Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    12.809
    Па реално треба да земам доста повисока сума и газдите во приватен сектор не се добри. Јас работам приватно, не сум во администрација. Не бегам од тоа што сум пишала. Стојам зад секој збор. Дали ти работиш воопшто нешто?

Од завист? Хахахах. Нели прочита дека си пофалив роднина кој на 22 години работи во германска фирма. Ххахахах. Тоа е за поздравување.

Јас тебе те охрабрив, да не губиш време овде, туку пакувај куферот.

Значи сите тие ќе си одат, така?

Не живеам само од плата. Пишав дека земам плус и хонорари. Така да, на тој начин е ок.

Убаво си пишав, за странство, ќе размислам и кога би имала понуда, што е и каква е понудата. Сигурно нема да одам сега да бидам келнерка пример, да работам 10 часа негде, и кога ќе покријам трошоци да имам исто како и овде, кога мене ми е битно да билдам стаж зошто би одела на таа варијанта.

Тоа што бев надвор и донесов пари, газдата сепак ми го чуваше местото во меѓувреме. Се знае зошто го чувал.

Последна измена: 22 август 2021
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    19.587
    Абе вие само продолжете да се карате, а овде фактичката состојбата не ја гледате која е разликата помеѓу 10 богати и еден милион одвај крај со крај шо сврзуваат. И после че изва еден просек од зелка и месо, дека сите јадиме сарма. :D

Секој си го бара чарето понастрана, оти овде се видело од повеќе аспекти. И сега некој мене да ми кажува дека е поголем патриот ако имал или немал пасош, а тој заобиколува триста закони и прописи и плаќање на даноци овде итн.

Државата не е да се сака само да се лупа со гради, туку и да се гради и одржува истата, но од друга страна ко ќе видиш колку таа НЕ ТЕ САКА е друга работа. Затоа џабе исправаме криви дрини, кој како има шанса да си фаќа пато и му посакувам среќа.

Јас многу пати имав шанса да странство, но не, си велев ќе завршам овде факултет ќе се вработам на соодветна работа и се ќе биди во ред. Овде сум роден, израснав, ја сакам државата, патриот сум во душата, али реалната слика е оваа, дека оваа држава не се грижи многу многу за своите граѓани.

На Sky-butterfly, IRBBB, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    То е то шо боли...
    Си ги бркаме децата надвор и кукаме оти си ги бркаме.

Во нас наоѓам вина, во никој друг.

На LejlaD, Stark и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.116
    Се додека овај народ му ќути на еден црпнат, ќе страда на големо.

edit: Јанша од 1991 од преминува во десно крило.
    IMG_20210822_192504.jpg

Последна измена: 22 август 2021
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    ЗЗ е џинџер балансиран, нема за него квалификативи како машко и женско:wasntme:

Ау, левичари од ЕУ, одма на превоспитување кај сорос анд ко]:)

На Ева33, Kanya и quattro им се допаѓа ова.
  6. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.596
    Допаѓања:
    15.927
    Драма на политичката сцена, Мицкоски vs. Апасиев :D

Понудата на Мицкоски:
    IMG_20210821_205502_347.jpg

Одговорот на Апасиев:

На GrimTheReaper и quattro им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.116
    Европа ги затвора вратите за мигрантите. Себастијан Курц изјави дека Австрија нема да ги отвори вратите за авганистанските мигранти. Но затоа вратите на балканот се отворени, нато и еу - рамо до рамо со сојузниците:l:

На cresa-jagoda, Rama, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Пф!
    Курц нацистот |(

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Улогата на САД во она што денес се случува во Афганистан.
    Ако ве интересира...

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    Со веќе примени повеќе од 40.000 Авганистанци, Австрија е дом на втората по големина авганистанска заедница во ЕУ во однос на сопственото население.
    Австрискиот канцелар постојано го отфрла приемот на уште Авганистанци. „Нема да има такво нешто под моето канцеларство“, рече Курц.
    Тој, исто така, се осврна и на „особено тешката интеграција“ на оваа популациска група. „Прифаќањето луѓе кои не можат да се интегрираат е огромен проблем за нас како земја“, рече Курц.​

Јбг ко не му се паднале хуманитарци и миротворци|(

На IRBBB, Rama, GrimTheReaper и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Јас верувам дека на Балканот ќе се вклопат. Сличен менталитет, Мк не е ни Австрија, ни Франција, ни шо ти ја знам.

На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    12.809
    Убав одговор даде Јанша и Курц исто. Соседите велат треба да се излезе на протест, сите се нервираме, ама да не бидеме како тие од 27 април, да не судат за тероризам после. Од тоа се плаши народот. Од реперкусии. „Тоа се опасни луѓе, и сите Авганистанци кои се во Австрија се шетаат во групи од по 20 луѓе, па буквално изгледаат страшно на улица“, вака искоментирал еден сосед кој е на привремена работа во Австрија.

На cresa-jagoda и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Точно. Тешко дека големите народи ќе дадат толкав број на предавници .
    Но сепак ,треба да се запамти дека на секоја окупаторска власт и доаѓа крајот.

Сомнително е малку што талибанците толку лесно ја превземаа власта , без оглед што се смета дека е ствар на договор со Америка.
    Можеби и " обичниот " измачен авганистански човек , избра слобода....на медиите не треба секако да им се верува во потполност...

Ако овие што доаѓаат ,останат на Балканот , а секако дека не им е тоа желбата ,тешко ќе биде , најмногу поради нивниот поданички карактер.

14. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Правилно постапено.

Нели викаа дека Заев ја формирал Левица? А сега видоа дека им се конкуренција па сакаат и тие да пропаднат како што се уништи цела ВМРО.

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.266
    На вести рекоа дека се изгазиле и истепале на аеродром за да се напикаат во авиони.Има жртви.
    И некој мисли дека такви луѓе ќе се интегрираат. :rofl:

На cresa-jagoda, Oneo, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Се согласувам со ова твое мислење. Дури ми е жал што кога веќе се родив тука, не се погодив некој предавник или кодош, овде таквите си владеат и имаат најубав живот. Ама не сум јас воспитана на тој начин, ниту издржувам во присуство на тие луѓе.

А крајот на секоја власт и доаѓа некогаш, не само на окупаторските. Лошото е што додека не се случи тоа, годините минуваат.

Последна измена: 23 август 2021
    На sonuvana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    А на фемина доста беше на таа тема штом нема протести. Вие (народот) од едно зајче е уцвикан, кога ќе дојдат Авганистанците прашање е од дома дали ќе излезете. Протести....

18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.266
    Глуп народ,силна држава(власт). 8)

На Ева33 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.970
    Види, тоа нема баш некоја врска со народот, тоа има врска со човечката природа. Да видиш фини Финци како не знаат ред да држат за ефтино пиво, тоа е смешно. Ова е жално, ама не е Македонија дел од решението на тој проблем.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.266
    Верувам.
    Знам дека во секој народ има и добри и лоши,ама темава периодов е за еден народ.
    Кажав неколку пати во темава дека единствен виновник за нивната ситуација е САД и дека САД треба да ги прибере.
    Македончето ќути наместо да залае и зарже,и ради тоа губи.