Абе еве сите Талибанци се закренаа Македонија да ја бомбардираат. Еден виц. Македонија и САД ги заоструваат односите. Македонија им џитка бомба на американците. Минуваат денови, нема реталиација. Пак Македонија џитка бомба, пак минат денови, пак ништо. Се јавува македонскиот престседател на претседателот на САД: - “Абе оти не возвраќате“? - “Само да ве најдам на картата! “
Само да се надеваме дека брзо ќе се покажат кои се штом ќе дојдат, па ако не ние, барем „браќава“ да се кренат и да ги отарасиме.
Албанците ќе се кренат ако милитантиве почнат да прават по тоа што се познати. Така да оставаме на Албанците, или па они ќе им се придружат.
Незнам зошто не кажат колку тоа привремено ќе бидат сместени тука. Ако е примвремено тоа може да бида од неколку денови до неколку месеци/години.
После зошто младиве македонци си бегаат од држава.Нема работа за нив ама има работа за талибанциве. Тие што го гласле Зајково нека се бесат јавно на плоштад.
Австралија со предупредување до нивните граѓани: Можни терористички напади во Македонија!! Знаат они убаво кои „хуманитарци и слободаши„ ќе ги донесат тука. *Само шуто и рогато e во одбранбена офанзива на IQ33..
Груевски ова немаше да го дозволи. Ја се селам за вас не знам, пошто реално нема да ми е сеедно ни до центар на раат да искочам помеѓу овие.
Ова ми дојде да си го обрзам планот за селење. Али ако има нешто, албанците ќе се тие што ќе се бунат први. А Зајкото, ќе го пратиме во Кабул малце.
Која заедница? Тие како тебе кои се платени да ја оправдуваат власта? Толку си сработиле и Авганистанците како заедница (по таа логика), сега нека си сркаат што си зготвиле. АЛО БЕ ЖЕНО, ти мислиш Американците се заслужни како народ што се богати? Не ме јеби, народот секаде во светот игра како што му свират и во 99% од ситуациите ништо не може да промени. Лапај си пари и лажи на друго место, овде не ти се исплати, анонимна си.
Не се грижете, нема да ни ги зимат работните места, бидејќи директно ќе бидат сместени во Парламент, Министерства, Судови, Влада... Разбравме веќе тоа не се обични луѓе, туку миротворци, откако воспоставија мир во Авганистан по 20+ години борба, сега ќе не средат за секунда. Ќе блискаме како Дијамант. Кој ќе биде како нас. А ние како добри домаќини, секој гостин го сместуваме на фотелја. Демократија at it's finest. Cleisthenes a.k.a "The father of democracy " и цел западен свет во иднина вода во решето ќе ни носат. Парадос е целокупното наше постоење.
Се надевам до Декември ќе им ги средат документите за заминување во странство. Сакам да верувам дека не се толку мутави да останат тука, туку ќе сакаат побрзо да си заминат.
Една недела помина, не ми се верува дека сите му ќутат на еден зајак. А демек патриоти биле, сакале нивните деца да имале иднина овде, нез што.
Демек 6,180,200,386,450 и се качува бројката. Ама,сВе е во главата на Вмровците. А,вчера на вести кажаа дека Талибанците сепак бараат соработници на НАТО. Негување на демократијата.Виц на годината. Ќе видиме дали ќе има и "к" од координација. Аиии,ептен се благодарни за слугувањето.