Ке беше добро Заев и компанија околу него вака за вакцини да се тепаат да донесат , како што се тепаат да донесат талибани у државата.
Немој јавно толку, немој да забораваш дека ги има доста нивни овдека од невладините па ќе треба од Калето да те стават на црна листа
Се беше во главите на вмровците, нели? Еве го сега... Немам ништо против никого, ама ова е веќе закана по нашата безбедност. Друга култура и религија, како само се однесуваат кон жените... Ќе ги интегрираме и нив? Оти Европава некако не ги сака. Конзервативна сум да, сакам земјата да ми е безбедна и без закана од терористи или фундаменталисти (не велам дека сите луѓе се такви), не сакам да делам други вредности. https://www.google.com/amp/s/365.com.mk/216099/programa-za-begaltsi-zapoznaj-go-seksot-vo-evropa/amp Со ова ќе треба да се соочуваме. И да, себична сум кога е ова во прашање. Очекувам прогресивците да кажат мислење. Ужас
Зарем ова навистина се случива? Зарем ќе ги примат тие луѓе овде?? Мене ми е страв само на Тв шо ги гледам. Луѓе кои немаат почит првин кон жена, престрашни на изглед барем за мене. Ова ќе биди огромен проблем и ми е премногу страв, посебно за женски род. И така навечер мене ми е страв да шетам, после 23 никаде не одам сама, сега со авганистанци?! Кога почнаа мигранти колку силивања на жени имаше во Шведска, Германија? Памтите? Дали се стварно нормални да ги примат тука и пак ќе седиме и ќутиме и за ова? За нас немаат пари за ништо, ама нив ќе му обезбедат се. Не ме чуди да почнат тие авганистанците куќи да ни земаат. Па уште ова да го оправдувам, не можам да сфатам, не!
Сами главата во торба си ја ставаме како држава, овие ја мразат Америка мразат и Нато, а ние нели " големите членки". Им отвараме врата за напади. До вчера се бореа против такви апсеа, колку ли само овде каде што живеам испофатија скриени во џамијата и тоа луѓе од тука што отишле да се борат за нивна идеологија. Полициски коли фрчеа и претресуваа се што е сомнително. Сега легално ќе ги пуштиме нека се рокаат по болници, железнички...нека напаѓаат и силуваат и така овде во државава тие лесно поминуваат, ако украдеш ќебапи ќе си лежиш затвор ако силуваш ќе те пуштат на слобода. Јас навистина не знам што се случува на овие од владава, колку ли пари земаа за да ја уништат државава без око да им трепне..
30 god nemalo koj strav da im vnese v koski od narod, si zamisluvaat deka se semokjni, zatoa taka se ponashaat. Od vchera do denes trebashe skalpojte da im bidat sobrani vekje, ama....
Џабе овој народ ништо не го освестува да се врати како во турско сите пак ќе си молчиме. Се секавате сите на "Македонска крвава свадба" книгата, таму точно покажува како Македончето е плашливо и понизно. Кога бегот ја граба Цвета они се тројца, а селаниве 20 30 души со српови и вили и овие пак ја грабнаа...зошто? Зошто се плашливи " ќути има и полошо" е наше мото.
Мене мн ми сте смешни Колку мигрантите што транзитираа низ државаа останаа овде толку и овие И сиријци, и либанци, сега и авганистанци немој да ме јебате бре, само шпекулации, некој безвезни рекла казала муебети се шират Кој овде сака да живее? Знаете дека сме вукојебина?? Никаков фактор во светов! Пари да им дадат овде нема никој да остане, ке одат нагоре, таму имаат интереси
Верувам дека и ова беше бош муабет на времето кога ги прибраа косоварите, а од вакви ко тебе паметни си патиме, и моментално ни е клаен и ни кисни.
Косово граничи со нас и не го имаа светов видено, овие блиску им се Катар, Дубаи и се такви богато развиени земји,ке ти дојделе тебе во вукојебинава да живеат Алоо никаков фактор не е македонија ниту македончето, излезете од филмот во кој сте влезени
Едуцирај се малку и читај низ интернетот. Не ти паѓа чудно што само мажи бегаат и ги оставаат зад себе жените и децата? И зошто никоја држава не рече јавно како нашиов дека ќе ги земе? Еве да речеме од нивните најблиски и најслични народи и држави?
Немаш поим од меѓународна политика,ради тоа ти е смешно.Тебе естрадни муабети ти се домен. Никој не дрдори ни шпекулации,ни рекла кажала муабети,туку дискусијата е за можни сценарија врз основа на она што се случило и случува во нашата држава и други држави.
https://www.rt.com/news/528745-austria-feminists-protest-media-rape/amp/ 4ца Авганистанци силуваат и убиваат 13годишно девојче. Во сред Австрија. Во знак на благодарност. Медиумите кои ја пренесуваат веста таква каква што е, биваат обвинети за расизам. По дома да си ги водите.
И мажи и жени и деца бегаат. Прееска чатав со еден дечко од таму. Преплашен беше, нема никакви документи, не знае каде да оди, немаат никакви насоки, чека не знае што чека и дали ќе дочека https://vm.tiktok.com/ZMR8RUjWp/
In December 2010, a cable made public by WikiLeaks revealed that foreign contractors from DynCorp had spent money on bacha bazi in northern Afghanistan. Afghan Interior MinisterMohammad Hanif Atmar requested that the U.S. military assume control over DynCorp training centres in response, but the U.S. embassy claimed that this was not "legally possible under the DynCorp contract".[27] In 2011, an Afghan mother in the Konduz province reported that her 12-year-old son had been chained to a bed and raped for two weeks by an Afghan Local Police (ALP) commander named Abdul Rahman. When confronted, Rahman laughed and confessed. He was subsequently severely beaten by two U.S. Special Forces soldiers and thrown off the base.[28] The soldiers were involuntarily separated from the military, but later reinstated after a lengthy legal case.[29] As a direct result of this incident, legislation was created called the "Mandating America's Responsibility to Limit Abuse, Negligence and Depravity", or "Martland Act" named after Special Forces Sgt. 1st Class Charles Martland.[30] In a 2013 documentary by Vice Media titled This Is What Winning Looks Like, British independent film-maker Ben Anderson describes the systematic kidnapping, sexual enslavement and murder of young men and boys by local security forces in the Afghan city of Sangin. The film depicts several scenes of Anderson along with American military personnel describing how difficult it is to work with the Afghan police considering the blatant molestation and rape of local youth. The documentary also contains footage of an American military advisor confronting the then-acting police chief on the abuse after a young boy is shot in the leg after trying to escape a police barracks. When the Marine suggests that the barracks be searched for children, and that any policeman found to be engaged in pedophilia be arrested and jailed, the high-ranking officer insists what occurs between the security forces and the boys is consensual, saying "[the boys] like being there and giving their asses at night". He went on to claim that this practice was historic and necessary, rhetorically asking: "If [my commanders] don't fuck the asses of those boys, what should they fuck? The pussies of their own grandmothers?"[33] In 2015, The New York Times reported that U.S. soldiers serving in Afghanistan were instructed by their commanders to ignore child sexual abuse being carried out by Afghan security forces, except "when rape is being used as a weapon of war". American soldiers have been instructed not to intervene—in some cases, not even when their Afghan allies have abused boys on military bases, according to interviews and court records. But the U.S. soldiers have been increasingly troubled that instead of weeding out pedophiles, the U.S. military was arming them against the Taliban and placing them as the police commanders of villages—and doing little when they began abusing children.[16][34] Повелете да видите со какви креатури од луѓе (ќе) си имате работа.
Зошто ли се непожелни за државите соседи, и за останатите по вера, обичаи и менталитет братски држави, арапски гиганти ? Што е тоа што Македонија може да го понуди а не Катар на пример ?
Ај за крај да си бидиме малку искрени. Колку и да се прајме на мутави, сето ова е масло на големите сили колку имаат желба да се борат. Еден пример ќе издвојам, овие талибанци, освен пушки и тенкови (под знак прашалник) што имаат друго? При ваков масовен напад, авионски бомбардери и толку ќе ги снемаше за 9 минути. Само едноставно Америка веќе изгуби желба да одржува во живот ваква држава каква што е оваа, особено по менталитет што силува и злоставува малолетници и тоа е океј за нив.