Не верувам дека Кичево ќе има градоначалник од ВМРО, затоа што е повикана дијаспората да дојде и да гласа овде и не се сомневам дека тоа ќе се случи.
Арно. Инаку, деновиве читав на фб имало напад на Ип адреси на оние кои лајкуваат кандидати на опозиција или независни. Откако го прочитав коментарот, и мене тоа ми се случи деновиве. Нападнаа ИП адреса, за малку немаше да си вратам мејл и линкедин. Имал ли некој вакво искуство?
Еве поздрав до сите што урлаа дека Левица треба да биде третата политичка опција. Се покажа дека е само лижигаз на ВМРО ДПМНЕ: https://telma.com.mk/2021/10/28/ново-мнозинство-во-скопје-објави-вмро/
Опаа ДПМНЕ, Левица и Алијанса&Алтернатива ги испратиле комуњарите одродени и УЧК во опозиција Ајде, здравје Боже ова да го видиме и во другите општини и секако на парламентарни избори.
Денес има средба помеѓу носителот на советничката листа на сдс и носителот на советничката листа од Вмро. Се надевам на освестување на Кичевчани
Инаку, кандидатот на ВМРО имал жена Албанка. Баш се зачудив, денеска читав. Се вика Линдита Лимани, имале 3 деца.
Јас пак мислам дека има двојно државјанство, за секој случај и за црни денови, како и многу од функционерине. Тоа е само мое искрено мислење.
Јас како што знам она прво се кандидираше како независен кандидат врз основ на собрани потписи од поддржувачи. Не секој од чиста мира ќе се кандидира. Мора да има нешто во позадина сепак.
Не е само таа, уште не почнале да работат луѓето, овие плачат од мака. Се скока па се вели оп, не обратно. Ќе ги видиме дали ги бива или не.
Бидејќи не од бањата граџанска и прогресивна Сдсм. И Зоќи Заев е осуден криминалец па не гледам нешто многу да се секираш.