Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    40.042
    Од Иран/Ирак е таа слика. Кружи одамна по интернет.

Во Авганистан вакви биле:

Малце по конзервативно од останатите муслимански земји. Е после дојде Америка и им го воспостави Шеријатот за да ги владее, и ги уназади 200 години.
    И во Авганистан, тие ги поддржуваа Муџахедините во борбата против СССР, па потоа Талибанциве излегоа како подгрупа кои се свртија против нив.

На Waverly Raven, Rama, Bratot и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Ocean Waves

Ocean Waves Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    108
    Тој не беше од Косово? Мислам дека не беше мигрант.

Ние сме задња рупа на свирало се знае дека кај нас ќе ги начукаат да знаевме политика да водиме сигурно ќе избегневме да ги сместат кај нас.

3. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.258

А таа слика конкретно е мислам од Иран пред исламската револуција.

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    А,ти уште ли паѓаш на лаги од левичарски лажговци,од кои дел е и медиумот што си го постирала?
    Не е сè како што мислиш.
    Зошто на фотографии и снимки има повеќе мажи?
    Што мислиш,зошто некои држави рекоа дека нема да ги примат?
    Зошто им е страв од бегалци и мигранти од Истокот кои се одгледувани со радикален Ислам?
    Кој изврши терористички напади?
    Што доживеаја Европски девојки во нивните држави ради бегалци и мигранти од Истокот?
    И одговорноста е само на САД оти они им ја уништија татковината и само они се должни да ги приберат.Другите држави(меѓу кои и ние)треба да понудат друг вид на помош.

На IRBBB, emiliana, Rama и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Од кај и да бил, радикален ислам е во прашање. Ако ги прими Европа, таа терористичка мрежа само ќе се зајакне и засили. Исти ми се сите и за иста кауза се борат.

На IRBBB, VDT2906, emiliana и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.710
    Една од најпроширените слики по нетов на која има повеќе мажи е од 2018, со обичен десен клик и google image search се проверува, ама океј, јас „паѓам“ на официјални известувања :D
    Или можеби, само можеби, бидејќи екшли се работи за невини луѓе кои нормално при здрав разум нема да бегаат од една во друга диктатура :headbang:

Сериозно, секоја чест на @WildMk што има трпение да се објаснува со вас. Да не се работеше за олку траорно хуманитарно прашање, ќе беше смешно, али не е.
    Толку од мене.

На Pixi5 и WildMk им се допаѓа ова.
  7. Ocean Waves

Ocean Waves Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    108
    Такви коментари од типот колку се невини имаше и за сиријците па почнаа бомбашки напади и силувања (Франција, Шведска, Германија...)

Него мене не ми е јасно како ние најпаметни излеговме да ги примаме тоа ми е симптоматично.
    А јас како што кажав немам јасен став околу ова зошто и мене ми е жал за нив но не знам колку е мудра одлуката.

На emiliana, Rama, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Ти таа слика ја гледаш? :D
    Сите овде коментираат за она што се гледа сега од повеќе странски медиуми.
    САД да беа хумани ќе речеа ние ќе ги прибереме оти и ради нас се во ваква ситуација,вие само пратете пакети со храна,вода и производи за хигиена и одвојте авион-два за превоз до друга држава,па ние да ги преземеме од таму.

На Rama и Idedemja им се допаѓа ова.
  9. zoya

zoya Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    273
    Тие "невини" луѓе му служеа на окупаторот, и сега знаат што ги чека од сопствениот народ, затоа бегаат. А нормално, никој не сака предавници, затоа "газдите" нивни не ги примаат, туку ќе ни ги тупнат нам и останати вукојебини под нивна окупација. Simple as that.

На SexiLy, Rama, Tanjamm и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    На IRBBB, Rama, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Значи ние од цел свет најхумани, а? Би одела во камповите да помагаш? Вдоми бе некој, траорно прашање е во прашање.

На IRBBB, Rama, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ocean Waves

Ocean Waves Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    108
    На Tanjamm, Oneofakind, zoya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zoya

zoya Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    273
    Првите 5 точки се исполнети, останува уште шестата, а и на добар пат се да ја исполнат.

А тоа со населувањето и државјанствата е веќе овозможено со новиот Закон за државјанство. Ќе ги штанцаат без проблем, уште да ги донесат луѓето.

На Rama, темјанушка, Peanut Butter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Не делат иста идеологија, овие што ги наброи со исклучок на Судиска Арабија (иако знам пилоткиња лезбејка која јавно се прокламира и си шета слободно низ СА, и тоа облечена како облека за мажи) се поранешни UK колонии кои од 60-те до 90-те години се ослободиле од UK Queen.

Знаеш која е разликата меѓу нив и Авганистан/Ирак/Иран/Сирија...?

Балканот беше под Османлиска империја, а Западот си беше ослободен со прогресивни идеи. Или Македонија со Данска/Шведска да ја споредеш. Особено Кувајт и ОАЕ. Си била на забава во Дубаи? Јас тврдам дека беа поопуштени од LA и Las Vegas. Особено што голем дел во Дубаи се UK expats или поранешни UK колонии (вклучително и Индија и Хонгконг). Од UK кога слават, се опиваат до бесознание и голи дома си бегаат. Во буквална смисла на зборот.

Ако има членки кои се/биле некад или живеат еве нека коментираат слободно.

Можеш да ги пријавиш и одма мерки превземаат. Не смеат да те допрат, кражби нема, напади нема. Што би кажал полицаецот ако правиш прекршок па макар и најмал, заврти се на страната на камерата и насмевни се, за да испаднеш поубав на казната.

Зошто Kuwait, OAE, Jordan и Qatar, па и Oman and Yemen кои покрај сите напори успешно се декларираа како најпосакувани туристички места (OAE особено) да ја рушат сликата, кога не придонесувале за војна? Трн во здрава нога не се ставало, ама што знаеме ние.

Секогаш ми се предолги постовиве, ама тој што беше во кампот 2015 ќе знае што допрва доаѓа.

Жители кои за малку пари си ја продале сопствената земја, семејства и сограѓани.

Мажи кои 20+ години војувале од еден во друг режим, на сите страни, па се декларирани како предавници и никој не ги прифаќа.

Жени кои раѓаат 5+ деца и сакаат машка челад за да има кој да се бори. Ми кажа во лице јас ги родив и за мене ќе умрат. А девојчината растат со истата идеологија и уште од мали ги договараат, ако им најдат мажи од Запад па макар и старци.
    Јас тие што ги видов, девојките им беа ветени за момци од Западна Европа.

Жени, кои одбиваат да работат, велејќи дека тоа е за мажи. А така ги воспитуваат и децата. Затоа и мажи бегаат за да ги обезбедат или земат и нив. Жени за кои правото на збор, мислење и политика е машка работа.

Родители кои на новороденчиња инсталираа бомби, жени самоубијци т.н. црни вдовици, деца кои од мали знаат што е снајпер и золја, и веќе убиле/повредиле војници.

Мажи кои силувале жени, деца па дури и лешеви. Лешеви кои изгориле кога се палеа нафтените пумпи. За ова има и филм. 3 недели си ги влечкале лешевите за да имаат односи со нив.

Тука ќе престанам, зошто е веќе доволно. Нема смисла веќе да се докажувам со партиски војници кој не сакаат да размислат со сопствената глава. Колку и да кажувме, тие не менуваат мислење.

Душата ме боли за сите деца кои се родиле во тие земји, бидејќи тие се најневини, но подоцна од родителите/околината во која живееле го прифаќаат и прокламираат тој идеал. Колку и да сакаме да промениме, враќање назад нема. Знам дека има невини, ама зарем од место во кое не гледа никој никого и преку лешеви се гази, невините ќе дојдат?

А @WildMk како најгласна беше ли ти во 2015 во камповите. Јас тоа го видов и доживеав, кажи ми што виде ти?

Дај Боже да грешам. Дај Боже. Јас лично не само тука, на еден по еден би им се извинила.

На SexiLy, IRBBB, VDT2906 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    И да не се заседнат овие и стварно да имаат само привремен престој,може да бидат проблем за државава.
    Во пандемија сме.
    Дали стварно некој ќе провери и пази дали се болни или вакцинирани?
    Треба да се направат проверки за нивните постапки во Авганистан.Ама,тешко некој да се замара да проверува.
    Дали стварно некој ќе пази што ќе прават за време на престојот?
    Никој не негира дека има невини меѓу бегалците,ама никој не може да знае дали сите тие се невини.
    Дел од терористите кои извршиле терористички напади во светов не делувале лоши на хартија.
    Не е сè и секој како што изгледа.
    Поради тоа не треба да се зема залет без проверки и гаранции.

На emiliana, Rama, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ocean Waves

Ocean Waves Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    108
    Мислам дека делат иста идеологија, гледав една статистика кај е најопасно за хомосексуалци втора земја беше Катар имаат смртна казна за хомосексуалци а Дубаи за туристи е Лас Вегас да но они се исто радикални знам имаше случај Норвежанка ја силувале во Дубаи и она завршила во затвор затоа што била неприкладно облечена ја обвиниле дека е крива.

https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23381448

Последна измена: 17 август 2021
    На Tanjamm и Cka им се допаѓа ова.
  17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Вие што сакате талибанциве да дојдат тука да одите во камповите и да ја покажете вашата голема хуманост таму.

На Hellobeautiful, LovelyGirl3, emiliana и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Немој да ме утепате што ќе пишам ова зошто не ми се допаѓа идолизирањето на Грујо иако за многу работи беше во право и учини на народецов наш, пензионери, студенти, работници...
    Ама тој ова го знае затоа што и него му беше понудено истово од Америте за да задржи власт, само тој не прифати затоа што негово лично, а и на многу тогашни сопартијци видување беше да ќе промениме уставно за надворешна употреба ама за внатрешна само Македонија, и донекаде ќе беше win-win ситуација за сите засегнати странки во споров со името. Ама клето Турче, овај Грче не попуштија, да ги стегнеа малку и да не се понудеше предвникот З.З. како секад прв да рипа секаде, да рече без да размисли може и ќе биднеше вака, ама што знам можеби и не, знам многу сум идеалист, не ме каменувајте плиззз
    За мигрантиве пишав досега што мислам најразумен од се прочитано досега ми е ставот на Некст и најкечи ми е смислата за хумот во врска со утврдување на државјанството на идните млади европејчиња на Биља:D
    Нов апдејт утре-стејд тјунед, оукеј во исто време на исто место со повеќе информации од дописникот ''За европските работи'':mm:

На Rama, Tanjamm и темјанушка им се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Ова најискрено ти го викам, се надевам дека ќе сум грешка. И пишав, ако нема инциденти со овие луѓе јас прва ќе кажам дека сум погрешила.

Од тоа што го видов и слушнав коа бев на размена у Шведска добив многу поинаков впечаток. Колешките таму многу поинаква ситуација раскажаа отколку тоа што се збори по медиуми.

Времето ќе покаже дали ни бил оправдан стравот или не. Ќе збориме понатаму на истава тема.

На Waverly Raven, SexiLy, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Screenshot_20210817_183901.jpg 6,180,380,450..
    Албанија наводно ќе примила 2000.
    Се некако мислам дека некаде прочитав за кај нас бројка од 3000.

На Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.