А вие две три шо сте да препрочитате првичните информации кои беа. Најпрвин беа жени деца што соработувате таму со некои здружениа, за да после испаднат високо образовани личности и тоа многу повисоки бројки од што се кажа првично. Ме интересира дали изгуглавте за што се високо образовани, за организирање терористички напади и ракување со било какво оружје или?
Тоа е стратегија да ги прават луѓето глупи, другите што не разбираат д смислат дека лажеме, за да нема побуни од народот. Се е тоа насока нивна. Гледајте, како твитаат на твитер, така и тука истиот наратив. Се е тоа продадени души. Не им е страв дека ќерките ќе им ги силуваат, секако ќе биле силувани од тукашни.
И да се поштени тие луѓе,а Стојанка (во случајов Северна) се понудила(или можеби е уценета) да ги прибере,Талибанците може да ја нападнат.Може да ја нападнат оти таа решила по барање на Стивен(во случајов САД) да ги прибере. Талибанците љубат одмазда.
Какви се тие глупости дека некој одел таму и заработувал. Какви се тие глупави споредби. Имам другарка Ромка, влезе во АРМ и била во мировна мисија во Авганистан. Што требала, да даде отказ и да не оди? Па ќе одел некој друг, а таа дома ќе седи. Спредбите немаат логика со здрав разум. И за тие мисии не врбува западот, не дека со кеиф некој оди. Кога Талибанци го нападнаа принцот Хари пред некоја година, го одбранил македонски контингент. Што ми е гајле мене за Хари? Кај е сега тој да ги прибере? Друго, сега и јас мислев, што ако Талибанците се налутат на Македонија затоа што примиола соработници на САД, па колку сака нека се културни, и како одмазда преку терористички ќелии организира напади овде? Нека го нападнат Заев, Спасовски во тој случај, а не невин народ да трпи.
Баш имаат логика. Турите беа воени, за поддршка на НАТО кој го бомбардираше Афганистан. Качинг! кога им правеа сметките, не мислеа како ги заработиле тие пари?
Ќе ги приберат, ќе ги приберат. Сега ќе видиш каква хуманитарна криза ќе се створи, ако не направат нешто. Не им одговара да бидат уште толку нападнати. ЕУ ионака многу поени изгуби последнава година. Ако сакаат да опстанат, ќе мораат да го сменат пристапот. Ако не, Господ нека ни е напомош на сите!
650 се, не се 1.800. Не е лошо да освен курир и република, нешто друго да прочитате. Абе одете протестирајте, трет пат веќе исто пишувам. Кај имате протест, или невидливи ви се протестите?
Камо Македонците да беа одмаздлив народ! Јас баш мислам дека им фали повеќе инает и решителност. Повеќе борбеност! И достоинство. Не е погрешно да се бориш за своето, само така можеш да опстанеш и да не бидеш прегажен. Од оваа политика: ние сме фини, миролубиви, сите ги сакаме, се прифаќаме, нема фајде! Се губиш ко човек, ко индивидуа, ко нација. Всушност, нели е очигледно веќе? Што остана? Кој како стигне си дава за право да си бара дел, дал албанци, грци ил бугари...утре да не бидат и некои други. Мене ми е искрено многу жал. Сакам просперитет за оваа земја, ама со вакви на власт - нема! Не знам што уште останало да се даде од земјава и на кого, уште чекам ден Зајко ко ќе скришно собере партали и пари и ќе и каже адиос на државава, после се што (не)направи. И гајле го е за нас и држава и се.
Затоа што веќе има примено стотици илјади ако не и над милион од средината на 2015 година па навака. Но можно е да го промени привремено мислењето доколку ЕУ се согласи да му пушти уште понекоја милијарда помош.
Да, сето тоа фали. Дури и некој да рече дека Македонците се националисти, не се и би сакале да се. Ако бевме националисти, ова немаше да ни се случува. Сега на српски курир прочитав коментар „нека воведат и авганистански јазик како официјален, во оваа голема држава, лулка на демократијата во Македонија и пошироко“. Е тоа сме ние.
Тие си земаа плата, нешто повисока од таа редовната. Не се работи за некој голем профит. И живот на ризик.
Нивниот живот не беше во ризик, оти беа во помошни единици, ама помагаа на оние кои си џиткаа бомбичиња. Коло, коло наоколо