На гоогле ќе најдеш, централен штаб на вмро скопје или по градови мора да ги има. Тоест општинским комитети се на ВМРО. По градови мора да има броеви. Пишав сега на ѕид и кај Заев и кај Мицко. Да покренат протест. Пишете им и во инбокс, ам ви е срам вака јавно да гледаат. Имам два профила кои не се лажни, а ги управувам. Сега ќе пишам.
Кога сакаш да примиш некого,треба да направиш детален background check и да преземеш мерки на претпазливост. Може и се сите тие ок и невини луѓе,ама и да бидат кратко во државава може да се јави проблем. Во пандемија сме. Не знаеме дали некој ќе контролира и тоа дали добро ќе контролира дали се здрави или заразени,или вакцинирани. Два дена вергламе дека САД е единствено одговорна за нивната ситуација и дека не треба да бара повеќе од основна помош. @WildMk Нормално е луѓето да изразат сомнеж во лица растени во радикална средина.Историјата и политиката го тераат човека да се сомнева.Никој овде не тврди дека сите тие се такви. Еве, @RainBow нека ги разгледа последниве 7-8 страни од темава и ако некоја пишала такво нешто,нека и го избрише мислењето.
Тие, баш тие, мигранти, авганистанци, меѓу нив екстремисти, тие што буквално никој не ги прима оти знаат што племе се, задоени со омраза и растени со пушка во рака. Има разлика од едното до другото. Те прашав само не ми кажа, дали ти ќе се чувствуваш безбедно да ја пуштиш ќерка ти да шета меѓу нив? Или ти лично?
А каква беше македонската средина пред 50 години? Знаеш какви беа нашите исселеници од тоа време? Исти ко овие! Од село појдени, необразовани, несвесни за себе си. Битола е исселенички град. Никој од тие што заминуваа тогаш не се интегрира во општеството. Живеат во макдонски мала, пазарат од македонски и спрпски продавници, сите се членови во црквите и ги финансираат со дебели пари, поќето не научија никогаш англиски! Никогаш!
И ние сме задоени со омраза. Еве во темава, ја читаме сите, откако е отворена! Се' мразиме! Странци мразиме, црнци мразиме, муслимани мразиме. Ние само знајме како треба, ние сме најдобри, најумни од сите Ако бевме ќе ја напраевме државава Скандинавија. Немаше да биди мало, корумпирано Го*ненце на сред Европа. Се преценувате!
НЕ СПОРЕДУВАЈТЕ МАКЕДОНЦИ СО ТЕРОРИСТИ И АВГАНИСТАНЦИ, НИКОГАШ. МАКЕДОНЦИТЕ СЕ НАЈМИРНИ ВО РЕГИОНОТ И ПОШИРОКО И ЗАТОА НИ ЦЕПАЛЕ ТЕРИТОРИЈА КАКО САКААТ И ДЕН ДЕНЕС НИ МАЛТРЕТИРААТ НАРОД. КОЈ МИСЛИ ДЕКА СМЕ ИСТИ СО НЕКАКВИ СИ ТЕОРИСТИ ОД АВГАНИСТАН, НЕКА СЕ ОБРАТИ КАЈ ЗАЕВ ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО ХОТЕЛ СО НИВ. НИЕ ГО МРАЗИМЕ ТОЈ ШТО НИ НАНЕЛ ЗЛО, НИЕ НЕ МРАЗИМЕ ЦИВИЛИЗИРАН НАРОД. МНОГУ МАКЕДОНЦИ ДУРИ ГИ САКААТ ТУРЦИТЕ КОИ ОВДЕ 5 ВЕКА СЕЧЕЛЕ ГЛАВИ ПО СВОЈ ЌЕИФ.
Македонците се најглупиот народ во Европа. Ако не беше најглупиот, немаше Македонија да биди ваква ко шо е! Пред очи ви е одговорот.
Не можеш! Точно! Баш тоа! Конзумеристички, себичен, преценет свет. Сите самоз а газот си гледаат. Тоа е реалноста. Ако имаш пари и моќ - одлично! Ако немаш, умри во калта, мрсулот не го фрлаат на тебе!
Поука од срањава со "мигрантиве" и тезгите и тргувањата на Заев и компанија: Не ја продавај својата држава за грст долари, плата во администрација, ниту за EU, NATO или Америка. Еден ден ќе те напуштат или ќе те товарат како стока во карго авион, а ТИ ќе бидеш без своја земја NORTMACEDONIANЧЕ...
Глупост не е исто што и тероризам и општа закана по безбедност. Ти ако седиш дома по цел ен и за себе мислиш дека си глупава и за твојот народ, твој проблем. Јас зборувам три странски јазици, и не се сметам за глупава.
Ти можеш и 16 странски јазици да зборуваш, пак мајндсетот ќе ти биде тој. И јас зборувам три странски јазици, а читани разбирам 10тина. И шо? То ме прај поарна од тебе? Не! Ме прај само да знам поќе јазици. Не ме прај поќе човечна.
Оти ме вреѓаш? Ти ако имаш проблем са собом и се чувствуваш глупава, ич не е тоа мој проблем. @RainBow навреда по национална основа!!!
Гледам не одговараш тоа што те прашувам. Мешаш баби и жаби. Не збориме за сиромави, болни, мирни луѓе па да се смилуваме ајде. Ако ти си солидарна бујрум оди помагај, понуди и ти што можеш. Јас не сум, макар тоа значело дека се преценувам и дека сум со омраза кон нив. Има доволно наш напатен народ кому треба да му се помогне и секојдневно летаат апели за истите.
Ја плаќам државата преку даноци и не ми смета тие пари да ги потрошат за помош на луѓе кои бегаат од воени подрачја!
А што мора ВМРО да ве води на протест ? Тие немаат и онака муда за ништо Ако веќе толку ви пречи ова, организирајте се сами, мора партија да ве води за раче ?
Кој народ се организирал кај нас сам? За на мочање бараат помош од партијата, ќе ти организирале протест. Самоиницијативно. Никогаш!
Па,не сме сите глупи и без осет. Спомнав 3 пати во темата дека треба да им се даде основна помош.Само не сум за нивно сместување без детална проверка и мерки на претпазливост.
Да бе чоек, ја заборајв Франкфуртската мафија од Велес. Си кажуваа меѓу себе, отворено, кој е заминат како 'хемичар' во Франкфурт. Цел град знаеше се'! И никому-ништо...