Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.927
    Да не се скараат со комшиите де, лошо е да си скаран со бесен комшија. Од друга страна, мк...хм...многу е фина со сите, сите ја сакаат...

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  2. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Верувам, имам гледано како живее обичниот народ таму. Работата е што Америте ќе ни ги донесат нивните пиунчиња, строго селектирани што дејствуваат по наредба. Останатите што ги спомнуваш лошо ќе завршат, за нив никој не мрда со прст.

Последна измена: 17 август 2021
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    За поголемиот дел од нив премија би било да им се даде кров над глава и да живеат на пример во некое малешевско село.
    Земи истражи да видиш во какви услови живеат.

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    загреота
    баш ќе те потсетам на коментаров после 1 година, кога и самата ќе видиш дека нема ни а од авганистанци да живеат тука
    не заборавај дека живееш во вукојебина а не во високо развиена држава каде што може да пружи добар живот
    и патем канада им понудила помош и покрај канада би ја одбрале мачедонија?? :rofl::rofl::rofl::rofl:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    ама кој рече дека они ќе сакаат тука да дојдат?
    Зајеф им понуди помош, но им понуди и канада, глупи ли се да ја одминат канада а да дојдат во мизеријава??

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    ок. да. но понудија помош и богати земји, вероватно ке одат таму овде нема ништо што може да им пружи државата

7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.106
    Тоа дека и жени и деца бегаат, малце нее возможно за нив тоа, така ни велат овие западњациве, ќе пуштат некоја жена од некоја амбасада, нивна слугинка и ќе речат еве не бегаат само мажи а тоа што по видеа и слики гледаме по аеродроми и 250.000 на иранско-турска граница само мажи нее битно, оти и тие се персонал и партнери на САД. :l:
    А кој рече дека од нас дека ќе останат трајно? Проблемот е во тоа што се за кратко, ќе дојдат, наеднаш ќе ја добијаат цела слобода, луксузи по хотели, ќе прават што им душа сака, ќе си силуваат, ќе напаѓаат и на крај ќе си заминат горе и за тоа никој ништо нема да одговара. Само ќе се уништат животи на девојки, стресови за родителите и ќе ни биде страв да излезиш навечер како во Германија пешки. Тоа е нешто слично како да се наоѓаш во ромскиве населби, само сега ќе биде Level Up.

На emiliana, nextredstyle, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.764
    20210817_061921.jpg

И макрон не ги прима. Ќе затворат граници, ќе си ги чуваме засекогаш.

Еден од овие силувал машко дете у Германија. Го ослободиле оти кај нив сексот со машки деца бил нормален, а он не разбирале германски и не знаел дека нема согласност за сексот.

На IRBBB, LejlaD, emiliana и 11 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Никој не ги депортира, сами си заминаа.
    Барем тие што јас ги познавам.
    Исто беа бегалци како овие.
    Од војна бегаа.
    Кој како можеше, така бегаше.
    Во војна нема ред.
    Брат му на прадедо ми сам избега во Ташкенд, после си отиде и семејството негово.
    Прабаба ми сама со три деца избега во Македонија, после и' се придружи прадедо ми, кога ги ослободија затворениците.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Како бре ја воспевавте Ленче (или како се викаше) од Велес, кога ги хранеше и згрижуваше мигрантите, сега наеднаш, обратни сте сите?
    Нели беше хумано да му се помогне на човек во мака?

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.764
    Дома да си ги примиш! Ленче им даваше да јадат и побрзо да одат надвор, не да останат у Македонија! Сите помагавме да си одат! Само ти седеше дома! Хумано е и да не им наштетиш на тие што зеле кредити на 30 години за да имаат куќа, а ќе мораат да бегаат од вакви како тебе!

На SexiLy, IRBBB, Indiegurl и 18 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Па и овие привремено ќе ги згрижиме, не ќе останат во Македонија.

13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.620
    Од сите држави, ама баш од сите држави, јаката Македонија е таа што ќе ги прибере,земја која за своите граѓани не може да се погрижи ?!
    Во ист кош со КОСОВО И АЛБАНИЈА?
    Не ти звони звончето ?

На Guns N` Roses, IRBBB, Reina.Gitana и 6 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ми ѕвони одамна ѕвончето, ама ај спротивстави и' се на САД.
    Пробај.
    Пробале многумина.
    Неславно завршиле.

Се' што можеш да направиш е да преговараш за условите под кои ќе ги примиш и колкав период ќе ги згрижиш.

15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    57.256
    Да Вајлд, "баш така"...многу ќе испреговараат нашите во наша полза..

Поарно е воопшто да не се случи кампот..ако се случи веќе маф ни е работата!!!

На Guns N` Roses, Reina.Gitana, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.764
    Ајде бе. Цела Европа се затвора и не ги прима. Ќе ни останат сосе ташаци. Франција, Чешка, Полска, веќе кажаа не. За некој ден и другите. А нашата шупелка сам ги покани.
    Им градиме центар у Бардовци, за 3000 луѓе. Кава непрокопсана држава. За некој месец ние ќе бегаме од тука.

На Guns N` Roses, Ugly Duckling, IRBBB и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.764
    Сад не бараше да ги примиме, сами се пријавивме! Заев самоиницијативно побара! Ужас!

На Guns N` Roses, IRBBB, Reina.Gitana и 11 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Како да не побарал самоиницијативно.
    Од политички аспект, знае дека ќе губи поени, не би си го направил сам на себе тоа, оти слатка е фотељата.

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.070
    Допаѓања:
    134.764
    Поени? За кај му се? Он сега ги изгуби изборите тука, поените нека си ги носи у Грчка!
    Ние ќе патиме оти он не знае да си ја заштити државата и народот! Сам побара! Сам кажа! Или лажел, сакаш да кажеш дека е лажго?

На Guns N` Roses, Reina.Gitana, Ева33 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.804
    И јас дома зборувам, зошто нив не ги прими Катар кога е една од најбогатите земји на светот? Дубаи? ОАЕ?Египет?Јордан? Зошто не им помогнат муслиманските земји? Тие овде доаѓаат со цел. Прво потекуваат од фанатички регион, таму исламот се практикува до граници на фанатизам, а друго цел живот се во војна, и не можат тие по никој основ да се нормални. Жално што на ФБ видов многу коментари дека се ќе биде ок, луѓе биле. Жално. Зарем не сте свесни колку народ во малите општини нема од што да живее? Треба отпор сега и веднаш. Инаку, за 10 години не само двајца Роми и двајца Албанци, и двајца Авганистанци на грб ќе имаме, а ќе бидеме тероризирани. Тоа дека ќе плати САД за нив, може и да не плати.

На Guns N` Roses, Ева33, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.