Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Нема шанси. Знаеш битолски дијалект, не знаеш литературен македонски. Наместо да се солидаризираш со својот народ кој се плаши, ти се солидаризираш со терористи.

На dea.18, Rama и emiliana им се допаѓа ова.
  2. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Епа тоа е тоа !

Тука само млатат празна слама :D

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.924
    Мене ми смета, оти државата нас не ни помогнала, народов нема пари за лечење, ама ок, нека има за потенцијални терористи.

На Oneo, dea.18, Katerina94 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ете.

Ќе се согласиме, да не се согласуваме и ќе гласаме за оние кои мислат ко нас.

То е демократија.

5. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    1.667
    Како можеш македонците да ги споредуваш со тоа нецивилизирано племе! Мои роднини се отидени во Австралија пред 50 години, овде биле образовани убаво скоцкани дотерани, чесни, воспитани, културни. Мојата тетка што е родена во Австралија не знае македонски, така да процени дали не знаат англиски.
    А што би им ние правиле овде на тие од Авганистан овде? За нас нема леб да јадеме уште тие ни фалат.

На Oneo, LejlaD, Ева33 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Привремено се овде.
    САД плаќа за престојот.

На crimson и daylight им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Кој гарантира дека меѓу тие што ќе дојдат нема радикални исламисти? Тие сигурно нема да земат и да кажат се претопуваат во масата луѓе за да бидат што помалце воочливи така и напаѓаат. Тие што вршат бомбашки напади не одат пример ако е жена облечена во бурка, зошто ќе привлече внимание туку се претопува со масата луѓе. Никој не мрази муслимани бар јас не не сакам радикали како што не сакам и христијани радикали има и такви. Тие радикали убиваат и луѓе кој се муслимани но не ја делат нивната идеологија и тие се " неверници". Бар за оваа тема имам многу читано и гледано документарци зошто ме интересирало што сакаат тие луѓе да постигнат со тоа. Они се кријат под тоа дека се " обрсправени" како муслимани и дека сакаат да го шират исламот. Тоа воопшто не е така тие не го шират правиот ислам туку изопачена идеологија и сите кој не се согласуваат со нив треба да умрат.

На Oneo, Waverly Raven, dea.18 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.924
    Барем не сме наивни па да се смееме додека ова може животот да ни го смени.
    Мене лично ме засега и ќе си го кажам мислењето.
    Дали ќе остане празна слама или не, ќе видиме. Зависи од нас.

На Ева33, Rama, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  9. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Знаеме колку ќе биде "привремено".

На Peanut Butter, Rama, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    САД го финансира целиот нивен трошок тука.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Нека ги, џабе збориме. Ќе почнат да чепат деца на улица кого кај ќе фатат во темно, тие тука ќе ми кажуваат биле човечни. Не си мислат за своите деца, па наводно мислеле таму за некои си странци со кои немаме никаква заедничка вредност. Не мора подалеку да гледаме, што не прими Србија таков народ?

На Oneo, friendy, Peanut Butter и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    1.667
    И други така беа "привремено", сакам да верувам дека е така.

На dea.18, friendy, Peanut Butter и 6 други им се допаѓа ова.
  13. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.924
    Гледаш никој не ги сака, никој.
    Ако беа арни сите вратите ќе им ги отвореа.
    Ама ние продадена држава, газот си го даваме на кого ќе стигнеме за некој денар во џеб.

На Oneo, Peanut Butter, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    САД ако се грижи одма ќе потроши дебели пари за да ги земе,нема да дава пари за сместување и остало на други. :D

На Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.
  15. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    41.924
    Оти САД не си ги зема кај нив кажи ми, па да си ги финансира таму?

На Oneo, SexiLy, Peanut Butter и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Самиот факт дека вчера беа 186, денес Османи вели 200, а потоа испаѓа 450 ти кажува дека нема да биде како што ветиле. Ќе плати Македончето со кожа. Баш ми е жал за Македонците. Вака да направеше некоја власт во странство, се ќе беше демолирано. А молчиме оти сме мирни.

На Oneo, IRBBB, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  17. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Одете на протест, искажете револт, никој не ви забранува.

На Pixi5, Tanjamm и WildMk им се допаѓа ова.
  18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Ќе останат " привремено" исто како косоварите и ќе почнат и тие војна после неколку години за права јер Албанците не дојдоа од Албанија да војуваат 2001 туку Косоварите војуваа.

На Oneo, Tanjamm, Katerina94 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Интересно интервју на англиски јазик направено крајот на јули годинава, со пакистанскиот премиер (поранешен атлет) во врска со Авганистан. Разјаснува некои работи од пакистанска перспектива но на мошне едноставен јазик, секој да разбере. Го препорачувам на сите заинтересирани за меѓународните односи.
    Самото интервју почнува на мин.3:45сек.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.502
    Вајд и другите кои ме цитирате и ми давате етикети дека сум исламофоб. Не сум задоена со омраза, уопште. Баш напротив, пред неколку години и јас го имав твојот мисловен процес. Прва се тепав за сите човекови права, прва бев да кажам дека на секој човек треба да му се даде шанса и светот го гледав низ призмата од одредени медиуми. Е после прошетав. Ќе го спомнам пак моето искуство со престој во Шведска пред да дипломирам (неколку години се во прашање) каде сите колешки, од прва до последна ми кажаа каде да се движам навечер, каде НИКАКО да не идам, каде е безбедно, а каде е огромна веројатноста да налетам на бегалец кој ако ми направи нешто, нема да одговара.

Зошто сите вие кои го поддржувате ова не ги коментирате нападите во Германија, низ неколку градови а највише во Келн што се случија на Нова Година 2015-16? Таа вечер пријавени се 561 случај на силување, сексуално злоупотребување и напади врз жени. До крај на 2016 се поднесени 1200 пријави од таа ноќ, тоа се 1200 жени кои претрпеле таква траума која ниеден политичар нема да може да им ја испере. Морници на рацете ме лазеа кога читав што се случувало, дека правеле ѕидови околу девојчиња, а притоа им ги кинеле облеките, ги фрлале на земја и да не продолжувам пошто језа ме фаќа.

Уште потажно беше тоа што сите пробаа да го заташкаат тоа, вклучувајќи ја Меркел и сите нејзини полтрони, меѓу кои и Хенриете Рекер (ЖЕНА бај д веј) кои не известија ништо за тоа. Тотален медиумски мрак, нарените денови кажуваа дека ноќта поминала мирно и дека немало инциденти. Среќа луѓето на твитер почнаа да зборат и набрзо се искочи на виделина. Ако уште те интересира за ова, линк, линк, линк.

Франција колку пати беше мета на терористички напади од бегалци? Во Виена лани ви текнува што се случи? Во Белгија, во уште еден куп држави. Слободно прогуглај напади од бегалци, врие интерентов, ќе имаш што да видиш.

И аман те молам со тоа мразите луѓе, мразите ова, мразите она. Не е омраза. Не е кај мене. Кај мене е страв. Да знам дека тие луѓе нема да прават тука инциденти нека дојдат ми е гајле. Не пари да им даваат, што сакаат нека им дадат. Само да не вознемируваат недолжни луѓе. Ама еве по 100ти пат, страв ми е, страв ми е дека после искачање ќе ме начека некој од нив и ќе поминам многу лошо.

А најниско од се е што не маваат по магарето туку по самарот. Агресијата не ја истураат кон агресорите, туку кон невини жени.

И ти и сите на форумов ме знаете колку сум заштитнички поставена према жената како единка, колку се борам за нивни права. Едноставно не можам да поддржам нешто што би им наштетило. Лицемерно ми е.

На Mia Fuentes, Oneo, Waverly Raven и 26 други им се допаѓа ова.