Ама мнозинството тука. Може според тебе не е, но во политиките на ЕУ и останатите држави кои не ги примаат е и тоа е нормално. Не се кријат тие држави за тој став. Не знам колку би се остварила таа идеја и доколку се донесе одлука. Знаеш дека кај нас се' е колку за на документ/збор, а практично не баш.
Епа вината треба да ја бараме во нашите, не во мигрантите. Ако полицијата и војската не си ја бркаат работата, кој е крив?
А зошто мораме да одиме со Европа? Зарем нема други опции? Зошто не одиме кон Исток, кон Евроазиската унија (Русија) во која членува и Србија, зошто не одиме со Кина? Зошто да одиме со некого кога ни мисли зло, ни променаа променаа име, сега идентитет, мигранти, развратни паради. Тие се вредностите на ЕУ? 2001 косоварите покрај шо силуваа жени, силуваа и деца и мажи. Гнасотилуци.
А оти не се бориш и не протестираше да не биде во населено место? Ние не бараме ич да не ги примат, туку да не биде на 600 метри од нашите куќи. Ама реалноста е дека ти на протест одиш само ако е за гејови. И за шарени. Не ти е гајле за останатите. Чисто да знаеш. Геј пар има, што е втора куќа од кампот. Двајцата кажаа дека им е страв и си одат.
Исто ни мислат зло сите. Шо мислиш? За чија поддршка и да се бориш, сите ќе те поддржуваат заради нивна корист, не оти им е гајле за нас. Имаме среќа што сме на Европскиот континент. Инаку, мамето ќе ни се е*еше. Ќе не газеа војски и ден-денес.
Во право си... не ми се оди повеќе по протести. Само геј-парадата ми е интересна, оти е ко хипи журка на улица. Ми клапнал дупот...
Епа таму плаќаат затоа оди и шири разврат. Уствари нее сама, невладина на дело, Soros Moneys Зошто не беше на протестите за зачувување на семејството и традиционалните вредности? Бидеќи за нив тоа нее европски, затуцано било. Епа еве ви сега, welcome migrants и геј паради.
Ама не е затуцано покриени со марами, радикални Исламисти... И и се океј. Христијаните што сакаат семејства се затуцани.
Еве идеја, соберете се вие што протестирате и земете некој евтин, но добар принтер за налепници. Тоа би ви овозможило полесно да ја раширите паниката која што треба да ја осети просечното мрзливо македонче, за да превземе нешто. Мало убаво составено текстче со намера да предизвика емоции, повикувајќи се на родителскиот инстикт, и користејќи една од многуте приказни од странство на извршено насилство од дивјаците како за пример. На крај повикувајќи точно време и место каде би можеле да ви се придружат. Акција преку ноќе, да испозалепите на автобуски станици и места каде што поминуваат голем број на луѓе. Може и група на фб да направите за да овозможите други да се придружат и ако ништо друго, бар да можат да следат случувања, и најбитно, да увидат дека сте упорни и секој ден се борите на терен. Игнорирај такви глупости како морало да се примат, мора само да се умре еден ден, друго ништо не мора. Нека не те деморализираат соросоидите. Да не беше воопшто битен вашиот глас, немаше да добивате закани по работно место. Штом покренуваат со такви мерки за само 200 души, замисли колку само би им горело под нозе ако се насоберат 5000-10000 ? А знај дека може, чим се насобраа вчера на протестот толку, прашање на време е кога ќе се насоберат и за ова. Додатен бонус е дека сме во време каде што владата ужива најголема омраза. Нешто за пожарите, нешто за ковид и мерките, па сега уште ова им фалеше за мигрантите. Верувам и дека добар дел од полицијците би ги напуштеле, доколку народот почне конзистентно да покажува муда.
Децата на децата бегалци се раселени по цел свет, оти толку капацитет и памет и тогаш имале, дедовците на истакнати твитерџии. Таа е максимата- вежи коња где ти газда каже. И по тито, мито
Ако ти се мили геј луѓето тогаш прва треба да бидеш против ова. Затоа што кај нив хомосексуалноста се казнува со смрт, или со фрлање од зграда, или со камшикување дури не испуштат душа. Често на жени клиторис им сечат пошто за нив жената ако ужива е грев. Ако начекаат на улица геј пар комотно можат да ги убијат. Со носење на овие луѓе толку блиску до наш народ може само да очекуваме зголемени напади, силувања и зголемен број на улици и населби каде нема да се чувствуваме слободно женските да се шетаме навечер. Инаку апсолутно нема врска миграција кога идеш во друга земја, ги прифаќаш нивните култури и начин на живот и си благодарен за тоа што имаш каде да престојуваш. И јас имам фамилија што е насекаде низ свет, па никаде не прават проблеми како овие луѓе што се проблематични кај што веќе се стационирани. Еве ти линкче од 2015, кое ти кажува дека имаш 1400 пријавени (тек којзнае колку ги има непријавени) случаи на силување, од кои многу се и gang rape, односно цел чопор на едно девојче. Јас прва би рекла да се прими народ кој тука ќе живее нормално и ќе не почитува. Ама ова ќе биде све освен тоа. И јас сум либерална и почитувам све и сечива волја, ама факт е дека ич неќам да ми дојде некој и да е опасност и за мене и за сите жени кои ми се мили.
Мора да бидиме први во се, бравооо зајкоо Тешко на овај народ па уште наплив на мажи силувачи ни требаат.. Бравооo. А оваа мадам што не си ги прибери кај незе дома да и шетаат голи?
Отиде светот у к****. Америката веќе со години се по*****а скоро на секое ќоше на планетава, врз нации, култури и држави. Елитата си прекројува и создава нации по нејзин терк играјќи си по нејзин ќеф и секако сето тоа со огромни профити. Посебно сега кога го отстранија Трамп кој им беше пречка, веќе никој не може да ги сопре со истерување на сатанистичката агенда.
Especially woman and civil society leaders https://twitter.com/sudhirchaudhary/status/1427118375713443841
Каде се ВМРО и Левица пример да повикаат на протести? Пишете им на партиите. Илија Димовски имаше коментар. Тие можат да соберат маса. Не ми се верува дека се што кажа Груевски се остварува.
Нема да верувате и сега колку луѓе од Блискиот Исток живеат тука. Ќе се зачудите, ако излезат официјалните бројки. На власта им е гајле тоа што на вас ви пречи тоа што ќе ги примат на наша територија. Тие си имаат нивни причини поради кои ги примаат, а тоа е да добијат повеќе бодови кај странскиот фактор и да не ја загубат власта. И мене ми пречи тоа, ама очигледно нив не им пречи затоа и ќе ги примат.
Па Груевски знаеше што ќе се случи. И него му беше понудено на маса да го направи ова што го направи Зајко до сега, ама човекот одби и од калето се налутија и го сменаа и му се закануваа. Со причина замина во Унгарија кај Орбан, затоа што Орбан се спротиставува на политиките на ЕУ и САД иако е членка. Грујо кажа дека ова ќе дојди, само овие празноглавциве од СДС не веруваа, мислеа дека ќе лежи затвор за криминалот - му го испраа мозокот. Фанатиците на СДС велат и најлошоо да е во државата важно е пак да бидат овие истиве. Левица нуди надеш, но реално е мала партија, треба позадина. Можеби понатаму ќе превземат. Во моментов можи да се спротистави само ДПНЕ, ама како да се спротистави кога Мицкоски и тој муе слуга на калето?
Не верувам дека сите што нагрнале се плашат од талибанците, туку им се пружа прилика да го напуштат Авганистан брзо и гледаат да ја искористат. Тие поим немаат кај доаѓаат. Слично беше и во мигрантската криза пред 5-6 години кога секој и од безбедните подрачја се обидуваше да се протни накај Европа. Инаку, Сирија е цивилизација за Авганистан, Авганистанците важат за многу сиромашен народ.