Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    На Amelia и oblace1 им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.670
    Допаѓања:
    35.477
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    181.013
    На Bezimenka90, IRBBB и Amelia им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Оваа тензија на пола се должи на злоупотреба на новинарството и демократијата, а другата половина на плитките блефирања на лажните патриоти.

На referentka и Amelia им се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Абе Куманово да ти било албанскиот Беверли Хилс како го опиша :lol: Нека се отселат Албанците од ширум државата таму, да научат што е раскош, најубаво ќе биде. Не пишав за да се фалам дека имам голема куќа, туку не е помала од албанските куќи тука. Сосема нормални куќи по големина и изглед.

Ти сигурно љубомориш на оние празни кич куќи низ селата кои ги градат некои Албанци од дијаспората. Not my cup of tea. Оди и ти на печалба, работи, кхм, што и да треба, изгради си иста таква. Кој те држи?

А малку ли неквалификувани Македонци им ги узурпираат местата на поквалификуваните Македонци? :drunk:

Сета багра корумпирани професори, лекари, административци, судии... тие сите се Албанци?

И за криминалната приватизација од 90-те, Албанците да не се виновни?

Ти ништо не ме разбираш мене, т.е. ме разбираш колку што ги разбираш политичките прилики. Не ти носам јас терористи тука и не одобрувам, пре може да се каже дека ти ги носиш. Ти гласаш за коалиционите партнери на терористите, после Аргентина крива. Абе цела Латинска Америка. А тоа што волјата на народот кој дава легитимитет на политиките е испочитувана, не се важи, нели?

Мене најде да ми спомнува работа на државно. Не ме занима тоа, не пишувај што ќе ти дојде на памет.

Да, да, затоа читам плачки како ви ја земале државата, зашто јас сум им се плашела, а вие не. За мене никој не е никакво величество. Туку Македонците им се улизуваат, а зад грб лицемерно ги озборуваат, со свои очи сум била сведок. Ко што е пракса тука со секого впрочем. Типична балканштина. Та вие, та тие, мене се исто ми е, не ве ставам на пиедестал над нив. До душе, кога си брка работа човек, повеќе ќар има од нив, зашто повеќе од помош се, религијата така им налага. Они барем не му бараа мито на татко ми, ко што бараа гнаси од македонско потекло. И ко покоректни соработници се покажаа. Секако дека има и лоши луѓе кои се Албанци, ама не е црно-бело се како во нечии глави.

Последна измена: 9 ноември 2021
    На BloodElf му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Личните искуства со поединци нема да го променат фактот какви се. Земале и ќе земаат со таа идеа се. Косово ти е пример. Те молам за религија да не дискутираме во оваа тема. Впрочем и воошто немам што да дискутираме.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Па не ме тагнувај и не ме цитирај тогаш. Нека земаат, баш ми е гајле, ни први ни последни.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Не е до градот, до „бизнисот “ е. Се шверцува се и сешто. Преку Липково патот е чист. Прошетај во беровско, и во тетовско, кумановско, па спореди. Во македонските дуќани за еден геврек и за еден коверт даваат фискална, а албанските никој. Кого оштетуваат? Нас. Па не им купувам.

Последна измена: 9 ноември 2021
    На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    ОК. На 4 прашања од трет параграф натаму, нема одговор.

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Не сакам да те навредам, не се лути, ама тоа е реалноста. Знам луѓе кои се стари и цел век се во Германија, имаат средена куќа ( не палата), школувале три деца, омажиле, направиле свадби, ги одомиле, им купиле по еден автомобил. Ама тоа за 40 години во Германија, а за 4 години како некој има многу повеќе? И затоа западот ги држи. Дрога, оружје, проституција, трговија со органи. Во градов исчезнаа неколку деца Ромчиња, никој не ги најде. Со години се исчезнати. Не верувам дека постои Македонец кој ќе го направи тоа. Наводно се појавија шпекулации дека е најдено возило со опрема за сецирање накај Косово. Шпекулација, во која може да има делумна вистина.

Велиш нека земаат, баш ми е гајле. Дали ако утре ти упаднат во куќа со оружје, како што правеа во тетовско и кумановско, те претепаат и избркаат, ќе мислиш исто? Оти тие така земаат. Последните Срби кои се лекувале во болница во Приштина, пред да почне војната, терористи од УЧК на живо ги сечеле и им ваделе органи. Имаше интервјуа во кои терористот јавно објаснуваше како тоа го извел. Кој гарантира дека тоа нема да се случи по 10 години во Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово?

11. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Како мислиш ти да ги спречиш? Еве, шверцувај и ти. Или роди 10 деца како некоја Шпреса. Ќе се најдат и други како тебе, па бркајте ги на кондиција. Немаат они деца ко порано.

12. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Ова не важи за сите дуќани. Исто ко што не плаќаат сите Мк струја, на пример извесни политичари и нивен круг, да не спомнувам имиња за да не се налутат нивните фанови на форумот.

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Нема да шверцувам. И за тоа треба да имаш канал и ген. Тие се помагаат. И не ми требаат палати. Јас сакам просечен живот, не раскош и не знам што. Со нив да се бркаш е невозможно, уникатни се во светот, такви нема на друго место, само ти кажувам дека системаски и плански уништуваат се. Зошто кршат гробови во Матечје кога таму православните не живеат? Нив и мртви православци им пречат додека ние велиме „сеедно ми е. што дека“. Не ми е сеедно. Тоа што еднаш те услужиле, а за тоа земаат плата, не покажува дека се нешто посебно добри. Што не се така добри во Тетово? Почнаа да им викаат „вие не сте ни 20%, нема документ само на македонски јазик“, ова за извод, извесна Билјана се жалеше.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Нема да веруваш дека пред едно 10 години, мој другар вработен во ЕВН кога одеа да сечат струја за неплаќање во Липково, водеа со себе луѓе од агенција за обезбедување. Па се што се троши мора да се плати. Така е и случајот со Романовце, каде немало вода, а во суштина само Македонците плаќање и 3 пати биле оштетени пумпите. Значи полевале ниви, а не плаќале.

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Еве ќе ти одговорам и на остатокот. Полуписмени колку сакаш во државно, ама тоа се Македонци од Македонија, тие не отишле да се тепаат во Косово и Албанија за да им дадат работа. Приватизацијата е одамна, за тоа не сум економист да кажам дали било ок. Бранко си кажа дека згрешил. Дали Данела крадела струја не знам исто ко што не знам дали има бугарски пасош.

Во наредни 50 години нема влада без албански партии. Ти мислиш дека само ДУИ се терористи, а и во ДПА има и во другите има сигурно. Јас знам терористи во ДПА.

Претходниот градоначалник уценет од ДУИ не оти му е гајле, одобрија 5.000 евра помош за некои таму симболични поплави во Албанија, прашање е дали имало штети воопшто. Ги почестивме 5.000 евра. Дали имал избор градоначалникот? Не. Ако ги одбие за тоа ќе барале друго, ќе го УЦЕНУВААТ, а тие 4 советници од ДУИ му се коалиција. А зошто ние да не гласаме и да ја сузбиеме таа нивна политичка моќ, и градоначалникот да си брка работа, а не да се замара со нивните групи уцени, оти 1 советник минус, плус може да значи.

16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.599
    Допаѓања:
    15.940
    (ВИДЕО) Заев со аплауз пречекан во СДСМ
    zoran-zaev-488789.jpg

СДСМ одлучи Заев да ги одложи двете оставки на неодредено време
    11.gif

Последна измена: 10 ноември 2021
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    Како си игра Заев и со народ и со држава, жал ми е за сите нас овде. Мислев конечно едно нешто што кажа ќе го исполни и ни тоа не го направи. Ништо, ниту еднаш не си остана на зборот. Како уште некој му верува?

На x-MajaEsposito-x и supergirlmb им се допаѓа ова.
  18. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Јас ти кажувам начини како да ја спасиш Македонија и да ги детронозираш Албанците, секако не ти сама, ете имаш истомисленици, ние непатриотите ќе стоиме настрана и нема да ви пречиме, саде вие бидете сложни - ПАК НЕ ЧИНИ. Па како ти мислиш дека функционира овој свет, Тања, како? ;( Мислиш дека западот ќе бил олку моќен денес, без маките на луѓето од други континенти и раси?

Спремна си за забегани идеологии, ама не си за акција, епа ќе бидеш далеку од целта македонија да се уреди по твое :) Не би раѓала многу деца за повторно да ја населите земјава, м?
    Дај читај ме убаво и размисли пред да реплицираш, вака како со ѕидот да комуницирам. Пола и повеќе од она што пишувам извртуваш колку нешто да се каже. Ич не сакам такви луѓе, брзоплети кои многу зборуваат.
    Oh honey... ти мислиш дека политичарите се на твоја страна? Па во случај Македонците да се освестат (зборувам за вистинско освестување, не како твоето "просечен живот и глас на избори") тие први ќе ги вклучат Албанците на дугме, тие ќе направат војна, за што Албанците им се неопходни.
    Бранко е asshole, тој требаше затвор да има одлежано досега. А ти којзнае колку пати имаш гласано за него, ама добро, сепак тој не е Албанец. Колку што е познато :lol:

На BloodElf му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.670
    Допаѓања:
    35.477
    ???

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.825
    Јас бев дете кога Бранко беше на власт и не сум го гласала. ( Ти навистина мислиш дека сум пензионерка, мала шала). Не го бранам Заев, ама тој никогаш немаше да смени име ако не бевме „мултиетничка држава“, која се соочува со „предизвици“ и во регионот има идеи за размена на територии меѓу Косово и Србија. Ова е кажано повеќе пати.

Инаку, веќе немаат наталитет како порано. И кај нив ќе сретнеш жена која не е мажена, а има 30 години, што порано беше реткост. Права никој нема да им одземе веќе, без разлика дали ќе паднат за 5 или 10%. Ти кажав што правам, не купувам од нив, ако тој работи на црно, нема јас што да му правам промет. Имот никогаш не би продала. Има и такви кои не продаваат ни за 1.000 евра по квадрат, оти мислат дека после комшиите ќе чукаат глава од ѕид. Во албанска фирма фирма никогаш не би работела (имам и колешки кои го мислат истото). Пред 3 години, фирма од Приштина од мојата бранша си отвори претставништво во Скопје. Еден куп мои колеги си оставија сигурни работни места за плата која е 3.000 денари повисока. Косоварите ги примија, ги држеа 6 месеци, и им шутнаа клоца. Тие за нив беа работници, само додека да си најдат соодветни Албанци. Работниците после дремеа без работа и молеа старите газди да ги вратат. По оваа, дојде и уште една косовска фирма. Ние ги чекаме со раширени раце од пуста глупавост и наивност, а со тоа се ситни колачот за нашите фирми. Од друга страна, не постои македонски газда од мојот сектор кој се проширил во Косово. Тоа не е можно.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.