т.Е. тој не се кака, и на него му наредуваат. Така да сите ќе пливаме во гомна, ако не пливаме до сега. Какви будали од сите земји не водат не ми е воопшто јасно. Каде ни е паметот, или цел свет веќе е отиден во неповрат.
Кузнај кога ќе дознајме. Кој претседател беше со мозочен удар, чија сопруга тајно ја водеше САД 6 месеци? Не го памтам на име...
Што можеме прашуваш, да ги тргнеме од челна позиција корумпираните од власт кои секад се расположени за игра со др.корумпатори. Стратегијата на САД е јасна како бел ден, ама за власт кај нас З.З. и компанија и шуп@пче лижат со страст. Промени требаат, а не ќе веднеме глава, ќути и трпи ќе си идат, ахам. Ама во меѓувреме додека се тука тешко на сите женски од младо до старо. Јасно ти е се, знаеме колку си ревносна и со право на тие теми
Имаме некорумпирани? Си видела некорумпирани политичари некаде? Во САД е дури и легализирано. 'Лобирање' го нарекуваат.
Не е болен од вчера, демократите го кандидираа и победи на избори и покрај фактот дека има деменција. А за состојбата у Авганистан ќе кажам само една реченица, тешко на тој што Амерот го брани и Русинот го храни..
Ахам погледај го Miss Sloane. Тоа е тоа што ти велам од старт, тераш инат од твои добро познати причини, што е ок, сори јас тука запирам.
Чоек ти праша што да се прави, а не беше примарната дискусија дали има корумпирани или не, ај фокус малку
Што да се прави? Ништо. Ако пробаш без партија да собереш луѓе, 10 души ќе излезат. Власта сигурно нема сама да се смени, од шо е 'фина'.
Абе ај иди таму, ти не си ти ако не се бориш за промени, оди мафтај други. Ај утре сабајле по ладот ќе ти ја пишам шарената стратегијата за доле власт, шарените ги знаеш?
Тука на форумов ме научивте да не се борам за ништо сама. Да не почнувам ништо сама. Моите повици за протести завршуваа со иссмевање, со отворање теми за играње мајтап. До кога да се соочувам со тоа? Не вроди со никаков плод.
И нема да вроди верувај , се додека се повторува ова што го имаш напишано .. За жал . П . С . Имаше до пред некоја година приватно училиште Woodrow Wilson во моја близина . Кога прочитав сега дека поради жена му дошло до WW2 .. Малку така језиво ми дојде .