^ Каренин, снабдувачот за електрична енергија нема да му даде стипендија на студент кој знае да смени само една светилка и кој студира на филолошки Мене де Логично, не?
Секако дека е одлична. И на место е, многу јасно дека такви фирми ќе стипендираат потенцијален нивни кадар. И се ќе е во ред доколку тие стипендии одат навистина во рацете на студенти кои вредат, без никакви протекции и наместени стипендирања.
http://www.utrinski.com.mk/default.asp? ... 477749C820 Што да кажам за ова, освен срам и нечовечност. Се правиме хумани, збориме за квалитетно обазование и се величиме со нашите хеори кои ја промовираат нашата култура, а си плукаме по малкуте квалитетни писатели и автори што ги имаме. Умрен човек лустрираат, зашто нека ми објасни некој? Кај е сега владиката или поповите кои толку се бореа против абортусот, да се побунат за тоа што се случува сега? Нели за умрените луѓе според цркавата не треба да е вознемирува телото ни духот? Срамен е овој закон, срамен и само показател за врвната ни наша "демократија"! Али не некои си смрдли таму блогерки и блогери неписмени ќе ги величиме дека се некои си писатели, а по тоа квалитетното и вредното ќе плукаме. Да сум јас дел од неговото семејство, ова би било невидена навреда и сквернавење на неговото дело и придонес за македонската литература. Пу!!!
Претераа со лустрацијава одамна. Секоја држава има право да ги штити своите интереси и системот, тоа тогаш се случувало со таа цел и поминало. А зарем сега не не прислушкуваат и не не шпионираат? И тоа за туѓи интереси. Албанците особено за интересите на Албанија и Косово или за некои тривијалности за да се обусловуваат луѓе со привнати работи за некои неважни работи и ситни информации (да,да...за жал...условување потоа со афери или со измислени работи со цел да се натераат на нешто), место да се брани државен интерес. Оваа алатка постоела и ќе постои, мора да постои за да се штити секоја држава, тогаш сме биле дел од таков систем и се правело што морало да се прави. Па кажете ми како тогаш би се грижеле за државните интереси дами и господо? Сега не е ништо поинаку, до душа и полошо... А и ајде да се замислиме зошто се има потреба да се обележат тие луѓе? За мене е жива глупост и уште еден од обидите за наводен квази патриотизам кој нема врска со реалноста и е повторно фокусиран на минатото, место иднината. А тоа што клучниот елемент за заштита на државата, армијата ја растураат системски, не е важно,ама ние сме Ацева фаланга. И што е со Славко Јаневски? Ќе му го тргнат и споменикот сега?! Отидоа предалеку,а не се гледаат себе си.
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 80&fref=ts Жално за Беличанец... А ова копитово не знам колку е свесно колку е ретардирано и колку личи на Боки 13 и дека тоа што сака да ја супресира својата геј ориентација со патриотски манири,нека не се лаже себе си. Безкруполозно говедо!
Следам, голем вознемир се крена околу лустрацијата на Славко Јаневски. А јас ете, уште пред една година во колумна ја прашав владата, што мајка бара споменик на Славко Јаневски во центарот на градот, кога на негово место треба да стојат спомениците на Стале Попов, Петре М. Андреевски, Живко Чинго. Секако дека наведов причина зошто му се исчудувам на поставениот споменик. Прашајте ги во семејството Солеви, прашајте ги живите роднини на Рацин (генијот што беше убиен по наредба на Страхил Гигов и Лазо Колишевски), па да ви соопштат како во 1945 година другарот Јаневски во придружба на агенти на тајната полиција, влегле во домот на Коста и насила собрале сè што поетот оставил дома напишано, за потоа истите тие писанија да исчезнат на чуден начин. Ќе ми речете, такво било времето. Аха, океј, такво било, насила се влегувало по куќи, ама дали и салиерштината била заштитен знак на тоа време, оти другарот Јаневски се истопори како прв македонски романописец со својот плагијат „Село зад седумте јасени“, плагијат на романот „Разорна ледина“ од рускиот автор Михаил Шолохов , за сметка на романот „Крпен живот“ од Стале Попов кој напишан морал да чека издавање само заради тоа што моќниот Славко требало да се напика во македонската книжевна историја. http://maktel.mk/kolumni-desno/item/133 ... ki-dzverki
Може секој се за кажува за него, да му измислуваат дека е плагијат, се научиле со тој збор плагијат за се и сешто а чисто верувам дека знаат за што е. Нека докажат бе дека е плагијат ако старно е, а не само вака да нафрлуваат клевети, или само за кодоши ги бива да докажуваат. Јас за клевета би ги тужела жими се. Срамота е ова чиста и голема срамота.
Вчера Шиптари и муслимани најверојатно пак нападнале Македонци кај Железара коишто се враќале од роденден. Повторно повредени и демолиран автомобил. До кога во оваа држава ќе се толерира гнасново племе? Драма во Железара, дваесет момчиња нападнале малолетници! Вистинска драма вчера вечер се случувала во населбата Железара. Бркотница со ножеви, камења метални шипки дури и српови. Единаесет малолетници кои биле на роденден, биле нападнати од дваесетина маскирани момчиња. Причината не ја знаат. Кога виделе дека толпата им се приближува забрзано, децата влегеле во автомобилот на братот на еден од групата кој дошол да ги земе од роденденот. Сите единаесет се качиле и пробале да избегаат. Но групата ги стигнала. Почнала да го демолира автомобилот, а според кажувањата на возачот, со нож го скршиле и стаклото на задното седиште. Три девојчиња се повредени. Се се случило многу брзо. Било како на хорор филм со холивудско сценарио раскажува нападнатото момче. Едно од девојчињата кое е со потешки повреди голтнало делови од скршеното стакло. Се наоѓа на клиниката за уво нос и грло каде треба да и биде направена хируршка интервенција. Другите две поминале со лесни телесни повреди и се пуштени на домашно лекување. Од МВР го потврдија инцидентот. Интередсно е што полицијаците биле во станот каде се одвивала забавата но само за да интервенираат по жалба за гласна музика. Иницидентот се случил подоцна, кога малолетниците се упатиле кон соседниот парк каде се случил нападот. Според МВР непознатите напаѓачи користеле најверојатно само камења. Се работи на расчистување на случајот. Извор: http://www.alfa.mk/News.aspx?id=59743#.Ud7twtI3CSp
Љубе Бошковски осуден на 12 години затвот http://24vesti.mk/boshkoski-dobi-12-god ... r%E2%80%9C Љубе Бошкоски доби 12 годишна затворска казна за случајот „Ровер“, за убиство на Марјан Тушевски и Киро Јанев. Првообвинетите четворица српски државјани, кои се сеуште во бегство, судот во отсуство ги осуди на доживотен затвор. Денешната пресуда е втора за Бошкоски. Претходно беше осуден на пет години затвор за нелегално финансирање на изборната кампања во 2011 година. Извор 24 часа вести
Мислам дека премногу го измачија и допрва ќе го мачат Љубе, но и тој претера. Пред изборите во периодот на последните денови на А1, абе уста не затвори. Навреди, навреди, еден куп. Буквално ми беше незгодно да го слушам. Многу се прсеше. Плукаше по владата во чие што време излезе од затвор. Затоа и пак влезе во затвор. Колку што ме нервира хроничното плукање „Бранко е крив“, толку и ми пречеа неговите директни и неаргументирани напади кон власта и кон Груевски. Е тоа ме нервира во врска со нашава политика. Имаме обичај да си ги повторуваме грешките на противниците кои ги чинеле пропаст. А први со ниски удари почнаа се знае кои и се знае преку кое средство. Само криво ми е што вакви профили на затвореници како што се Велија и Љубе добиваат преголеми казни за наши стандарди, а монструми како оние што убија пет рибари кои никому не пречеле си се извадија со лесно. Треба да ги смениме приоритетите, ма колку тоа да не се исплати на некого.
Не знаев... Шо станува со новинариве последно време ... и тоа баш позвучниве имиња? Прво Младенов, сега Беличанец... Да не грешам душа, ама nešto je trulo u državi Danskoj ... побаеги ми се сомнителни некои работи. http://www.youtube.com/watch?v=doRlwU0_qmU
Овие ја потценија лудоста на Паско или пак беа цело време свесни,но им одговараше дур ги делеа милионските суми. Познат начин на создавање на страв преку пример,а плус ова е со еден удар две муви. Демек ете гледате, се е тоа фарса наши и ваши, ние сме објективни, сите си ги апсиме што грешат. Јаден Паско, по кој саат ќе го мери времето поминато во затвор и самиот не знае сигурно.
Притворен е Паско. Ај белким ќе дочекаме правда во оваа земја, почнувајќи од овој лопов. Редно време беше. Којзнае какви мрсни зделки ги поматија сметките па дури сега го апсат. И Беличанец почина од срцев удар пред да креирате уште една теорија на заговор. Фокус се враќа назад такоџе.
^ Па и нема баш, зошто тие што ја делат никогаш самите нема да си доделат затвор. Така штоооо... А баш на чекор на пронаоѓањето на гробот на Александар. За тронка! Ама Грујо рекол ако до 15 јули не го најдеш, зандани за тебе! И ете ти! Сирот Паско. Сега сме неидентификуван народ на светот изгубени помеѓу Античките Македонци и Словените... кои ли сме? Ѕвезда водиља повеќе немаме.