Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Најдов зашто, кој го интересира има моментално и на канал 5, еве и од тука
    http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=A ... FF91041DD3

Шта реќи, си нашле изгледа замена за перење на пари.
    Убаво викаа оние што им се смеевме, нико ни је сигуран :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    И што сега, домашен притвор само? Да не му падне косата ако поседи малку во притвор. Таму е уште поголем пекол од затвор.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.654
    Се си мислам дека Паско не плаќал како што треба!

На vinozito1 и tessie им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Памтам, едни времиња ништо не се дешаваше у земјава, у политиката, да си пукне човек од што немаше за што да се пише/прочита. Денеска има милиони теми, па верувам тешко им е на оние малкумина истражувачи у новинарството што останаа, оти не можат да си дозволат да се сконцентрираат на тоа што стварно треба, пак и веќе не знаеш што треба внимание,а што не...што е смислено за да ти го одвлече вниманието од друго,пошто и тоа е ко некој спин, ради трето и се така...
    Менталната болка,душата,срцето на премиерот ќе бидат залечени со 10 илјади еври http://a1on.mk/wordpress/archives/178747.
    Он, како беше, не го прифатил предлогот него тоа било предлог, „за кој ние сме изразиле волја да го дадеме на референдум за сите граѓани да можат да одлучат дали тој е прифатлив.“не по врат него по шија. Ама, што убави толкувачи на закони си имаме,шо бубави.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Еве за што се дискутира во земјите каде ништо посебно не се случува :D
    http://off.net.mk/video/razno/za-shto-zboruvaat-lugjeto-shto-nemaat-problemi

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Затоа јас сакам политички азил да барам во Канада. :lol: Ама озбилно. Овде партијата не ги разбира моите амбиции и желби, ме гонат, во сон, на јаве, кај стигнат. :rofl:

Туку, не дека сакам да и пркосам на Лилит, ама мислам дека Паско го пронашол ацевиот гроб ама го крие, тоа ќе му биде главен удар во доказната постапка, ќе мора да го ослободат за да им каже кај е и македонскиот народ да го утврди својот изгубен идентитет.

7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    4.273
    За Паско Кузман слушнав дека наводно не дозволувал (што му е и должност соодветно институцијата во која работи) да се гради врз земјиште богато со археолошки артефакти. Некому тоа ги матело бизнис сметките и ќарот, па решиле да му направат проблем и го тргнат на страна. :?:

Можеби оваа видео снимка на Скопје од 1986 год. ги одразува тие времиња, времиња кога многумина од нас можеби не беа ниту родени или беа премногу малечки. Ми привлече еден коментар во врска со видеото кој вели, цитирам: „Мирно,тивко,празно полиција си седи прати ситуација кој што прави нема галама нема сообраќај како сега...еххх„ - крај на цитат

http://www.youtube.com/watch?v=IzKfFuGOz3E

8. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
  9. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Остај ти ова работа туку Владимир Ѓорчев на четврто ќе одел....

10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Canary јас баш прееска го гледав на телевизија. Кај трето па уште сега кажува дека ќе идел и на четврто дете. :o Нека му се живи и здрави ама друго сака да каже авторов очигледно. :lol: Работава еве ние како воспоставувачи и најголеми поддржувачи на законот го применуваме на дело. :D А впрочем јас не ни знаев дека е женет. :^)

11. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    ^^Ама политички настан...

12. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Јас пак мислев смешно ќе е... Silly me |(

13. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Па и не сте вие криви што вестите се претворија во нешто налик естрадни магазини.

14. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    http://www.youtube.com/watch?v=ilOq8ZeS3Qo

Битно дознавме, што иде после Декември, уф :whew: ми олесна, конечно некој одоговор на вакви суштински прашања!

Се поклонувам, маестро :bow:

На Champs.Elysees, esperanca и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.218
    Леле говорот на Грујо прееска, психички ме измори. Политички говор у еден тон. Дефинитивно имаме политичари кои се многу,многу лоши оратори. Говор од 40 минути во монотон глас...кој има концентрација да го слуша тоа? 10 минути се доволни да поентираш и да мотивираш,а не политички да го тупиш. Јас се чудам како се воздржа да не го спомна Бранко.

Туку ај ова што го бараат ВМРО да се среди уставно бракот (тоа нема да го коментирам, мислам...јасно е де)...туку ДУХОВИТИТЕ сдсмовци што се подбиваат со конкретноста на ЕДЕН маж и ЕДНА жена,а се бават активно со политика...ми укажува колку се прости и немаат поим од битноста на конкретноста на законите, правата и уставот. И како такви луѓе мислат дека се достојни за политичка активираност нека ми кажат, утре во парламент ќе гласаат закони... ќумрам!

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    ^тамн бре те предложија за премиер(правилно би било премиерка) ќе гласаме сите за тебе, едно лоби ко ќе ти мавеме иГрујо има да се чуди што го снашло.
    Епа тешко е да се учат говори од вечер за сабалје тешко е, немал време да извежба и дикција и се у комплет.
    Писмена по македонски јазик во прво оделение, all over again :rofl:

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Господе зошто си не создал ??!! :(
    Се срамам што дишам ист воздух со вакви убијци и што одам под исто небо со нив.
    Нека не удри некоја комета нека ја збрише земјава со се сите луѓе, можеби ќе не наследи нешто посовршено, похумано, лишено од секаква злоба.

Морам да го сокријам видеото во спојлер, кој мисли дека може да погледне нека го отвори линкот

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.218
    И запамтете не одиме за да се видиме, за да пиеме пивце после тоа, за колку нешто да се дешава и за да бидеме видени. Ок? Зошто секој пат тоа го правите и кренав раце од одење по протести, зошто ми се згади од муабет од типот одам да протестирам пошо женски се палат на тоа или зошто друштвото оди. И сите вие хипстери што поседувате Никон/ Канон фотоапарат, помалку од година, ве молам задржете си ги дома, зошто ми се кака кога ќе ве видам на протести како штракате и се занесувате дека сте фотографи кои ги ловат моментите на човечка бунтовност,истовремено и сплотеност.
    Зошто бе пичка му матер не се налутите за сериозно???
    http://www.makdenes.org/archive/news/20 ... d=25065971

На Bozica1980 и WildCherry им се допаѓа ова.
  20. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Секоја година се нешто ке ни се деси и сите некако се одлучуваме за протест, а коа ке дојде моментот си седиме дома и си глеаме на ТВ, ама нели исто ко да сме биле таму , шо има врска....
    Не сме ние тој менталитет, немаме ние таков дух да би излегле сите и да кажеме што ни лежи или да кажеме едно гнило СТОП за све што се прави ... Затоа и ке си трпиме, затоа и ке се уништуваат градовите .
    Никој не ни е крив на крај па .